Raed Arafat și Vlad Voiculescu

Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme

523
Afacerile din pandemie ucid! Iată o altă probă care acuză guvernarea PNL – au refuzat o ofertă românească de unități mobile pentru a cumpăra din străinătate. Arafat, direct implicat!

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. TIR-urile ATI au probleme, spun mai mulți doctori despre unitatea mobilă în care s-a produs tragedia de la Victor Babeș.

Medicii acuză atât probleme legate de climatizare – nu răcește vara, nu încălzește suficient iarna – cât și cele legate de alimentarea cu oxigen.

Cu toate astea, TIR-urile au fost achiziționate pe bani grei, din străinătate. ”Prima secţie mobilă de terapie intensivă a fost cumpărată de România în aprilie 2020, la o valoare de peste 260.000 de dolari”, arată DC News, citând un comunicat DSU din aprilie 2020.  

”DSU prin Fundația pentru SMURD achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV–2.Această secție mobilă de terapie intensivă pe structura unui tir poate fi deplasată rapid oriunde în țară (…) și va putea prelua un număr de 12 pacienți cu indicație de îngrijire în terapie intensivă”, transmitea DSU pe 8 aprilie 2020.

Au fost achiziționate cinci tiruri ATI, în valoare totală de peste 1.324.650 dolari.

Ei bine, bomba vine când aflăm că, în martie anul trecut, grupul românesc Grampet a propus construirea unui tren ”destinat pacienţilor COVID-19, dotat inclusiv cu secţii de ATI”.

”Fiecare tren va fi compus din mai multe vagoane ce vor fi dotate cu echipamentele necesare în funcţie de destinaţia utilizării, respectiv vagonul central - zona verde alocată personalului medical şi restul vagoanelor – zona roşie alocată pacienţilor”, scrie sursa citată.

Într-un comunicat, grupul Grampet arăta că vagoanele de tratament vor fi destinate ”pacienţilor cu simptomatologie moderată, dar care necesită spitalizare continuă, un vagon având o capacitate maximă de 18 paturi - 9 paturi fixe, iar în caz de suprasolicitare pot fi folosite încă  9 paturi rabatabile”.

Reamintim că grupul Grampet, condus de celebrul și controversatul Gruia Stoica, este cel mai mare operator privat de transport CFR marfă din Europa de sud est, deține și uzina de vagoane Arad șio uzină asemănătoare în Ungaria - dar este și principalul acționar al grupului medical Polisano.

”Grampet, Gruia Stoica a spus ”le fac eu!”. Nici azi nu i-a dat autorizație, nu a putut să facă nimic. Administrația!” a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Evident, ne întrebăm de ce refuză guvernarea ”de dreapta” ofertele românești – chiar cele private? Ca să dea argumente teoriilor că lucrează în binele străinilor? De asemenea, de ce a fost refuzată o variantă CF, în condițiile în care România are încă una dintre cele mai dezvoltate rețele de căi ferate, moștenită din perioada Nicolae Ceaușescu. În 1989, România a avea cel mai mare număr de kilometri de CF pe kilometru pătrat de teritoriu național.

523
Tagurile:
Probleme, produs, PNL
Tematic
USR, acuzație care aruncă în aer Coaliția: ”În guvernarea PNL-Orban s-a furat enorm!”
PNL, dezicere politică de Raed Arafat și Vlad Voiculescu!
PSD respinge PNL: ”Cîțu și Iohannis să stea acasă, românii s-au săturat de PROSTIA lor”
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

159
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

159
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

187
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

187
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...