Viorel Hușanu

Hușanu: ”Personalul medical este la limită”

66
Liderul SANITAS București a trasmis, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, un mesaj în care subliniază situația extrem de dificilă în care se găsește sistemul sanitar din România la momentul de față – spitale supraaglomerate, oameni obosiți etc.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Ziua Mondială a Sănătății este marcată, în fiecare an, în data de 7 aprilie 2021. Atenția se focusează, anual, pe câte o temă, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la o problemă de sănătate.

În acest an, tematica este ”Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.

Cum îi găsește, în acest an, Ziua Mondială a Sănătății pe angajații din domeniu din România? O spune liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, care subliniază cât este de dificilă situația personalului medical la momentul de față. El spune că Ziua Mondială a Sănătății îi găsește pe toți într-o situație dificilă.

”Personalul medical este la limită, spitalele sunt supraaglomerate, toată populația este obosită, iar speranța este la cote scăzute. Însă fără personalul medical din spitale și centre de vaccinare situația ar fi fost cu mult mai grea”, spune Viorel Hușanu într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Liderul SANITAS București a subliniat că astăzi, 7 aprilie 2021, nu este o zi de sărbătoare, ci una de respect pentru cei care lucrează în sistemul sanitar. Pe această cale, Hușanu și-a exprimat speranța ca acest respect să rămână și după ce trece valul trei al pandemiei de coronavirus.

”Poate autoritățile se trezesc și realizează că acești eroi ăn halate albe sunt adevărata comoară a României, că merită apreciați și răsplătiți”, a punctat liderul SANITAS București, adăugând că sindicatul va fi alături de ei totdeauna.

66
Tagurile:
Viorel Hușanu
Tematic
Hușanu, liderul SANITAS București: ”Ce ne facem cu cei care guvernează acum?”
Hușanu: ”Oamenii din sănătate nu mai pot tolera așa ceva”
Hușanu, despre restricții: ”Pare aceeași frică de popor ca în decembrie 1989”
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

113
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

113
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

199
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
199
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...