Sputnik V

Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"

425
(reînnoit 20:30 28.04.2021)
Profesorul Anatoli Altștein de la Centrul „Gamalei” din Rusia, care a elaborat vaccinul împotriva COVID-19, a oferit în exclusivitate pentru Sputnik Moldova un comentariu cu privire la efectele adverse ale vaccinului "Sputnik V.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Doctorul în științe medicale, profesorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleia” din Rusia, Anatoli Altștein, a declarat pentru Sputnik Moldova că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție pentru a scăpa omenirea de pandemie.

Ce ține de vaccinul rusesc "Sputnik V", specialistul în sănătate menționează că acest produs a trecut toate fazele de testare și și-a demonstrat eficiența peste 90%.  

"Este un preparat eficient. A fost efectuată o analiză care a arătat că 98% din pacienții care s-au vaccinat cu "Sputnik V" sunt protejați de infectare cu COVID-19", a declarat Altștein.

Expertul spune că înainte de vaccinarea cu "Sputnik V" nu este interzis consumul de alcool, dar evident trebuie să fie în cantități foarte mici.

Specialistul a mai fost întrebat dacă în general vaccinul poate provoca reacții adverse. 

"Nu avem reacții adverse după administrarea vaccinului "Sputnik V". Asta nu înseamnă că nicio persoană nu are reacții, dar nu avem niște stări grave pe care să le fi înregistrat. Este un produs sigur și nu am avut informații că ar fi provocat reacții adverse persoanelor care s-au imunizat. Nu excludem că persoana poate avea niște reacții ușoare, cum ar fi: febra sau câteva zile stare de rău, dar nu sunt grave. Este curios că persoanele în etate au mai puține reacții adverse", a precizat Anatoli Altștein.

Prima partidă din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns la Chișinău în acest weekend. Dozele de vaccin "Sputnik V" au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse. Se știe deja că 31 de mii de doze de vaccin "Sputnik V" vor ajunge în regiunea transnistreană, iar alte 40 de mii de doze vor fi distribuite în celelalte raioane ale țării. 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Moldova va primi cea de-a doua componentă a vaccinului rusesc "Sputnik V" la începutul lunii mai.

425
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Fostul ministru al Apărării din Grecia s-a vaccinat cu Sputnik V
Video: Cum a fost livrat în Moldova vaccinul rusesc "Sputnik V"
Ungaria: Sputnik V este cel mai sigur și mai eficient vaccin
Foto - Cum a ajuns vaccinul rusesc „Sputnik V” în Republica Moldova
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

146
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

146
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

393
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

393
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

0
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

0
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...