Alergie

Studiu: corelaţia dintre creșterea cazurilor de Covid-19 și polen

193
Numărul infecțiilor cu Covid-19 crește atunci când concentrația de polen în aer este mai mare, au stabilit cercetătorii de la Universitatea din München.

BUCUREŞTI, 11 mart – Sputnik. Expunerea la polen crește susceptibilitatea la infecțiile respiratorii virale, indiferent de starea alergică a persoanei în cauză, notează o echipă internațională condusă de cercetători de la Universitatea din München. Acest model rămâne relevant în cazurile de infecții cu coronavirus, după cum arată studiul publicat, pe 8 martie, în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite (PNAS).

Cercetătorii au analizat date de la 130 de stații meteo din 31 de țări din întreaga lume, pentru perioada 1 ianuarie - 8 aprilie 2020. De asemenea, au luat în calcul densitatea populației din fiecare zonă de studiu, precum și diferitele modalități de restricții sanitare: închidere strictă sau parțială sau lipsa lockdown-ului.

„Rezultatele noastre arată că expunerea simultană la virusul SARS-CoV-2 (prin intermediul altor purtători umani infectați) și la polenul prezent în aer poate, în condiții meteorologice «favorabile», să determine creșterea infecției virale”, notează cercetătorii.

Oamenii de știință spun că o creștere a conținutului de polen din aer de 100/m3 are ca rezultat o creștere medie cu 4% a ratelor de infectare cu Covid-19, iar restricţiile înjumătățesc ratele de infectare în condiţiile unei concentrații similare de polen.

Ei consideră că efectul polenului este relevant pentru întreaga populație. „Există persoane care nu sunt alergice, care, prin urmare, nu au neapărat reacții ale sistemului imunitar, ci reacții de suprafață. Dintr-o dată, au simptome inflamatorii legate de polen: membrana mucoasă este slăbită și este facilitată atașarea virusurilor”, a explicat alergologul Nhân Pham-Thi pentru Le Parisien.

După cum specifică cercetătorii, contactul uman este sursa de contaminare, iar polenul în sine nu provoacă infecții.

„Vrem să ne asigurăm că declarațiile noastre nu provoacă panică. Polenul vă modifică riscul de infectare numai dacă intrați în contact cu o altă persoană infectată. Acesta nu poartă virusul și nu provoacă infecții”, asigură imunologul Stefanie Gilles, unul dintre autorii studiului, citat de Sputnik France

În acest context, specialiştii încurajează persoanele cu alergii și persoanele cu risc ridicat să poarte măști care filtrează particulele.

În acest moment, oamenii de știință nu au stabilit încă rolul precis al altor factori, cum ar fi sporii fungici sau interacțiunile complexe cu polenul, alte variabile meteorologice sau poluanții atmosferici și vor să își continue cercetările.

193
Tagurile:
polenizare, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1733)
Tematic
Vaccin COVID: de ce se tem românii
Charles Michel: UE deține întâietatea în lupta cu COVID-19
Cazul Benedek scoate la iveală mizeria din spitalele COVID
Fiasco total în Moldova: Aproape 300 de reacții adverse după vaccinarea anti-COVID-19
Situație dramatică în grădinițe: câți preșcolari au COVID
Vaccin

În Elveția, peste 50 de persoane au murit după vaccinul anti-Covid

129
(reînnoit 11:28 10.04.2021)
În Elveția, 55 de persoane au murit după ce au fost vaccinate împotriva Covid. Pacienții au avut comorbidități, potrivit autorităţii Swissmedic.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Institutul elvețian pentru produse terapeutice (Swissmedic), autoritatea de supraveghere a sănătății, a declarat că, din 6 aprilie, au existat 1.174 de cazuri de reacții adverse la vaccin în confederație.

În special, statisticile în funcţie de tipul de vaccin arată următoarele date:

- 577 de cazuri cu vaccinul Pfizer-BioNTech;

- 580 cu vaccinul Moderna;

- În 17 cazuri, tipul de vaccin utilizat nu a fost specificat.

Potrivit autorității, din toate efectele secundare, 396 de cazuri (33,7%) sunt considerate grave.

