Pastile

Ivermectina medicamentul-miracol care va fi recunoscut în curând?

274
Deși nu a fost încă recunoscut oficial de către autoritățile sanitare, semnele îmbucurătoare despre beneficiile Ivermectinei îi determină pe tot mai mulţi politicieni și oameni de știință să atragă atenția OMS pentru ca medicamentul să fie recunoscut.

BUCUREŞTI, 1 apr – Sputnik. Pe 10 martie a fost publicat un articol care atestă eficacitatea Ivermectinei împotriva Covid-19, iar printre cei patru oameni de știință japonezi care au semnat textul este descoperitorul medicamentului, Satoshi Ōmura, care a luat Premiul Nobel pentru medicină în 2015. Pe de altă parte, un raport al Agenției Europene pentru Medicamente, publicat pe 22 martie, se pronunţă împotriva utilizării preventive sau curative a medicamentului antiparazitar.

„Apar tot mai multe articole, precum și meta-analize – inclusiv una franceză. Și există un consens, cum nu s-a întâmplat în cazul clorochinei. Există aproape 92 de studii și toate au același rezultat: mortalitatea redusă cu patru sau chiar cinci, iar simptomele dispar de două ori mai repede, în doar puţin peste 48 de ore. În final, nu există efecte secundare grave. Ce ne-ar costa să încercăm?”, întreabă doctorul Gérard Maudrux.

Chirurgul francez nu înţelege rezervele Agenției Europene. Astfel, la un an după primele rezultate lăudate de cercetătorii australieni și transmise cu entuziasm de laboratorul MedinCell din Franța, sau chiar după rezultatele surprinzătoare obținute într-o casă de bătrâni trataţi cu acest medicament, tratamentul cu ivermectină împotriva SARS-CoV-2 încă nu este validat, scrie Sputnik France

Hashtagul #BeBraveWHO, care a circulat pe rețeaua Twitter recent, câștigă aderenţă tot mai mare. „Opinia publică schimbă opinia politicienilor”, a spus fostul președinte al Fondului de pensionare pentru medici și al Fondului de sănătate pentru profesiile liberale din Franţa.

„Deciziile sunt politice și financiare, nu sunt medicale. Este un medicament complet inofensiv, au existat mai puțin de 15 decese în 30 de ani, din 4 miliarde de prescrieri ale medicamentului”, potrivit acestuia.

În Franța, susţinătorii tratamentului cu acest medicament, comercializat sub numele de Stromectol, au cel puțin o trăsătură în comun: o anumită neîncredere în ceea ce privește politica de vaccinare și ostilitatea față de manevrele Big Pharma. Prezentați drept „controversați” sau acuzați că susţin „teorii ale conspiraţiei”, acești susţinători ai tratamentului cu ivermectină în Franţa variază de la Marine Le Pen la Nicolas Dupont-Aignan, Jean-Frédéric Poisson și Florian Philippot. De asemenea, reunesc personalităţi care au devenit celebre în domeniul sănătății, precum biologul Jean-Pierre Changeux, avocatul Fabrice Di Vizio sau chiar scepticul cu privire la vaccinuri Alexandra Henrion-Caude.

Maudrux consideră că ivermectina va avea probabil aceeași soartă ca şi hidroxiclorochina. La fel ca medicamentul recomandat de profesorul Raoult, medicamentul antiparazitar a convins mulți medici și pacienți, cu studii care confirmă rezultatele. Prin urmare, este un tratament recomandat de unii oameni de știință și rămâne prescris în ciuda lipsei aprobării OMS.

„Un singur studiu este suficient, cel realizat de dr. Carvallo în Argentina pe 1.200 de îngrijitori care se află în contact cu Covid, în patru spitale diferite care nu comunică între ele. 800 au primit ivermectină, 400 nu au primit. Dintre cei 800 au fost zero cazuri, iar dintre cei 400, 237 cazuri, sau mai mult de 50%. […] Cele trei sau patru studii care invalidează eficacitatea acestuia au fost efectuate pe subiecți în vârstă de 28 de ani care, în cea mai mare parte, se recuperează singuri. Deci, inevitabil, rezultatele sunt părtinitoare”, a adăugat dr. Maudrux.

