Bolnavi de COVID internați la spitalul „Marius Nasta” din București

Unul din trei pacienți care au avut Covid suferă de probleme psihologice sau neurologice

178
(reînnoit 19:04 07.04.2021)
Una din trei persoane care s-au vindecat de Covid-19 au fost diagnosticate cu tulburări neurologice sau psihiatrice în decurs de șase luni de la infecție, potrivit unui studiu publicat în The Lancet Psychiatry cu privire la starea mintală a foștilor pacienți.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik. Anxietatea (17%) și tulburările de dispoziție (14%) au fost cele mai frecvente diagnostice, potrivit studiului publicat pe 7 aprilie în revista de specialitate The Lancet Psychiatry. https://www.thelancet.com/journals/lanpsy/home

Incidența leziunilor neurologice, cum ar fi hemoragia cerebrală (0,6%), accident vascular cerebral (2,1%) și demență (0,7%), a fost în general mai mică, dar riscul a fost în general mai mare în rândul pacienților care au fost grav bolnavi.

În timp ce riscul la nivel individual al dezvoltării majorității acestor tulburări neurologice și psihiatrice este scăzut, efectul poate fi „considerabil” pentru sistemele de sănătate din cauza amplorii pandemiei, notează profesorul Paul Harrison (Universitatea din Oxford, Marea Britanie), autor principal a studiului. Mai ales că multe dintre aceste tulburări sunt „cronice”, susține acesta, cerând ca sistemele de sănătate să fie dotate cu resurse suficiente „pentru a satisface nevoile”.

Analizând înregistrările electronice ale stării de sănătate a 236.379 de pacienți cu Covid, autorii notează că 34% au fost diagnosticați cu boli neurologice sau psihiatrice în termen de șase luni de la infecție.

Pentru 13% dintre acești oameni, a fost primul lor diagnostic neurologic sau psihiatric.

Riscul de a dezvolta tulburări pe termen lung este crescut la pacienții spitalizați cu Covid-19 în formă severă. Astfel, 46% dintre cei admiși la terapie intensivă au fost diagnosticați cu tulburări neurologice sau psihiatrice la șase luni de la infecție. Aproape 7% dintre pacienții care au fost în terapie intensivă au avut un accident vascular cerebral ulterior, 2,7% au suferit o hemoragie cerebrală și aproape 2% au dezvoltat demență, comparativ cu 1,3%, 0,3% și respectiv 0,4% dintre cei care nu au fost spitalizați.

Cercetatorii au analizat, de asemenea, datele de la peste 100.000 de pacienti diagnosticaţi cu gripă şi de la peste 236.000 de pacienti diagnosticaţi cu infecţii respiratorii.

Riscul dezvoltării de probleme neurologice sau psihiatrice a fost în general cu 44% mai mare după Covid decât după gripă și cu 16% mai mare decât după o infecție a tractului respirator.

„Din păcate, multe dintre tulburările identificate în acest studiu tind să fie cronice sau recurente, astfel că putem anticipa că impactul Covid-19 ar putea dura mai mulți ani”, a avertizat dr. Jonathan Rogers de la Universitatea din Londra (UCL) într-un comentariu publicat în ziar, potrivit Sputnik France

Totuşi, oamenii supuşi studiului au fost probabil mai grav afectați decât cei din populația generală, observă autorii, făcând referire la cei mai mulți, care nu merg la consult pentru simptome ușoare sau inexistente.

178
Tagurile:
probleme, COVID-19
Ioana Mihaila

Iosefina Pascal și B.T. Iacob, date BOMBĂ despre noul ministru al Sănătății!

332
Astăzi va fi anunțat oficial noul ministru ale Sănătății, dar deja scandalul este uriaș în jurul său – datele scoase la iveală de ziariști sunt uluitoare

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Numele noului ministru al Sănătății este deja cunoscut – iar azi, dr. Ioana Mihăilă va fi anunțată oficial.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, are o clinică medicală, firmă cu contracte interesante și activitate civică. A candidat la Primăria Oradea și este în PLUS chiar de la fondarea  partidului. Mihăilă a fost numită în martie în funcţia de secretar de stat la Ministrul Sănătăţii

La Ministerul Sănătăţii a avut atribuţii de coordonator al structurilor care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

”Vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală”, afirma Ioana Mihăilă la numirea în funcție.

Dar, pe lângă toate astea, apar mai multe date interesante.

Astefl, cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu iacob documentează faptul că ”posibilul viitor ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, deține o clinică privată cu repetate sponsorizări, de-a lungul anilor, de la AstraZeneca”.

