Coronavirus

OMS prezintă patru scenarii de transmitere a coronavirusului la oameni

230
Cel mai probabil, coronavirusul SARS-CoV-2 a apărut prin transmiterea de la lilieci la oameni printr-un alt animal, dar sunt luate în considerare și alte versiuni.

Agenția Associated Press face trimitere la proiectul studiului final comun al experților din Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și din China, document ce a ajuns la dispoziția redacției. Acesta subliniază că scurgerile de laborator sunt „extrem de improbabile”.

Șeful grupului de experți al OMS, Peter Ben Embarek, a spus vinerea trecută că raportul despre vizita la Wuhan pentru a identifica originea coronavirusului a fost scris integral, experții se așteaptă ca acesta să fie publicat în următoarele zile, transmite RIA Novosti, cu referire la sursa citată.

Agenția notează că a primit luni o versiune aproape finală a documentului de la un diplomat cu sediul la Geneva dintr-una dintre țările membre ale OMS. Nu se știe încă dacă vor mai exista modificări.

Patru scenarii de apariție a COVID-19

Cercetătorii au enumerat patru versiuni ale apariției coronavirusului în ordinea probabilității lor. Majoritatea datelor, în opinia lor, se reduc la transmiterea printr-un al doilea animal. Ei au evaluat transmiterea directă de la lilieci la oameni ca fiind un scenariu probabil, însă mai puțin probabilă transmiterea prin produse alimentare, iar scurgerile de laborator sunt extrem de improbabile.

Cea mai apropiată rudă a virusului care provoacă COVID-19 a fost găsită la lilieci. Dar, așa cum se precizează în proiectul de raport, „distanța evolutivă dintre virusurile găsite la lilieci și SARS-CoV-2 este estimată a fi de câteva decenii, indicând o verigă lipsă”.

Potrivit agenției, rezultatele studiului „au fost în mare măsură așa cum era de așteptat și au lăsat multe întrebări fără răspuns”. Potrivit acestuia, o echipă de experți a propus cercetări suplimentare în toate domeniile, cu excepția ipotezei scurgerilor de laborator.

Auditul OMS

Un grup internațional de experți OMS s-a aflat în China aproape o lună de zile, începând cu 14 ianuarie, și a efectuat cercetări comune cu specialiști chinezi. Au vizitat spitalul, piața de fructe de mare „Huanan”, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Institutul de Virologie Wuhan, inclusiv laboratorul BSL-4 foarte izolat, care a fost asociat cu zvonuri despre o scurgere sau o posibilă origine artificială a SARS-CoV-2.

În februarie, experții au ținut o conferință de presă la care au numit improbabil ca virusul să fi ajuns direct de la lilieci pe piață - în opinia lor, este necesară o legătură intermediară.

230
Tagurile:
China, oameni, transmitere, COVID-19, coronavirus, OMS
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

113
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

113
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

199
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
199
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...