Protest SANITAS 2 aprilie

SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu lăsați descurajați!”

440
(reînnoit 14:57 02.04.2021)
Sindicatul iese cu un puternic mesaj mobilizator pentru toți eroii din linia întâi care luptă cu pandemia de coronavirus, transformați, din rea voință, în ultimele zile, ”asasini”, de o parte a protestatarilor anti restricții.

BUCUREȘTI, 2 apr – Sputnik. Protestele din ultimele zile împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au trasformat, la nivel de discurs, medicii și personalul sanitar din ”eroii din linia întâi” în ”asasini” și ”criminali”.

O schimbare de retorică specifică societăților care nu au învățat să respecte munca, devotamentul și implicarea celor din jur. În România, de altfel, facerea de bine înseamnă ceva rău.

Asta s-a întâmplat cu oamenii care și-au sacrificat nu doar timpul liber, nervii și sănătatea, dar și familiile pentru salvarea vieților celor din jurul lor și care s-au trezit acum că au devenit ”tiranii” societății românești.

Cunoscând starea de spirit din spitale și văzând ceea ce se întâmplă, reprezentanții SANTAS București au ieșit cu un mesaj mobilizator, puternic pentru cei care se luptă cu această pandemie.

”Nu trebuie să vă lăsați descurajați de comportamentele unor oameni fără respect pentru eforturile și munca voastră, fara valori și fără principii - ei nu știu cât efort depuneți, nu știu cum este să stai în combinezon ore în șir fără să mănânci, fără să bei o cană de apă, fără să mergi la baie,nu știu ce este în sufletul vostru”, se arată în mesajul SANITAS București.

Sindicaliștii subliniază că toți cei care îi înjură pe angajații din spitale nu știu că aceștia din urmă poate au lăsat acasă un părinte, un copil ori un soț bolnav care ar avea nevoie de ajutor și au venit la serviciu, nu știu cum este să îți petreci sărbătorile alinând suferința oamenilor, departe de familie. 

Îndemnul SANITAS București pentru toți angajații din sistemul sanitar este acela de a merge mai departe, de a-și face meserie cu același devotament, aceeași dăruite și iubire de oameni.

”Pentru noi sunteți în continuare EROII acestor vremuri, indiferent ce spun unii sau alții. Mulțumim și ne înclinăm în fața tuturor cadrelor medicale din unitățile sanitare și de asistență socială”, a transmis Biroul Operativ al SANITAS București.

440
Tagurile:
București, SANITAS
Tematic
SANITAS: nemulțumiri riscă să se transforme în proteste spontane
Sindicaliștii de la Sanitas protestează astăzi în fața Guvernului - video
Hușanu, liderul SANITAS București: ”Ce ne facem cu cei care guvernează acum?”
Vaccin

În Elveția, peste 50 de persoane au murit după vaccinul anti-Covid

139
(reînnoit 11:28 10.04.2021)
În Elveția, 55 de persoane au murit după ce au fost vaccinate împotriva Covid. Pacienții au avut comorbidități, potrivit autorităţii Swissmedic.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Institutul elvețian pentru produse terapeutice (Swissmedic), autoritatea de supraveghere a sănătății, a declarat că, din 6 aprilie, au existat 1.174 de cazuri de reacții adverse la vaccin în confederație.

În special, statisticile în funcţie de tipul de vaccin arată următoarele date:

- 577 de cazuri cu vaccinul Pfizer-BioNTech;

- 580 cu vaccinul Moderna;

- În 17 cazuri, tipul de vaccin utilizat nu a fost specificat.

Potrivit autorității, din toate efectele secundare, 396 de cazuri (33,7%) sunt considerate grave.

„În 55 de cazuri, oamenii au murit la intervale diferite de la momentul vaccinării. Vârsta medie a pacienților a fost de 84 de ani, iar majoritatea dintre aceştia sufereau deja de boli majore. Aceste cazuri au fost analizate cu o atenție deosebită și, din câte se știe până acum, decesele au fost cauzate de afecțiuni precum infecții, boli cardiovasculare sau boli respiratorii și pulmonare care au apărut independent de vaccin”, a spus Swissmedic, potrivit Sputnik Italia

​Potrivit autorităţilor, nu există dovezi concrete că vaccinarea a fost cauza deceselor.

„Autoritățile de reglementare a medicamentelor din alte țări și OMS au ajuns la concluzii similare atunci când au evaluat mortalitatea cu o referință temporală la vaccinurile COVID-19 aprobate în Elveția”, a subliniat Swissmedic.

La sfârșitul lunii martie, Elveția a aprobat al treilea vaccin pentru a fi utilizat în lupta împotriva coronavirusului, Johnson & Johnson.

139
Tagurile:
vaccin, coronavirus, Elveția
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

255
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
255
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...