Vaccinul Sputnik V

Die Welt: Occidentul, surprins de vaccinul rusesc Sputnik V

303
Prin crearea primului vaccin din lume împotriva coronavirusului, a cărui eficienţă a fost dovedită, Moscova a reușit să surprindă Occidentul din punct de vedere tehnologic pentru prima dată de la lansarea primului satelit artificial din istorie în 1957, scrie Die Welt.

BUCUREŞTI, 4 feb – Sputnik. Prin crearea vaccinului Sputnik V, Rusia a reușit să surprindă țările din Occident, notează un jurnalist de la cotidianul german Die Welt.

Potrivit acestuia, din punct de vedere tehnologic, Moscova a reușit cu greu să surprindă Europa și Statele Unite din 1957, când URSS a lansat primul satelit artificial, numit tot Sputnik.

„Doar vaccinul împotriva coronavirusului, care a ajuns pe piață devreme, a arătat că Rusia este probabil mai mult decât o «Volta Superioară cu rachete nucleare»”, notează autorul articolului, referindu-se la o expresie folosită de cancelarul vest-german Helmut Schmidt pentru a descrie Uniunea Sovietică din anii 1980.

Într-adevăr, publicarea rezultatelor fazei 3 a studiilor clinice a confirmat eficacitatea ridicată a vaccinului, scrie Sputnik France. Acest lucru justifică, potrivit autorului, decizia Moscovei de a începe utilizarea vaccinului înainte de publicarea datelor finale, dar pe baza celor dintr-o fază anterioară a studiului.

Revista științifică The Lancet a publicat, pe 2 februarie, rezultatele fazei 3 a studiilor clinice ale vaccinului rusesc Sputnik V. Eficacitatea acestuia este de 91,6% după analiza datelor de la 19.866 de voluntari. În grupul celor cu vârsta de peste 60 de ani, eficacitatea crește la 91,8%. De asemenea, nu s-au raportat efecte secundare grave, răspunsul imun umoral a fost observat la peste 98% dintre participanți.

Primul vaccin anti-Covid-19 din lume, Sputnik V, a fost înregistrat în Rusia pe 11 august 2020. A fost dezvoltat de centrul Gamaleïa și a fost comandat de peste 50 de țări în cantitate de 1,2 miliarde doze.

303
Tagurile:
Germania, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (178)
Vlad Voiculescu

Voiculescu, primele declarații după tragedia de la Babeș, șochează la principala întrebare

198
(reînnoit 16:41 13.04.2021)
Declarații de ultimă oră ale controversatului ministru - și-a făcut curaj, a îndrăznit să apară în fața presei și a fost supus unui tir de întrebări

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Ministrul Vlad Voiculescu a avut prima conferință de presă după tragedia de la spitalul Victor Babeș.

Ministrul a încercat să lămurească chestiunile legate de prezența lui la Spital și de momentul în care a aflat de gravul incident.

Ministrul susține că a ajuns după ora 18 – și aici apare prima ciudățenie – faptul că NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spital. Aceasta ar fi fost ușor de văzut, verificând în telefon orele la care a fost sunat sau a sunat.

Întrebare logică – ascunde ceva Voiculescu?

De asemenea, ministru a dat un răspuns uluitor la principala întrebare: când a avut loc incidentul care dus la decesul pacienților?

Ei bine, răspunsul lui Voiculescu a fost unul de… Gîgă: ”Cred că înainte de ora 18”!

Cu alte cuvinte, un interval absurd de mare – sau o bătaie de joc la adresa ziariștilor și a celor care vor să afle detalii.

Prezentă șa conferință, Monica Althamer, secretar de stat al MS, a fost întrebată de ce a durat patru ore transmiterea comunicatului Ministerului Sănătății către presă.

Cu vizibilă aroganță, Althamer a pus la punct presa: ”conform legislației în vigoare, trebuie anunțată familiile pacienților și în ceea ce privește decesul, și în ceea ce privește transferul”.

Întrebări logice – oare atât de mult a durat informarea familiilor și oare nu se putea face în paralel și comunicatul? Trebuiau să treacă mai multe ore până când opinia publică să fie informată?

În concluzie, Vlad Voiculescu susține că a făcut ”tot ce a putut”  - dar, de fapt, constatăm că între autorități NU există comunicare și chiar colaborarea are probleme.

Deși cazul era extrem de grav, nu a fost comunicare între ministrul Sănătății, premier și primarul Capitalei. De asemenea, nu e clar CINE răspunde de TIR-urile ATI și cine răspunde de gestionarea lor, mai ales că firma furnizoare susține că NU au existat probleme tehnice.

Știre în curs de actualizare

198
Tagurile:
Vlad Voiculescu
Tematic
Cazul Voiculescu – premieră în politică! Orban face PNL de râs!
Adina Alberts a trecut la fapte: PLÂNGERE PENALĂ contra lui Voiculescu
Cîțu dă știrea serii - remanierea lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”

Загрузка...
Vaccină Johnson & Johnson

Vaccinul Johnson pentru penitenciarele din România a fost oprit în SUA ca fiind periculos

126
(reînnoit 15:46 13.04.2021)
Vaccinul anunțat astăzi de Valeriu Gheorghiță ca fiind destinat deținuților a fost oprit pentru utilizare în SUA din cauza tulburării de coagulare a sângelui.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) au anunțat astăzi oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce șase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui.

Efectele secundare seamănă cu cele acuzate în mai multe țări în urma folosirii vaccinului AstraZeneca.

FDA a spus că recomandarea este „din precauție extremă”, adăugând că evenimentele adverse observate sunt deocamdată extrem de rare.

„Siguranța vaccinului COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării COVID-19. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Toate cele șase cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, simptomele apărând la șase până la 13 zile după vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat chiar astăzi că va demara campania de vaccinare a persoanelor din penitenciare, unde vor fi folosite în special dozele Johnson & Johnson, deoarece este singurul care se face într-o singură doză.

„Se va distribui vaccin de la Johnson & Johnson pentru a facilita vaccinarea, pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în măsură în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a precizat Gheorghiță.

Dar, în condițiile în care acest vaccin are asemenea probleme, folosirea lui în penitenciare seamănă cu punerea deținuților în pericol.

126
Tagurile:
vaccin
Tematic
OMS cere monitorizarea efectelor secundare ale vaccinului Johnson & Johnson
SUA au autorizat vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson, suspendat la 3 clinici din SUA din cauza efectelor adverse

Загрузка...

UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor

0
(reînnoit 18:28 13.04.2021)
Londonezii au umplut terasele și pub-urile din cartierul Soho după relaxarea restricțiilor anti-COVID-19.

Londonezii au umplut în seara de luni străzile pentru chefuri după servici în popularul cartier Soho din Londra, pentru prima dată din noiembrie. Marea Britanie și-a relaxat restricțiile, începând de luni, cu redeschiderea afacerilor neesențiale.

Comercianții cu amănuntul, coaforii, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport și grădinile zoologice s-au redeschis, de asemenea, pe măsură ce țara trece la „a doua etapă” din foaia de parcurs COVID-19 a premierului britanic Boris Johnson.

Conform setului actualizat de reguli, întrunirile în aer liber trebuie să fie limitate la șase persoane sau două familii. Socializarea în interior nu este posibilă pentru persoanele care nu aparțin aceleiași gospodării.

Se așteaptă o mai bună relaxare a regulilor atunci când țara va trece la „a treia etapă” pe 17 mai.

Aproximativ 32 de milioane sau 57% dintre adulții din Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin.

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...