Răzvan Constantinescu

Dr. Răzvan Constantinescu: ”Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital”

4603
”Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct” - o acuzație gravă, dar bazată pe argumente și date concrete – pe care nimeni nu le poate contrazice sau explica

BUCUREȘTI, 12 apr - Sputnik. Cunoscutul medic opozant al politicilor autorităților anti-pandemie. Conf.univ. Răzvan Constantinescu arată cum încet, încet, ”apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric”.

Doctorul punctează că măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, ”nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii” – și o consideră ”încă o bornă pe drumul către distrugere”.

Dr. Constantinescu atrage atenția că în spital au fost făcute de primăria condusă de Gabriela Firea ”investiții de 50 de milioane de euro”, dar și că acolo e același director de 24 de ani, că ”spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private”.

De asemenea, dr. Constantinescu spune că spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară  - ”pentru că celelalte două - Colentina și Grigore Alexandrescu - nu mai aveau acreditare”.

Și, atenție la ce remarcă doctorul Constantinescu: ”Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria”.

Reamintim că săptămâna trecută, pe 9 martie, a expirat acreditarea Centrului de Transplant al Spitalului Clinic ”Sfânta Maria” – deci nu se mai pot face asemenea operații în România.

”Deci, ce avem noi aici?”, pune întrebarea cheie dr. Constantinescu. ”Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate”.

Și, continuă medicul ieșean, ”da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți” - iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL”.

În acest sens, doctorul remarcă faptul că, la toate posturile tv, ”se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat”.

”Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi”, consideră medicul, completând – ”Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face”.

În fața acestor argumente și dovezi, Răzvan Constantinescu acuză ferm ”un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani”.

”Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”, conchide dr. Răzvan Constantinescu.
4603
Tagurile:
Spital, Răzvan Constantinescu
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

158
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

158
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...
Сердечный приступ

6 simptome alarmante ale unui risc crescut de atac de cord sau de accident vascular

187
Experții de la British Heart Foundation au menţionat semnele care indică posibilitatea de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de niveluri ridicate de colesterol „rău” în sânge.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. Un articol din Express notează că, din cauza unui exces de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică, LDL), alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă şi apare pericolul accidentului vascular cerebral.

În plus, o cantitate mare de colesterol poate bloca circulaţia sângelui prin vase și transportul oxigenului și al substanțelor nutritive, care nu pot ajunge la inimă, ceea ce poate provoca, de asemenea, un atac de cord.

Potrivit medicilor, durerea în piept sau în extremitățile membrelor apare din cauza obstrucției unei artere și poate fi considerată un simptom alarmant. De asemenea, trebuie acordată atenție şi stărilor de confuzie, care pot apărea din cauza faptului că sângele nu circulă în creier, precum și din cauza slăbiciunii musculare, dificultății de respirație și oboselii.

Experții avertizează că fumatul, sedentarismul, obezitatea și o dietă bogată în grăsimi cresc nivelul colesterolului „rău” din sânge. Ca măsură preventivă, este recomandabil să urmați o alimentaţie echilibrată, cu multe de legume, și să limitați aportul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

187
Tagurile:
Atac de cord

Загрузка...