Рыба на тарелке

Produse importante pentru sănătatea bărbaților răspunsurile specialiștilor

97
(reînnoit 16:01 23.02.2021)
Bărbații care intenționează să rămână într-o stare bună de sănătate cât mai mult timp ar trebui să includă, în mod obligatoriu, câteva alimente în dieta lor.

BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik. Specialiștii recomandă bărbaților, care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții, să includă în dieta lor carne roșie, pește de mare, midii, carne de pasăre. În plus, reprezentanții sexului mai puternic nu ar trebui să renunțe la așa un fruct precum rodia.

După cum raportează "Izvestia", anume aceste produse conțin cea mai mare cantitate de acizi grași și proteine, care susțin sinteza principalului hormon sexual masculin – testosteronul.

Medicul dietolog Margarita Makuha explică: dieta bărbaților diferă de dieta femeilor din cauza particularităților metabolice și fonului hormonal. Iar sinteza testosteronului este direct legată de calitatea alimentelor consumate. De aceea, specialista îi sfătuiește pe bărbați să includă în dieta lor acizi grași polinesaturați sănătoși, care se găsesc în uleiurile vegetale, în peștele gras de mare, în iarba de grâu, în fructele cu coajă lignificată și în avocado.

În plus, din meniul bărbaților nu trebuie să lipsească așa microelemente importante precum zincul și seleniul. Aceste cămări de sănătate sunt abundente în usturoi, cereale, banane, varză, fructe de mare și ghimbir.

Margarita Makuha a evidențiat și acele produse care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea bărbaților. Acestea sunt, în primul rând, fast food-ul și băuturile alcoolice, care, de altfel, sunt primii dușmani ai sintezei hormonilor importanți pentru sexul masculin.

97
Tagurile:
Bărbați, Dietă
Tematic
Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă
Cea mai eficientă dietă, recomandată după sărbătorile de iarnă
Klaus Iohannis se vaccinează împotriva COVID-19

Lovitură: Iohannis ”e de acord cu pașaportul de vaccinare”

28
Avocatul Piperea a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a susținut necesitatea unui act la nivelul Uniunii Europene – ”un certificat”

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. După cum s-a anunțat, președintele Iohannis, a participat, în perioada 25-26 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European - în format de videoconferință.

La reuniune, unul dintre principalele subiecte s-a referit la coordonarea UE în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, dar și ”consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății”.

Și, evident, tema controversată a ”pașaportului de vaccinare”, propus de câteva state, a fost abordată.

Anterior evenimentului, președintele Iohannis s-a referit ca nefiind cazul și momentul pentru așa ceva dar… iată ce a declarat la reuniune.

Cităm de pe site-ul Președinției României:

”Referitor la certificatele de vaccinare, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue”.

Șoc… sau ce? Iohannis vorbește, de fapt, de introducere, ”pas cu pas”, a unui ”certificat la nivel european”, adică a unui pașaport!

Desigur, veți spune, astea sunt speculații jurnalistice. Dar, iată că și ditamai profesorul universitar de Drept, avocatul Gheorghe Piperea, interpretează la fel:

”Ce “surpriză” - Werner este de acord cu pașaportul de vaccinare, chiar dacă pretindea, recent, că nu e de acord”, remarcă Piperea, explicând ironic – ”Ce să îi faci, viața de vătaf e viață de vătaf, mai tre’ să faci și ce spune stăpânul”.

Încă un argument – Iohannis a susținut acest ”certificat la nivel european” în contextul în care a arătat că la nivelul UE, ”nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește unele măsuri luate în pandemie, precum restricțiile impuse, care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor”.

Adică un argument pentru a introduce o reglementare la nivel de UE, materializată, desigur, prin acest act – fie el numit ”pașaport”, fie ”certificat la nivel european”.

28
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Vama Palanca

Restricții de intrare în Moldova din 5 martie: testul COVID-19 sau confirmarea vaccinării

499
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică susține că situația epidemiologică din țară se agravează și a luat astăzi noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din Republica Moldova a decis că persoanele care vor traversa frontiera moldovenească pe sensul de intrare vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. 

„Persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire”.

Această restricție intră în vigoare din data de 5 martie. printre excepții sunt și persoanele vaccinate anti-COVID-19.

„Excepție fac copiii până la 5 ani, conducătorii auto ale vehiculelor rutiere de transport marfar şi ale vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire a aeronavelor, navelor şi brigăzile şi personalul de deservire a garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului”, se menționează într-un comunicat de presă emis după decizia CNESP

Cetățenii care nu vor prezenta testul vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

CNESP a mai decis închiderea școlilor din data de 1 martie și trecerea la învățământul de la distanță.

De asemenea, a fost suspendată circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de weekend.

499
Tagurile:
coronavirus, Restricții, Moldova
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...