medicamentul Avifavir (substanța activă favipiravir)

Eveniment: Decizie similară anti-COVID în România și Rusia

271
O companie din Cluj ar putea începe în trei luni producția de Favipiravir, un antiviral folosit pentru gripă în Japonia și tratament care a demonstrat eficiență în studiile clinice și pentru SARS-CoV-2.

BUCUREȘTI, 16 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus, precum și tratamentele ce pot fi administrate în cazul infectării cu acest virus au ținut vie atenția opiniei publice.

În diferite țări ale lumii se utilizează diverse tratamente, iar unul dintre acestea este Favipiravir. Medicamentul este adus în România de o companie din Cluj.

Producătorul de medicamente clujean a început probele tehnologice pentru producerea în ţara noastră a medicamentului Favipiravir, un antiviral folosit pentru gripă în Japonia. Dragoş Damian, CEO-un com­paniei, estimează că producţia va începe peste trei luni, scrie bursa.ro.

Damian spune că Favipiravir este dezvoltat în Japonia de aproape un deceniu și că a demonstrat eficiență, în studiile clinice și pentru SARS-CoV-2.

Favipiravir a fost folosit, până acum, pentru aproximativ 150 de milioane de persoane din lume pentru tratarea SARS-CoV-2.

În România, vorbim despre un număr de aproximativ 20 000 de pacienți care au beneficiat de acest medicament.

Damian spune că, până acum, compania din Cluj a făcut câteva probe tehnologice de împachetare și că se așteaptă rezultatele unor studii. Este vorba despre studii care vor fi puse la dispoziţia Agenţiei medicamentului şi în mod normal în trei luni compania clujeană ar trebui să poată să înceapă producţia, pentru că are şi comenzi pentru export.

În momentul de față, Favipiravir se foloseşte doar în spitale, dar au început demersuri pentru disponibilizarea în farmacii, pe baza prescrierii.

Potrivit lui Dragoș Damian, în acest moment, problema este riscul ca oamenii să meargă în farmacii și să își facă stocuri, ”un obicei foarte prost la români”.

Și aceasta pentru că medicamentul poate fi dat numai cu prescripție medicală și nu poate fi administrat profilactic, trebuind să existe diagnosticul de boală.

”Am discutat cu autorităţile în aşa fel încât medicii de familie să îl poată prescrie şi să se poată găsi în farmacii doar pe bază de prescripţie medicală”, a explicat Damian.

Producția de Favipiravir - tratamentul anti-COVID, premiată în Rusia

Vladimir Putin l-a acordat cu Ordinul lui Pirogov pe președintele consiliului de administrație al Grupului Promomed, Piotr Belîi.

Decretul prezidențial a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice.

Documentul afirmă că Piotr Belîi a fost premiat „pentru meritele sale în producția de produse farmaceutice”.

În 2020, fabrica „Biohimik” din Saransk, membru al grupului Promomed, a dezvoltat și a început producția medicamentului pentru tratamentul infecției cu coronavirus Areplivir (denumirea internațională nepatentată - Favipiravir).

După cum a raportat Ministerul Industriei și Comerțului în februarie, din septembrie uzina a crescut deja de zece ori producția de medicamente, până la un milion de cutii pe lună, este planificată creșterea volumului la două milioane.

271
Tagurile:
Medicamente, Tratament, coronavirus, COVID-19
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

113
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

113
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

199
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
199
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...