Vaccinare în România

Strigăt către medici: ”Vreau știu ultimele zile din viața mamei mele”

651
(reînnoit 15:53 29.03.2021)
Nou scandal în sistemul sanitar din România: fiica unei paciente ce a decedat în urmă cu câteva zile acuză Spitalul Județean de Urgență Târgoviște că părintele său nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare și dorește să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. Sistemul sanitar din România se află din nou în mijlocul unui scandal, după ce fiica unei paciente acuză secția Anestezie Terapie Intensivă și, mai ales, secția ATI COVID din Spitalul Județean de Urgență Târgoviște că angajații au chinuit-o pe mama acesteia, care a și decedat.

Mirela Gagiu, fiica victimei, susține, într-o postare de pe Facebook, că, în ultima seară când femeia a mai fost în viață, una dintre asistente a spus că pacienta nu are o stare bună.

”Am spus ”vai de mine” și răspunsul ei: ”De ce, vai de mine?” Pentru ea era firesc… lipsa de empatie și umanitate! Da, la 4 dimineața, mama a decedat1 Deci,c er public numele ei! Secția ATI COVID Târgoviște, ați legat-o pe mama? Nu mă subestimați. Nu mizați că nu o să răspundeți la întrebarea mea”, a scris Mirela Gagiu.

Aceasta a subliniat că dorește să știe numele asistentei și spune că mama sa nu a avut o schemă de tratament. Mai mult, potrivit afirmațiilor fiicei sale, femeia ar fi venit de acasă cu 2 genți pline cu medicamente.

Mai mult, se pare că femeia și-ar fi sunat fiica ”în disperare” până a fost intubată, cerând să fie luată de acolo.

Mirela Gagiu se întreabă, de asemenea, de ce nu s-a luat în calcul un posibil atac vascular cerebral, mai ales că mama sa pierduse controlul volanului cu câteva ore înainte. Una din urmări a fost legată de vorbire, care a fost afectată.

”Puteți să dormiți liniștiți? Poate.....DA! Eiiiiii, eu, fiica ei nuuuuuuuuu.Până nu voi afla clipă cu clipă ce ați făcut pentru un om -fost coleg - care a ajutat să aducă pe lume sute de copii”, a scris fiica victimei.

Cazul acesta vine la scurrt timp după ce lumea medicală din România fusese deja zguduită de scandalul Benedek. Reamintim că profesorul universitar Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular al Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, a murit legat de pat, la 1 septembrie 2020, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

651
Tagurile:
medici
Tematic
Reacția premierului Florin Cîțu la protestele românilor împotriva restricțiilor COVID
Alertă: Bilanț COVID – Capitala, la un pas RATA limită!
Aproape jumătate dintre locuitorii Moscovei, imuni la Covid-19 – revenirea la normal?
Vaccinare în România

Vaccinul anti-COVID cu care vor fi imunizați românii la medicul de familie

37
Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat ce ser vor folosi cei peste 3000 de medici de familie care s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Românii care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus prin cabinetele medicilor de familie nu mai au mult de așteptat. Și aceasta pentru că acest lucru începe în data de 4 mai 2021.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că s-au înscris aproape o treime din totalul medicilor de familie care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Aceasta în condițiile în care estimările inițiale indicau o intenție de 50-55% a medicilor de familie de înscriere în program.

Gheorghiță a explicat de ce s-a ajuns în această situație.

”Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a explicat Valeriu Gheorghiță la digi24.ro.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări cu privire la motivele pentru care medicii de familie pot fi mai reticenți la început.

El susține că sunt flacoane multidoză și că există riscul irosirii, dar că le-a transmis medicilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește.

”Sigur că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Cer ser va fi folosit în cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea românilor împotriva noului coronavirus?

Valeriu Gheorghiță spune că, inițial, erau trei opțiuni: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă va fi demarată această campanie foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna.

Referitor la vaccinul de la AstraZeneca, Gheorghiță a precizat că, dacă medicii de familie îl vor solicita, atunci îl vor primi.

”Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a subliniat el.
37
Tagurile:
Vaccinare, Medici de familie, vaccin, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Cursa pentru viață: spitalul din Galați nu mai face față cazurilor

31
Situație tragică la Spitalul Județean Galați, acolo unde rețeaua de oxigen nu mai face față, iar medicii sunt nevoiți să amâne intervențiile chirurgicale care nu sunt urgente.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Sistemul sanitar din România ne aduce în fața ochilor o nouă situație dramatică, petrecută, de această dată, la Galați, acolo unde spitalul județean nu mai face față, din momentul în care în unitatea medicală s-au înființat un compartiment COVID și o secție de Terapie Intensivă COVID-19.

Numărul pacienților internați este din ce în ce mai mare.

Grav este că instalația proiectată o dată cu construcția spitalului, în urmă cu aproape 3 decenii nu poate distribui oxigen pentru numărul actual de paturi ATI COVID și non COVID.

Necesarul de oxigen acoperă peste 100 de paturi.

Situația ar fi fost mai detensionată și chirurgii n-ar fi trebuit să aleagă pe cine operează dacă Ministerul Fondurilor Europene ar fi acceptat deschiderea unei noi secții ATI la Spitalul de Boli Infecțioase, proiect depus încă de anul trecut și rămas până azi fără rezolvare, informează antena3.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați, Violeta Șapira, spune că în cazul bolnavilor de COVID se înregistrează cel mai mare consum de oxigen și că Terapia Intensivă este singura terapie intensivă non-COVID de la nivelul județului care acoperă toate urgențele medico-chirurgicale atât din Galați, dar și din județele învecinate.

Deoarece instalația de oxigen nu poate să fie folosită pentru toți pacienții, din pricina capacității limitate, medicii trebuie să apeleze la măsuri extreme.

Una dintre acestea se referă la sistarea operațiilor.

Violeta Șapira spune că s-a încercat verificarea, astfel încât să fie utile stațiile, să nu meargă în gol, iar pe de altă parte s-a încercat spațierea în timp a intervențiilor chirurgicale astfel încât să se prioritizeze urgențele și cazurile cronice în limita timpului.

De asemenea, medicii gălățeni fac o legătură directă între numărul mare de infectări din ultima vreme și protestele anti restricții care au avut loc în România.

Chirurgul Paul Ichim spune că sunt foarte mulți pacienți tineri, fără comorbidități care au murit, iar la secția reanimare sunt, de asemenea, mulți pacienți tineri.

Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Galați este unul dintre primele din țară care au fost dotate cu rezervor de oxigen, însă rețeaua a fost calibrată la nevoile de acum 10-15 ani.

31
Tagurile:
Galați, România, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

0
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
0
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...