Vaccin

Şase persoane au murit în Malta de Covid, deşi au primit vaccinul

225
Autoritățile malteze au raportat cazurile a șase persoane care au murit după primirea vaccinului împotriva Covid-19. Trei dintre acestea ar fi fost infectate înainte de a obține imunitatea completă, adică înainte de a 14-a zi după a doua doză.

BUCUREŞTI, 1 apr – Sputnik. Șase persoane s-au infectat și au murit în Malta după ce au contractat Covid-19, în ciuda faptului că primiseră a doua doză de vaccin. Acest lucru a fost anunţat de şefa Departamentului pentru sănătate publică, Charmaine Gauci, care nu a furnizat informații suplimentare.

Times of Malta confirmă că trei dintre cele șase victime au primit a doua doză cu câteva zile înainte de a muri, sugerând că infecția ar fi apărut înainte de dezvoltarea unei imunităti complete.

De fapt, vaccinul ar atinge nivelul maxim de eficacitate după a 14-a zi de la inocularea celei de-a doua doze. Pentru cei care au probleme cu imunitatea această perioadă ar putea să fie mai lungă.

În ceea ce privește celelalte cazuri, înaltul oficial Gauci a reamintit că vaccinul împotriva Covid, deși este mai eficient decât gripa, nu este 100% eficient și, prin urmare, va exista o pondere de persoane care se vor infecta și „din păcate vor a muri”.

„Din acest motiv am îndemnat oamenii să continue să aibă grijă de ei și să respecte măsurile în vigoare”, a reamintit aceasta, citată de Sputnik Italia

​Vaccinările în Malta

Conform datelor actualizate luni de autoritățile malteze, aproximativ jumătate de milion de locuitori au primit 186.111 doze de vaccin împotriva Covid-19. Dintre acestea 52.340 sunt rechemări.

225
Tagurile:
Malta, Vaccinare
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Tematic
Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale
Medicul Gheorghiță, despre relația dintre proteste și vaccinare
Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța – cauza: tromboză
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

115
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

115
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

205
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
205
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...