Sputnik V

Șeful comisiei de vaccinare din Germania: ”Sputnik V este bine gândit”

562
Thomas Mertens, șeful Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania, a avut numai cuvinte de laudă pentru vaccinul rusesc Sputnik V, într-un interviu pentru presa germană

BRUXELLES, 10 mar – Sputnik. ”Este un vaccin bun care probabil va fi autorizat în UE la un moment dat. Cercetătorii ruşi au foarte multă experienţă în ceea ce priveşte vaccinurile. Sputnik V este bine gândit”, a declarat Thomas Mertens pentru publicația  Rheinische Post din Germania.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) încă analizează vaccinul Sputnik V după ce a aprobat deja vaccinuri de la trei producători: Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, dar vaccinul rusesc este deja apreciat de mulți specialiști și a primit confirmarea de la prestigioasa revista de știință Lancet.

Italia a anunţat ieri că vaccinul Sputnik V va fi produs în regiunea Lombardia începând cu vara aceasta, în cadrul primului acord dintre un partener european şi Fondul de investiţii directe din Rusia (RDIF), care gestionează marketingul internaţional al Sputnik V.

Înregistrat în Rusia la 11 august 2020, Sputnik V a devenit primul vaccin din lume dezvoltat împotriva Covid-19. El folosește două adenovirusuri umane ca vectori.

Anterior, Belarus și-a anunțat intenția de a începe producția industrială a vaccinului rusesc Sputnik V pe 30 sau 31 martie.

 

 

562
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (181)
Tematic
Maduro s-a vaccinat cu Sputnik V și „a vorbit” în rusă
Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V
O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
Vaccinul rusesc Sputnik V va fi fabricat în Italia
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

92
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

92
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (181)
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...
Creierul

Scenariu halucinant: Tehnologia „Cip în creier” - „furtul amintirilor şi gândurilor”

172
(reînnoit 20:15 22.04.2021)
Unul dintre potențialele scenarii la care ar putea duce tehnologia „Brain Chip” ar putea fi acela ca o persoană care își încarcă amintirile într-un cloud să nu mai poată achita taxele de întreținere.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. Tehnologia care ar putea permite omului să fuzioneze cu computerul prin implantarea unui cip în creier ar putea da naștere la o nouă serie de probleme, unele dintre acestea fiind legate de confidențialitate, potrivit Daily Mail.

Potrivit ziarului, dezvoltatorii acestei tehnologii, precum Elon Musk cu proiectul său Neuralink, ar trebui să îşi asume „mari responsabilități”.

„În cazul în care o utilizare pe scară largă ne va lega de cloud, nu ca terapie, și se va ajunge la fuzionarea oamenilor cu AI, modelul economic va fi să ne vindem datele”, a spus dr. Susan Schneider, director fondator al Center for the Future Mind. „Cele mai multe gânduri ale noastre interioare ar putea fi vândute celui mai mare ofertant. De asemenea, vom avea nevoie de un abonament pe care să îl plătim? Ce se va întâmpla dacă puterile străine se vor ocupa de gândurile noastre?”, se întreabă aceasta.

De asemenea, ea s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă o persoană îşi va încărca amintirile în cloud și apoi va fi incapabilă să plătească taxele de întreținere.

Schneider a subliniat, de asemenea, planurile dezvăluite de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, când a vorbit despre un dispozitiv portabil capabil să citească gândurile oamenilor și să traducă semnalele cerebrale pentru mașini. Acesta a spus atunci că „scopul este să controlezi [cu gândurile] ceva în realitatea virtuală sau augmentată”.

„Pot să-mi imaginez Facebook «recoltând» cele mai multe gânduri interioare ale noastre pentru a face oamenii dependenți de platforma lor. Este vorba despre ceea ce se întâmplă în mintea noastră și de marketing cu ceea ce se întâmplă acolo”, a avertizat Schneider, citată de Sputnik News
172
Tagurile:
Creier
Tematic
Elon Musk anunţă crearea unui cip care va transmite muzică direct în creier
Masca anti-Covid cu CIP, o realitate recunoscută oficial! Ce se urmărește
Israel și Cipru au semnat un acord de liberă circulație
Biserica Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea piesei „El Diablo” de la Eurovision
Cartea de identitate cu cip: ce date personale va cuprinde

Загрузка...