Pfizer

Mai multe cazuri de miocardită după vaccinul Pfizer în Franța

531
În Franţa au fost depistate cazuri de miocardită după vaccinul Pfizer. Deocamdată nu a fost stabilită precis o legătură cu vaccinarea. Rezultatele monitorizării vor fi transmise la nivel european.

BUCUREŞTI, 2 mai – Sputnik. Cinci cazuri de miocardită au fost depistate în Franța la persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech, fără ca legătura cu vaccinul să fi fost încă stabilită precis, potrivit autorităților sanitare.

„Până în prezent, cinci cazuri [de miocardită] au fost declarate în Franța”, însemnând o inflamație a mușchiului cardiac, la persoanele care au primit o doză de vaccin produs de laboratoarele american și german (Comirnaty), a anunţat Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) la centrul său de monitorizare săptămânală a vaccinului anti-Covid, potrivit Sputnik France.

„Datele disponibile nu furnizează, în acest stadiu, elemente suficiente pentru o concluzie privind un efect al vaccinului, dar constituie totuși un potențial semnal” de farmacovigilență, care trebuie monitorizat, subliniază agenția.

„Raportul privind miocardita la bărbați tineri din Israel după o a doua doză de vaccin Comirnaty” a determinat centrele regionale de farmacovigilență (CRPV) și comitetul de monitorizare ANSM „să analizeze din nou datele relative privind cazurile de miocardită și miopericardită colectate de către CRPV în Franța de la începutul vaccinării”, a explicat agenţia.

Aceste efecte adverse „vor face obiectul unei monitorizări specifice și vor fi transmise la nivel european”, Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), a adăugat ANSM.

Efecte secundare

În total, de la începutul vaccinării cu Pfizer-BioNTech, au fost analizate 16.030 de cazuri de efecte adverse, în mare parte fiind efecte „așteptate și nu grave”, cum ar fi durerea la locul injecției sau durerile de cap, în cazul a „peste 13.660.000 de injecții efectuate în 22 aprilie”.

ANSM a enumerat deja în februarie efecte confirmate privind vaccinul Comirnaty: cazuri de creștere a tensiunii arteriale, imediat după vaccinare sau mai târziu, cazuri de scurtă durată și cu evoluție favorabilă.

Alte reacții adverse sunt „sunt urmărite”, inclusiv apariția aritmiilor cardiace, zonelor și sindroamelor de activare a macrofagelor, o boală rară asociată cu stimularea inadecvată a acestor celule sanguine ale sistemului imunitar.

Pentru vaccinul AstraZeneca (Vaxzevria), rezervat persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, a fost raportat un nou caz de tromboză atipică, prezentând un profil similar celor din cazurile anterioare (vârsta medie de 60 de ani, la fel de multe femei ca bărbați). Totalul acestor tromboze atipice în Franța a ajuns la 28, fiind inclusiv opt decese.

12.439 cazuri de efecte adverse au fost analizate pentru acest vaccin, în principal sindroame asemănătoare gripei, din aproximativ 3,6 milioane de doze injectate în Franța pe 22 aprilie.

531
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Tematic
Scandal uriaș: trei decedați după vaccinarea Pfizer!
Un pensionar a murit a doua zi după vaccinarea cu Pfizer
„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

156
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

156
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

393
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

393
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...

Imagini spectaculoase: Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova

0
(reînnoit 17:43 09.05.2021)
Urmăriți în reportajul foto Sputnik cum s-a desfășurat principala paradă militară din capitala Rusiei în cinstea celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Parada s-a desfășurat duminică în capitala Rusiei, cu participarea a peste 12 mii de militari, a peste 190 de unități de echipamemt de luptă și 76 de elicoptere și avioane.

Ea a fost dirijată de comandantul-șef al forțelor terestre, generalul armatei Oleg Saliukov, iar ministrul Apărării, generalul armatei Serghei Șoigu, a întâmpinat parada.

Anton Sunțov a fost crainicul Parade Victoriei, în locul lui Evgheni Horoșevțev, care a murit pe 13 decembrie anul trecut la vârsta de 77 de ani.

La începutul paradei, au fost aduse în Piața Roșie pe fundalul cântecului „Război sacru” drapelul național al Federației Ruse și Stindardul Victoriei, stindardul de luptă al diviziei 150 de puști de la Idrița.

Apoi Șoigu și Saliukov au circulat în decapotabile Aurus și au salutat echipajele de paradă, după care ministrul a raportat președintelui Federației Ruse, comandantului suprem Vladimir Putin.

După discursul șefului statului și un minut de reculegere, a început o procesiune solemnă de trupe, care a fost condusă de Saliukov în decapotabilul Aurus.

 

0
 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Cadeții Școlii superioare de comandă militară din Moscova în Piața Roșie din Moscova înainte de începerea paradei militare organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe Piața Roșie din Moscova după Parada Victoriei

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Militari ai gărzii de onoare la Parada Victoriei, organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Alexey Filippov

  Avioanele Su-25BM în timpul părții aeriene a paradei, organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Militari în timpul sărbătoririi a celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Militari ai forțelor aerospațiale la paradă militară organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Pavel Bednyakov

  Elicoptere multifuncționale Mi-8 în timpul părții aeriene a paradei organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un băiat privește în binoclu în timpul paradei militare de la Moscova

 • © Sputnik / Dmitry Astakhov

  Președintele rus Vladimir Putin la parada militară de la Moscova organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Trupele aeriene, defilând la Paradă Victoriei de la Moscova.

 • © Sputnik / Sergey Guneev

  Militari ai gărzii de onoare în timpul Paradei Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Tankurile T-34-85 la Parada Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Rimma Ritova în Parcul de Cultură Gorki

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul Paradei Victoriei

 • © Sputnik / Michael Metzel

  Președintele rus, Vladimir Putin, și președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, (dreapta) depun flori pe Aleea orașelor-erou, la mormântul soldatului necunoscut din parcul Alexandrovski

 • © Sputnik / Alexander Wilf

  Un avion-cisternă Il-78 și bombardierul Tu-95MS zboară deasupra centrului de business al Moscovei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un soldat cu o fată după parada militară de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Un militar al gărzii de onoare, în timpul Paradei Victoriei


Загрузка...