În Statele Unite, National Institutes of Health (NIH) și-a schimbat recent recomandarea de la negativă la neutră. Un prim pas timid. Potrivit lui Maudrux, încercarea de a susţine tratamentul nu ar costa nimic, deşi poate ar retrage „banii pentru laboratoarele care produc vaccinurile”. Acesta spune că medicamentele de 5 euro nu vor fi niciodată suficient de profitabile pentru a fi recunoscute ca fiind utile. „Între timp, oamenii mor”, a spus el cu amărăciune.

274
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
Tematic
Krueger: Cazul Ivermectina duce… la bani! Mulți BANI!
Ce este IVERMECTINA și care este povestea medicamentului minune anti-COVID
Monica Pop dă în vileag: de ce ar fi refuzată ivermectina
Adina Alberts, revoltată de cazurile Pfizer și Ivermectina!
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirus în România, 16 aprilie: presiune pe secția ATI

46
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică informează care este situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 16 aprilie 2021.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Autoritățile precizează că, până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.023.565 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 930.942 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.264 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 25.937 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În ultimele 24 de ore, de ieri dimineață de la ora 10.00 și până astăzi, la aceeași oră, au fost raportate 137 de decese - 71 bărbați și 66 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 41 decese la categoria de peste 80 de ani.

Majoritatea deceselor înregistrate – 123 - sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 10 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.887. Dintre acestea, 1.493 sunt internate la Anestezie Terapie Intensivă. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.086.549 de teste RT-PCR și 760.991 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.630 teste RT-PCR - 13.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.066 la cerere - și 11.838 de teste rapide antigenice.

De asemenea, de la ultima informare făcută de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate și rezultatele a 53 teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 16 aprilie 2021.

Pe teritoriul României, 55.374 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.598 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 45.426 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 120 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.080 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 591 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, ieri, 15 aprilie 2021, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 5.115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 916.022 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE – 0800800165 - la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Referitor la situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.501 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.542 în Italia, 16.773 în Spania, 195 în Marea Britanie, 127 în Franța, 3.118 în Germania,  93 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia,  137 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 46 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 13 în Cipru, 2 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 13 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 3 în Singapore, 3 în Tunisia, 8 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Croația și Finlanda. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 189 de cetățeni români aflați în străinătate, 34 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia și unul în Iran, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Reprezentanții GCS subliniază că aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Autoritățile reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În intervalul 8 aprilie – 15 aprilie 2021, au fost raportate   28  496  538   de cazuri în UE / SEE. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Franţa, Italia, Spania și Germania.

Începând din 15 decembrie, CEPCB a întrerupt publicarea datelor privind numărul cazurilor confirmate și numărul cetățenilor decedați, atât în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra, cât și la nivel global. Aceste raportări sunt actualizate săptămânal.   

Datele publicate de către Johns Hopkins CSSE, care vizează numărul cetățenilor vindecați,   continuă să fie actualizate zilnic.

46
Tagurile:
România, COVID-19
Tematic
Săracii, ”săriți” de la testarea COVID-19 în farmacii
Unul din trei pacienți care au avut Covid suferă de probleme psihologice sau neurologice
Rusia: vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale

Загрузка...
Vaccinare în România

România a dat startul vaccinării fără programare

74
Românii care doresc să se imunizeze împotriva noului coronavirus folosind serul Astra Zeneca trebuie să știe că acest lucru este de acum posibil fără programare. Cum trebuie procedat.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 informează că românii care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca o pot face fără programare.

De asemenea, în centrele în care se administrează acest ser și în care sunt locuri disponibile va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest vaccin. Mai exact, românii trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare, nemaifiind necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Autoritățile recomandă oamenilor să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare și să se prezinte la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate, scrie dcbusiness.ro.

Trebuie precizat că imunizarea se va face în limita capacității de vaccinare a centrului.

Autoritățile ne atrag atenția asupra faptului că trebuie să ne asigurăm înainte că nu avem simptome asociate COVID-19.

În ultimele 24 de ore, de miercuri, 14 aprilie și până ieri, 15 aprilie 2021, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, s-au vaccinat 80056 de persoane, dintre care 9252 cu AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021 în România, informează autoritățile.

74
Tagurile:
românia, Vaccinare
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

Загрузка...

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

0
(reînnoit 17:56 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

0
Tagurile:
Afganistan
Tematic
Trump a declarat că SUA vor reduce contingentul din Afganistan
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
SUA amână retragerea trupelor din Afganistan

Загрузка...