Coronavirus în România: Bolnav în izoletă

Valul 3 de COVID a început: când va fi apogeul în România

255
(reînnoit 11:58 24.02.2021)
Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au realizat o analiză referitoare la evoluția epidemiei de coronavirus în România, potrivit căreia, în ultimele 2 săptămâni, se înregistrează o creștere a ratei de incidență la nivel național.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. O analiză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică privind evoluția epidemiei de coronavirus în România relevă faptul că, în ultimele două săptămâni, a apărut o tendință de creștere a ratei de incidență la nivel național.

Majoritatea cazurilor sunt în zone urbane.

Reprezentanții INSP spun că, neoficial, pe baza evoluţiei numărului de cazuri din ultimele zile şi pe baza estimărilor pentru următoarele zile, cu peste 3500 de cazuri noi pe zi, specialiştii estimează că valul 3 al epidemiei a început în România.

”Dacă epidemia urmează acelaşi model matematic cu precedentele valuri, am putea avea un vârf în perioada 15-20 aprilie, cu 20-22 de mii de cazuri pe zi, dublu faţă de situaţia din valul 2 - noiembrie 2020”, spun specialiștii de la INSP, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, începând cu data de 14 februarie 2021 – la o săptămână de la deschiderea școlilor – sunt urmărite 3 scenarii ipotetice de posibilă creștere a numărului de cazuri de infecție.

Este vorba despre: creștere constantă cu 1%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice la data de 20 martie; creștere constanta cu 2%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice la data de 20 martie și creștere constanta cu 4%/zi, ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice la data de 20 martie.

Începând cu data de 17 februarie se înregistrează o creștere susținuta a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluția îndreptându-se spre scenariul 2.

În ceea ce privește impactul direct asupra sistemului sanitar ca urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate în grupa de vârstă 0-19 ani este redus.

Însă, în perioada următoare este posibil să se observe un impact indirect datorat faptului că 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Mai exact, sunt șanse ca aceste cazuri să transmită infecția la persoanele adulte cu care locuiesc, iar ele, în funcție de vârstă și comorbidități, să prezinte forme de boală care să necesite spitalizare.

Această creștere a numărului de cazuri nu poate fi pusă pe seama răspândirii în comunitate a variantei de virus din Marea Britanie. Deschiderea școlilor, precum și redeschiderea activităților operatorilor din domeniul HoReCa, al jocurilor de noroc și cultură au avut un impact asupra evoluției situației epidemiologice.

255
Tagurile:
România, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1738)
Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene

Aproape jumătate din populația Cehiei vrea vaccinul rusesc Sputnik V

166
(reînnoit 15:44 11.04.2021)
Aproape jumătate din populația Cehiei este interesată să fie vaccinată cu vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului, chiar şi fără aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. Aproape 47% dintre cehi spun că ar fi de acord să fie vaccinați cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului, dacă va primi o aprobare de urgență din partea autorităților sanitare din Praga, arată un nou sondaj.

Sondajul, realizat de agenția de cercetare STEM / MARK, a fost desfăşurat la începutul lunii aprilie și publicat în presa cehă în weekend.

Majoritatea celor care ar opta pentru vaccinul rusesc sunt bărbați și vârstnici cu vârsta cuprinsă între 60 și 75 de ani, categorie care prezintă cel mai mare risc de complicații asociate cu virusul. Vaccinul este, de asemenea, popular printre persoanele fără studii superioare și cele care locuiesc în municipalități mici, potrivit sondajului, citat de RT

De asemenea, aproximativ 53,4% au respins opțiunea pentru Sputnik V, invocând „neîncredere generală” în eficacitatea imunizării și faptul că acesta nu are aprobare din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

În prezent, EMA evaluează Sputnik V, cu toate acestea, se pare că nu se grăbește în ciuda deficitului de vaccinuri împotriva coronavirusului în cadrul blocului de 27 de membri.

Acest lucru a determinat unele state membre UE, precum Austria, să ia în considerare achiziționarea vaccinurilor Sputnik V fără aprobarea EMA. Sâmbătă, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că negocierile pentru achiziționarea vaccinului rusesc „s-au încheiat de facto” și că Viena ar putea procura până la un milion de doze de vaccin. Ungaria foloseşte deja Sputnik V, împreună cu Sinopharm din China.

În timp ce președintele ceh Milos Zeman susţine de mai mult timp utilizarea vaccinului rusesc pentru a accelera vaccinarea, prim-ministrul Andrej Babis s-a opus utilizării acestuia fără aprobarea organismului UE. Ministrul Sănătății nou instalat, Petr Arenberger, a declarat, totuși, că ar fi de acord să folosească Sputnik V ca parte a unui studiu clinic.

Neîncrederea în vaccinul Sputnik V în Republica Cehă se pare că este cauzată de sentimentele anti-Rusia, aproximativ 22% dintre respondenți spunând că nu vor vaccinul pentru că nu cred în ceea ce spune Moscova.

166
Tagurile:
Cehia, Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Alertă în Franța: Peste 43 de mii de noi cazuri COVID în 24 de ore

502
(reînnoit 21:28 10.04.2021)
Autoritățile sanitare franceze au raportat peste 43 000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore în Franța. Numărul pacienților aflați în terapie intensivă continuă să crească.

În ultimele 24 de ore, 43 284 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în Franța, în ziua precedentă fiind anunțate 41 243, relatează agenția Reuters sâmbătă, 10 aprilie, citată de Sputnik France.

Numărul pacienților cu Covid-19 și tratați în unități de terapie intensivă sau în unități de monitorizare continuă este de 5769, cifra este în continuare în creștere sâmbătă, potrivit datelor publicate pe site-ul Geodes al Santé publique France.

Începând cu 9 aprilie, 5757 de pacienți erau în stare critică, 52 mai mulți decât pe ​​8 aprilie. În aprilie 2020, în timpul vârfului primului val al pandemiei, această cifră depășise ușor 7000 de pacienți.

Număr trist se apropie de 100 000 de morți în Franța

Țara se apropie de cifra de 100 000 de decese a persoanelor cu coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei.

Potrivit datelor din 10 aprilie, cu 207 noi decese spitalicești cauzate de Covid-19, numărul total de decese a ajuns la 98 574, inclusiv 72 450 în spitale.

Pe 3 aprilie, guvernul francez a extins restricțiile sanitare care erau în vigoare de la mijlocul lunii martie în 19 departamente, inclusiv toate cele din Île-de-France și Hauts-de-France, pe întreg teritoriul timp de patru săptămâni. Noile măsuri de „frânare” consolidate includ, printre altele, închiderea tuturor școlilor timp de trei sau patru săptămâni.

502
Tagurile:
Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1738)

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1738)

Загрузка...