„În 55 de cazuri, oamenii au murit la intervale diferite de la momentul vaccinării. Vârsta medie a pacienților a fost de 84 de ani, iar majoritatea dintre aceştia sufereau deja de boli majore. Aceste cazuri au fost analizate cu o atenție deosebită și, din câte se știe până acum, decesele au fost cauzate de afecțiuni precum infecții, boli cardiovasculare sau boli respiratorii și pulmonare care au apărut independent de vaccin”, a spus Swissmedic, potrivit Sputnik Italia

​Potrivit autorităţilor, nu există dovezi concrete că vaccinarea a fost cauza deceselor.

„Autoritățile de reglementare a medicamentelor din alte țări și OMS au ajuns la concluzii similare atunci când au evaluat mortalitatea cu o referință temporală la vaccinurile COVID-19 aprobate în Elveția”, a subliniat Swissmedic.

La sfârșitul lunii martie, Elveția a aprobat al treilea vaccin pentru a fi utilizat în lupta împotriva coronavirusului, Johnson & Johnson.

129
Tagurile:
vaccin, coronavirus, Elveția
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1733)

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu (USR): ”S-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”

241
(reînnoit 10:01 10.04.2021)
Emanuel Ungureanu: ”Să terminăm cu această isterie, cu o singură boală! Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor!”

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. După scandalul de la Spitalul Foișor, reacția celui mai implicat parlamentar în probleme medicale, Emanuel Ungureanu (USR) a fost clară: ”HAOS!”.

Ungureanu reproșează că ”această măsură trebuia explicată ÎNAINTE și asumată împreună cu managerul și personalul medico-sanitar.

Deputatul consideră că este ”inacceptabil acest mod de acționa, inacceptabil!”.

Mai mult, el susține, așa cum o face de luni de zile, că împărțirea spitalelor ”în Covid-19 și non Covid-19 este o mare porcărie”.

”Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOȚI pacienții, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 și pot tratata și ceilalți pacienți”, spune Ungureanu. ”Spitalele României trebuie să îngrijească toți pacienții, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora”.

Întrebat de Adriana Bahmuțeanu despre ce s-a întâmplat la Foișor, Ungureanu a subliniat, repetând ceea ce transmisese public anterior: ”Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foișor este inacceptabil!”

”Este inacceptabil să arunci în stradă niște pacienți. Este o acțiune făcută în pripă. Este incalificabil! Nu e normal să anunți o măsură fără să o explici. Care e logica pentru care sunt scoși niște pacienți din spital?!”.

Emanuel Ungureanu subliniază: ”Nu avem doar o singură boală în lume! Bolnavii cronici sunt enorm de mulți în România”.

Și, atenție, el în acuză pe Arafat pentru mulți dintre morții acestor zile!

”Pacienți de la Colentina au murit acasă pentru că nu au putu fi tratați - s-a murit cu zile din cauza proastei organizări a lui Arafat”, spune clar Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția că a contestat de mult acest sistem al lui Arafat, cu împărțirea spitalelor: ”Este o greșeală, suntem singur țară din UE care face asta! Este un mod de a trata bolnavul pe care eu nu îl înțeleg și nu îl accept”.

Pe de altă parte, Ungureanu acuză și managerul spitalului – ”trebuia să iasă și să spunea dacă s-a opus... lașitatea asta omoară”.

Ungureanu nu îl scoate din cauză nici pe ministrul Sănătății, deși consideră că acesta ”doar a avizat Ordinul”.

”Vreau ca mâine ministrul Sănătății să iasă și să explice tot! Vreau o comunicare clarissimă”, spune Ungureanu, subliniind „Vreau să terminăm cu această isterie, cu o singură boală”.  

Întrebat dacă s-au încălcat drepturi ale pacienților, Ungureanu a punctat din nou: ”Se încalcă toate drepturile din lume în aceste luni”.

Care este opinia deputatului Ungureanu – trebuie să demisioneze Raed Arafat?

”Din punctul meu de vedere, deciziile dlui Arafat sunt depășite de foarte mult timp”, a răspuns Ungureanu. ”L-am rugat încă din 2015 să facă un pas în spate. Deciziile pripite ale domnului Arafat trebuie analizate - Arafat să facă un pas în lateral, dacă nu în spate! Ministrul Vlad Voiculescu va fi evaluat de premierul Cîțu”.
241
Tagurile:
USR, Raed Arafat, Emanuel Ungureanu

Загрузка...
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

0
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

0
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...