Magdalena Nicolae

Asistentă medicală: ”S-au întâmplat multe drame cadrelor medicale”

1135
(reînnoit 17:53 19.04.2021)
Pandemia de coronavirus are un impact puternic și asupra cadrelor medicale, ce trăiesc adevărate tragedii. Mărturia unui om din interiorul sistemului, ce a decis să rupă tăcerea, arată de puține lucruri cunoaștem despre cei la care apelăm să ne salveze viața.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Mărturiile din spatele ușilor închise ale spitalelor din România continuă să scoată la suprafață situația dificilă a eroilor din linia întâi.

Agenția de Presă Sputnik v-a prezentat, în urmă cu câteva zile, un material realizat cu Gina Vochin, asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București.

Aceasta a declarat că, la un an de zile de la debutul pandemiei de coronavirus, nemulțumirea este că lucrurile din sistemul de Sănătate nu sunt puse la punct.

Magdalena Nicolae este asistent medical generalist, lider de sindicat la Institutul Clinic ”Fundeni” din București, coordonator în cadrul Uniunii Sindicale SANITAS.

Vorbește cu emoție despre felul în care oamenii din spital au pregătit secția de COVID din spitalul lor, când oamenii au pus umărul.

”Plecau la luptă cu entuziasm, ceea ce nu mai este cazul acum, din pricina faptului că au obosit, de un an și ceva de pandemie, sunt epuizați fizic și psihic. Din afară nu se vede exact ce se întâmplă înăuntru. În spatele unui combinezon se află un om, iar acel om poate să aibă la rândul lui o traumă sau o situație dificilă prin care trece”, spune Magdalena Nicolae.

Iar mărturiile Magdalenei Nicolae sunt de-a dreptul răscolitoare: aflăm că oamenii care ne salvează viața, în spitale, sunt, la rândul lor, greu încercați, că, în toată această perioadă marcată de stres, de frică, de moarte, unii și-au îngropat frații, părinții sau chiar copiii.

Urmăriți declarațiile făcute de Magdalena Nicolae în materialul video următor pentru a înțelege, măcar acum, că eroii din linia întâi merită respectul, înțelegerea și cooperarea noastră, că, dincolo de meseria lor sunt oameni care salvează vieți, uneori la limita imposibilului.

1135
Tagurile:
Asistentă medicală
Tematic
SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu vă lăsați descurajați!”
Strigăt către medici: ”Vreau să știu ultimele zile din viața mamei mele”
Zeci de medici cer revenirea la normalitate
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

150
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

150
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...
Vaccinare în România

Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum convingă românii

115
(reînnoit 17:47 07.05.2021)
Pentru că nu mai știe cum să convingă românii să se vaccineze, Guvernul lansează tot felul de campanii trăsnite. Una este maratonul vaccinării, care începe de astăzi în București .

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Pentru a aduce locuitorii Capitalei la vaccinare, în București începe maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din Bucureşti de astăzi de la ora 16.00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8.00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

La acțiune vor participa aproximativ 1.200 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi medicinişti. Dintre cei 1.200 de voluntari, 260 sunt medici, 300 asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

Dozele de vaccin urmează să fie livrate de militari, cu autospecialele cumpărate special pentru campania de imunizare. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare, iar la Biblioteca Naţională - zece cabinete.

Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat că la maraton vor fi 50 de fluxuri organizate și că se va lucra în ture de câte 8 ore.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP.

Dar unul din scopurile maratonului este și promovarea vaccinării, motiv pentru care se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii.

Tot pentru promovare, vaccinarea va fi însoțită de momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Bucureşti.

"Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (...) Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului", a anunţat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru că vaccinarea se face non-stop, vor fi autobuze care vor circula și noaptea pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368.

"Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă", s-a lăudat și Nicușor Dan pe Facebook.

Vaccin și vampiri

Nu mai puțin trăznită este însă campania de vaccinare de la Bran, cu o promovare legată de vampiri și de reclama turistică a zonei. Astfel, Castelul Bran va găzdui un maraton special de vaccinare, timp de o lună, în perioada weekend-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran, iar beneficiarii vor primi o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură.

115
Tagurile:
Guvern, Vaccinare

Загрузка...