Летучая мышь.

O nouă pandemie devastatoare amenință omenirea: Încă un virus transmis de lilieci

397
(reînnoit 12:01 25.02.2021)
Conform studiilor, ratele mortalității în urma infecției cu acest agent patogen sunt cuprinse între 40 și 75%.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Oamenii de știință din Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) au avertizat cu privire la pericolul unei noi pandemii mortale, transmite The Sun.

Virusul Nipah transmis de liliecii de fructe a fost etichetat extrem de periculos de către cercetători. Porcii care consumă fructe contaminate sunt, de asemenea, purtători.

Conform studiilor, ratele mortalității în urma infecției cu acest agent patogen sunt cuprinse între 40 și 75%.

Descoperită în 1999 în Malaezia, boala poate provoca edeme cerebrale severe, convulsii și vărsături.

Oamenii de știință au remarcat o lungă perioadă de incubație a bolii, care este de 45 de zile, precum și o mare probabilitate de mutații ale virusului.

Experții se tem că acesta se poate răspândi rapid în țările din Asia de Sud-Est.

Virusul Nipah a fost inclus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în lista a 16 agenți patogeni prioritari pentru cercetare și dezvoltare, din cauza capacității sale de a provoca o pandemie. Pe lângă aceasta, lista include COVID-19, febra hemoragică Crimeea-Congo, Ebola, Lassa, Valea Riftului, virusul Zika și altele.

Anterior, un grup de experți ai OMS au vizitat China pentru a stabili cauzele apariției coronavirusului SARS-CoV-2.

Potrivit unuia dintre membrii echipei, Peter Daszak, coronavirusul a fost cel mai probabil transmis la oameni de la lilieci.

397
Tagurile:
Pandemie
Tematic
Cât de stabilă este economia Rusă în pandemie – raport FMI
Șomaj tehnic 2021: situația după luni de pandemie
Bill Gates profețește o pandemie și mai ucigătoare decât cea actuală
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

55
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

55
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
Magdalena Nicolae

Asistentă medicală: ”S-au întâmplat multe drame cadrelor medicale”

72
(reînnoit 17:53 19.04.2021)
Pandemia de coronavirus are un impact puternic și asupra cadrelor medicale, ce trăiesc adevărate tragedii. Mărturia unui om din interiorul sistemului, ce a decis să rupă tăcerea, arată de puține lucruri cunoaștem despre cei la care apelăm să ne salveze viața.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Mărturiile din spatele ușilor închise ale spitalelor din România continuă să scoată la suprafață situația dificilă a eroilor din linia întâi.

Agenția de Presă Sputnik v-a prezentat, în urmă cu câteva zile, un material realizat cu Gina Vochin, asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București.

Aceasta a declarat că, la un an de zile de la debutul pandemiei de coronavirus, nemulțumirea este că lucrurile din sistemul de Sănătate nu sunt puse la punct.

Magdalena Nicolae este asistent medical generalist, lider de sindicat la Institutul Clinic ”Fundeni” din București, coordonator în cadrul Uniunii Sindicale SANITAS.

Vorbește cu emoție despre felul în care oamenii din spital au pregătit secția de COVID din spitalul lor, când oamenii au pus umărul.

”Plecau la luptă cu entuziasm, ceea ce nu mai este cazul acum, din pricina faptului că au obosit, de un an și ceva de pandemie, sunt epuizați fizic și psihic. Din afară nu se vede exact ce se întâmplă înăuntru. În spatele unui combinezon se află un om, iar acel om poate să aibă la rândul lui o traumă sau o situație dificilă prin care trece”, spune Magdalena Nicolae.

Iar mărturiile Magdalenei Nicolae sunt de-a dreptul răscolitoare: aflăm că oamenii care ne salvează viața, în spitale, sunt, la rândul lor, greu încercați, că, în toată această perioadă marcată de stres, de frică, de moarte, unii și-au îngropat frații, părinții sau chiar copiii.

Urmăriți declarațiile făcute de Magdalena Nicolae în materialul video următor pentru a înțelege, măcar acum, că eroii din linia întâi merită respectul, înțelegerea și cooperarea noastră, că, dincolo de meseria lor sunt oameni care salvează vieți, uneori la limita imposibilului.

72
Tagurile:
Asistentă medicală
Tematic
SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu vă lăsați descurajați!”
Strigăt către medici: ”Vreau să știu ultimele zile din viața mamei mele”
Zeci de medici cer revenirea la normalitate

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...