Alexandru Rafila

Reprezentantul Românie la OMS: „Bolnavii de COVID vor ajunge fără loc în spitale”

250
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, spune că ne apropiem încet, dar sigur, de situația groaznică în care s-au aflat țările din vestul Europei în primele valuri ale pandemiei.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Dimpotrivă, potrivit autorităților, România se află într-o situație dificilă.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, trage un puternic semnal de alarmă și susține că România se apropie încet, dar sigur, de situația în care s-au aflat țările din Vestul Europei la începutul pandemiei.

Acesta avertizează că bolnavii de COVID din România vor ajunge să nu mai aibă unde să fie internaţi, dacă ritmul de creştere a cazurilor se păstrează la 20% în fiecare săptămână.

Profesorul Rafila a cerut Ministerului Sănătății să se implice pentru ca România să nu se afle într-o situație mai puțin controlabilă în unele zone în ceea ce privește terapia intensivă. Și aceasta pentru că, la momentul de față, România se află în situaţia în care, practic, secţiile de terapie intensivă alocate pacienţilor cu noul coronavirus sunt pline, iar cifrele arată că suntem la jumătate din numărul de cazuri care au fost înregistrate în noiembrie.

”Bolnavii de COVID vor ajunge să nu mai aibă loc în spitale, dacă autorităţile nu găsesc soluţii eficiente pentru a stopa răspândirea virusului" a atras atenţia medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la antena3.ro.

Îngrijorător este un alt aspect pr3ezentat de Alexandru Rafila. Și anume, spune acesta, cifrele oficiale privind bolnavii de COVID nu mai reflectă demult realitatea.

Însă, una dintre marile probleme pe care trebuie să le rezolve Ministerul Sănătății este cea privind testarea.

Potrivit lui Rafila, Ministerul Sănătății trebuie să se ocupe nu doar cu comunicarea datelor, ci şi cu nişte acţiuni care să ducă la obţinerea unor date care să fie cât mai apropiate de realitate.

 

 

 

250
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Spitale, OMS, Alexandru Rafila
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1755)
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

116
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

116
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

205
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
205
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...