Vaccină Johnson & Johnson

Studenții din SUA, obligați la vaccinare dacă vor se întoarcă în campusuri

149
Numeroase universități din SUA au anunțat că le vor cere studenților să se vaccineze, aceasta fiind una din condițiile întoarcerii acestora în campusuri.

BRUXELLES, 8 apr – Sputnik. Din tot mai multe părți, vaccinarea devine obligatorie sau se condiționează accesul la anumite servicii de efectuarea vaccinării.

Recent, cei vaccinați au primit libertatea de a călători în interiorul SUA fără a mai fi supuși carantinei. Acum, vaccinarea ar putea fi una dintre condiţiile pentru reîntoarcerea studenţilor în campusurile din SUA, aici campania de vaccinare fiind mai avansată decât în Europa.

Condiționarea întoarcerii studenților în campusuri de efectuarea vaccinării începe să câștige adepți, tot mai multe colegii și universități adoptând această regulă, precum Universitatea Cornell, Universitatea Rutgers, Universitatea Nova Southeastern, Colegiul Fort Lewis din Durango şi Universitatea St. Edward din Austin, Texas, instituții care au decis ca vaccinările să fie obligatorii pentru studenţi înainte de a se întoarce în campus la toamnă.

„Vor fi acceptate scutirile medicale şi religioase, dar se aşteaptă ca campusurile şi sălile de clasă să fie formate în mod covârşitor din persoane vaccinate, reducând în mare măsură riscul de infecţie pentru toţi”, a declarat Martha Pollack, preşedinte la Universitatea Cornell.

Potrivit lui Lynn Pasquerella, preşedintele Asociaţiei Colegiilor şi Universităţilor Americane, mai multe instituţii vor implementa acestă măsură.

Studenţii pot solicita o scutire de la vaccinare din motive medicale sau religioase, iar studenţii înscrişi în programe de învăţământ la distanţă nu vor trebui să fie vaccinaţi.

De asemenea, pe măsură ce eligibilitatea pentru vaccinurile Covid se extinde la persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste, şcolile trebuie să ia în considerare modul în care vaccinarea poate ajuta învăţământul să revină pe drumul cel bun, este de părere Pasquerella.

Între timp, și Europa se mișcă în direcția obligativității vaccinării, un pas uriaș în această direcție fiind făcut de CEDO printr-o decizie prin care stabilește că vaccinarea obligatorie este ”necesară într-o societate democratică”, decizie interpretată de experți că va deschide calea către obligativitatea vaccinării în pandemie.

 

149
Tagurile:
vaccin, SUA
Tematic
OMS speră că vaccinurile rusești vor fi incluse în sistemul organizației
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
SCANDALOS: CEDO declară vaccinarea obligatorie ”necesară într-o societate democratică”
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

68
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

68
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

142
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
142
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...