Ioana Mihăilă

Ce așteaptă CONCRET cunoscutul medic Laura Zarafin de la ministrul Ioana Mihailă

169
Un medic, apreciat prin profesionalism dar și prin curaj, transmite un mesaj direct noului ministru al Sănătății

BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. S-a remarcat prin curajul opiniei de profesionist care nu ține seama de ceea ce vor politicienii sau „autoritățile” sanitare impuse politic.

Laura Zarafin, medic specialist ATI la greu încercatul spital Colentina din Capitală, transmite acum un mesaj direct Ioanei Mihailă: ”Ce așteptări am de la ministrul sănătății? ”.

Mesajul este, în fapt, o listă de așteptări, dar și de cereri – și este de urmărit dacă noul ministru va reacționa – și mai ales dacă va întreprinde ceva în sensul celor menționate.

Iată lista ”așteptărilor” Laurei Zarafin:

- O nouă  lege sanitară

- O nouă lege a malpraxis-ului – ”cu prevederi  care să includă medierea și să excludă închisoarea , cu crearea de polițe care să acopere eventualele despăgubiri fixate de sentințe  (chiar dacă suma plătită pentru astfel de polițe ar fi mai mare)

- SPITALE NOI  - ”nu ne mai permitem să pierdem bani aruncați pe re-re-re  consolidări ale unor clădiri vechi de peste un secol (obligatoriu cu multe dușuri și apă fierbinte !!!!!!)”

- Reducerea vârstei de pensionare pentru medici – ”medicii reprezintă singura categorie socioprofesională pentru care ieșirea la pensie nu se poate realiza fără penalizări, chiar dacă stagiul de cotizare este de 30 de ani  -  de ce penalizăm oameni care cotizează 30 de ani?”.

- Angajarea  de urgență a tinerilor specialiști

- Acțiuni concrete care să atragă medicii sa rămână în țară  - ”astfel încât să se reducă  deficitul de medici, în primul rând pentru specialitățile deficitare - ATI, medicină de urgență , boli infecțioase  etc.”  

- Schimbarea  paradigmei în care funcționează sistemul sanitar  - ”schimbarea rolului medicinei de familie - care trebuie să devină esențială, cu rol central în prevenție , monitorizare și tratare a bolilor cronice”

- Programe naționale de prevenție a bolilor cronice cunoscute ca foarte frecvente și drept cauze principale de deces - hipertensiunea, bolile cardiovasculare, accidente vasculare, cancere etc.

- Programe naționale de screening pentru bolile generatoare de decese - screening pentru cancerul mamar, cancerul de col uterin, cancerul colorectal, cancerul pulmonar, cancere digestive etc.

- DEPOLITIZAREA COMPLETĂ A MANAGEMENTULUI 

- Asigurări private de sănătate 

- Ghiduri și protocoale terapeutice naționale pe specialități și patologii  - ”pentru uniformizarea conduitei terapeutice  si evitarea unor atitudini greșite terapeutice”

- Reforma CNAS, schimbarea modului de decontare a serviciilor medicale – ”actualul sistem DRG s-a dovedit complet aberant, nu reflectă cheltuielile reale pentru serviciile medicale”

- Reformarea completă a învățământului medical, schimbarea sistemului de examinare a absolvenților facultăților de medicină, a examenului de rezidențiat .

În afară de aceste solicitări cu caracter general vizând sistemul de Sănătate, Laura Zarafin are și câteva observații referitoare la gestionarea pandemiei.

În primul rând, medicului i se pare evident că ”este nevoie de o comunicare empatică, dar exactă, care să încerce să mai repare câte ceva din relația pacienți - medici care a fost afectată de toate imbecilitățile rostite în spațiul public”.

De asemenea, medicul ATI susține ferm: ”Nu este o soluție viabilă cea cu împărțirea spitalelor în "Covid"  și "non Covid"”” – o idee susținută puternic și de cel mai implicat parlamentar în domeniul Sănătății, deputatul Emanuel Ungureanu.

Soluțiile dr. Zarafin pentru trecerea cu bine prin Pandemie sunt:

- testare masivă

- vaccinare

- protocoale de tratament si monitorizare la domiciliu

- spitale care să aibă zonă  ”Covid”  și ”non Covid”.

În final, repetăm întrebarea: va avea ministrul Ioana Mihailă curajul și bunăvoința să răspundă medicului – de fapt, să intre în dialog pentru binele sistemului medical?

169
Tagurile:
Medic
Tematic
Iosefina Pascal și B.T. Iacob, date BOMBĂ despre noul ministru al Sănătății!
Iohannis, declarație surpriză – încredere mică în Guvern
ACUM: Ultima HOTĂRÂRE privind restricțiile: Text integral OFICIAL
Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” aterizează la Chișinău
Bilanțul COVID de azi, 24 aprilie: vești mai bune!
Putin: Rusia trebuie să-și asigure independența în sfera medicamentelor
Putin le-a mulțumit savanților, medicilor și profesorilor pentru munca în pandemie
Vaccinul anti-COVID cu care vor fi imunizați românii la medicul de familie
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

150
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

150
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România

Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum convingă românii

116
(reînnoit 17:47 07.05.2021)
Pentru că nu mai știe cum să convingă românii să se vaccineze, Guvernul lansează tot felul de campanii trăsnite. Una este maratonul vaccinării, care începe de astăzi în București .

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Pentru a aduce locuitorii Capitalei la vaccinare, în București începe maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti de astăzi de la ora 16.00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8.00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

La acțiune vor participa aproximativ 1.200 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Dintre cei 1.200 de voluntari, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

Dozele de vaccin urmează să fie livrate de militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare, iar la Biblioteca Naţională - zece cabinete.

Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat că la maraton vor fi 50 de fluxuri organizate și că se va lucra în ture de câte 8 ore.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP.

Dar unul din scopurile maratonului este și promovarea vaccinării, motiv pentru care se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii.

Tot pentru promovare, vaccinarea va fi însoțită de momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

"Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (...) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului", a anunţat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru că vaccinarea se face non-stop, vor fi autobuze care vor circula și noaptea pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368.

"Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă", s-a lăudat și Nicușor Dan pe Facebook.

Vaccin și vampiri

Nu mai puțin trăznită este însă campania de vaccinare de la Bran, cu o promovare legată de vampiri și de reclama turistică a zonei. Astfel, Castelul Bran va găzdui un maraton special de vaccinare, timp de o lună, în perioada weekend-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran, iar beneficiarii vor primi o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură.

116
Tagurile:
Guvern, Vaccinare

Загрузка...