Ce facem, reabilităm vaccinul ăla, săracul? – întreabă ironic ziaristul.

Jurnalista independentă Iosefina Pascal merge mai departe, descoperind și sponsorizări de Pfizer – dar și multe altele:

”Educație sexuală în școli, cursuri de antreprenoriat, comunicare “MOTIVAȚIONALĂ” cu pacienții, afaceri în domeniul sănătății, sponsorizari de la PFIZER, membru în ONG-ul lui Vlăduț, viitorul auto-propus consilier onorific”, înșiră Iosefina Pascal, atașând documentația aferentă.

În plus, jurnalista arată că familia Mihăilă are 3 firme, ”dintre care una este chiar o clinică privată cu o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de lei, celelalte două având fiecare cifra de afaceri de peste 200.000 de lei”.

Iosefina Pascal arată și că Mihailă ar fi fost beneficiara a trei sponsorizări de la Pfizer, ”două fiind incomplet raportate la ANMDM” (Agenția Naționalăe a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România).

De asemenea, Ioana Mihăilă a declarat că a predat ”lecții de educație sexuală și sanitară” în școlile din Cluj, ca studentă și activistă într-un ONG.

”Apoi, după protestele REZIST, a intrat în ONG-ul lui Vlăduț & Cioloș, “Platforma România 100” - încă o dovadă că sunt legături vechi între ei”, scrie Iosefina Pascal.

Declarația de avere a viitorului posibil ministru arată foarte bine - 3 terenuri (inclusiv prin donație) și 5 clădiri.

”Tot de acolo aflăm și că are un contract foarte frumos cu CAS Bihor pentru clinica sa, în valoare de 324.000 RON”, scrie Iosefina Pascal, completând – ”A mai făcut și o donație generoasă către USR PLUS în campania electorală de 20.000 RON”.

Deci, un posibil ministru al Sănătății bine dotat material. Sau doar o persoană pusă ”de fațadă”, așa cum susține Iosefina Pascal?

 

332
Tagurile:
Bogdan Tiberiu Iacob, Iosefina Pascal, Ministrul Sănătății

Загрузка...
Pașaportul de vaccinare UE

Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”

116
(reînnoit 13:56 20.04.2021)
Senatorul rus, medicul Vladimir Kruglîi, a criticat ideea introducerii pașapoartelor-covid la nivel internațional.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Membru delegației ruse la APCE, senatorul Vladimir Kruglîi, s-a pronunțat împotriva implementării la nivel internațional al pașapoartelor-covid.

„Subiectul pașapoartelor este unul foarte sensibil și trebuie să aibă un caracter depolitizat”, a declarat Kruglîi în cadrul sesiunii plenare a APCE din marți, în cadrul căreia parlamentarii au discutat despre oportunitate introducerii pașapoartelor-covid.

De asemenea, senatorul, care este și un medic emerit al Federației Ruse, a indicat asupra faptului că pașapoartele-covid trebuie să conțină doar informații medicale – tipul vaccinului, administrat pacientului și data vaccinării.

Astfel de pașapoarte ar urma să fie oferite tuturor celor care au fost vaccinați, au trecut testul pentru anticorpi sau au fost bolnavi, a adăugat Kruglîi. “Însă nu există un răspuns clar pe ce termen sunt eliberate astfel de pașapoarte, pentru că la un șir de cetățeni reacția imună durează doar o lună sau două, peste 10 la sută din cei imunizați nu dobândesc anticorpi”, a adăugat el.

Totodată, introducerea pașapoartelor-covid ar putea încălca drepturile cetățenilor, care și-ar dori să călătorească, însă nu dispun de un astfel de document, a declarat senatorul.

De asemenea, el a amintit că unii cetățeni au contraindicații medicale pentru vaccinare.

Kruglîi a menționat că într-un șir de state cetățenii nu pot obține certificate de vaccinare, pentru că nu există o cantitate suficientă de vaccinuri. Totodată, ar putea fi vorba doar de vaccinurile aprobate în UE, în timp ce oamenii, de regulă, nu au posibilitatea de a alege preparatul.

“Toți acești factori pot fi priviți ca o încălcare a drepturilor omului, motiv pentru care nu putem susține introducerea pașapoartelor-covid”, a declarat senatorul.
116
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport, APCE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
Pașaportul de vaccinat va fi gata de la 1 iunie
Parlamentul European a votat procedura de urgență pentru pașaportul de vaccinare
NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...