Clotilde Armand

Armand vrea lase fără bani 4 spitale mari din București

547
(reînnoit 08:13 04.02.2021)
Fostul primar al municipiului București, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă și spune că actualul edil al Sectorului 1 are în plan să ceară consilierilor locali să oprească investițiile în 4 spitale cheie din Capitală. Lista acestora.

BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik. Situație extrem de gravă în București, acolo unde 4 spitale cheie – Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice – riscă să rămână fără bani.

Fostul primar al municipiului București Gabriela Firea, spune că, pentru primarii ”Noului București” nu contează pacienții, totul fiind doar un calcul politic.

Firea precizează că spitalele menționate riscă să rămână fără finanțare ”dintr-o simplă dorință a noului primar de sector”, Clotilde Armand.

”Astăzi, doamna Armand le cere consilierilor locali să oprească orice investiție în aceste spitale! Nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e ”presiune” pe buget!

Managerii celor patru spitale au aflat astăzi că vor rămâne fără bani și investiții, dacă această hotărâre va fi aprobată de majoritatea PNL-USR+ de la Sectorul 1”, a scris Gabriela Firea.

Fostul primar al municipiului București spune că așa a făcut și actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, cu Spitalul Metropolitan.

Mai exact, spune fostul primar, Nicușor Dan a blocat un proiect găsit ”la cheie”, gândit de profesioniști în domeniu, doar pentru că era făcut de echipa Firea, fără să se gândească la pacienți, dar nici la cadrele medicale din cel puțin 3 spitale care urmau să fie relocate acolo, din pricină că acum își desfășoară activitatea în clădiri cu mari probleme. În acest proiect își puneau speranța medicii de la Maternitatea Giulești, Spitalul Cantacuzino sau de la Spitalul Dan Teodorescu.  ”Însă, pentru Plicușor și ”frații” săi de la sectoarele 2 și 6, Spitalul Metropolitan a fost motiv de bășcălie”, a punctat Gabriela Firea.

Pe această cale, aceasta acuză faptul că de neînțeles a fost și decizia primarului #Drepteiunite de a opri activitatea Spitalului modul Covid din Pipera.

”Cum să lași să facă păianjeni o construcție cu 250 de paturi și dotări în timp ce spitalele COVID sunt sufocate și se întâmplă nenorociri ca la Balș?”, se întreabă Gabriela Firea.

Aceasta a enumerat realizările în planul sănătății din timpul mandatului său, printre care se numără construcția și dotarea Spitalul de Copii ”Dr. Victor Gomoiu” – singurul spital de copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani, finalizarea proiectului Spitalului ”Foișor” – singurul spital de ortopedie din țară, crearea de corpuri noi de clădire şi secţii noi la Spitalul de Reumatologie “Ion Stoia”, Spitalul “Dr. Carol Davila” şi Spitalul Clinic Ion Cantacuzino.

Tot în această listă intră și deblocarea transplantului pulmonar la Spitalul ”Sfânta Maria” și în doar un an, echipa de chirurgi a efectuat 8 operații.

547
Tagurile:
Clotilde Armand
Tematic
Coincidența șocantă la ”Matei Balș” – chiar în ziua tragediei
Gunoiul de sub preșul de la Balș: detalii stupefiante ies la iveală
VIDEO: Ce se întâmplă acum la spitalul ”Matei Balș”, după incendiu
Roșii

Atenție la roșiile crescute cu pesticide neconforme - ar putea provoca cancer

497
(reînnoit 10:32 07.06.2021)
Reprezentanții Asociației Pro Consumatori avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă o serie de fructe și legume aflate la comercializare care, în loc să ne ofere vitamine și minerale, ne îmbolnăvesc. La ce să fim atenți.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Specialiștii care lucrează în laboratoare în industria alimentară și în cercetare atrag atenția asupra faptului că multe din fructele și legumele prezente pe piața din România sunt pline de pesticide.

Inginerul agronom, cercetător în legumicultură Costel Vânătoru, spune că trebuie să fim foarte atenți în primul rând de unde cumpărăm produsele și că, dacă ne referim la tomate, în România nu există nici o creație, nici hibridă, nici soi, care să nu prezinte semințe.

Specialiștii în horticultură au motive întemeiate să creadă că cele mai multe roșii țuguiate provin din solariile sau grădinile unor legumicultori care recurg pentru grăbirea coacerii la substanțe controversate, precum Ethrel sau 2,4D, interzise cândva tocmai pentru că erau folosite excesiv, informează antena3.ro.

Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că în privința legumelor și fructelor ce conțin reziduri de pesticide peste limitele maxim admise de regulamentele europene, acest lucru nu este o noutate.

Și aceasta pentru că românii consumă de foarte mulți ani fructe și legume cu reziduri de pesticide, iar ele provin din țări non UE.

”Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu face în laboratoarele acreditate lunar analize prin intermediul cărora să identifice astfel de reziduri și să oprească de la comercializare legumele și fructele cu probleme”, spune Costel Stanciu.

Acesta a subliniat că nici Autoritatea Fito Sanitară care are responsabilități pe zona legumelor și fructelor autohtone nu face astfel de analize.

”Și producătorii autohtoni, unii dintre aceștia, aruncă cu pesticide peste legumele și fructele aflate în creștere fără a ține cont de instrucțiunile producătorilor de pesticide. Cel mai grav este atunci când aceste pesticide se folosesc pentru a forța coacerea legumelor și mă refer la roșii”, a spus președintele APC.

Acesta a adăugat că acum au apărut roșiile autohtone și multe dintre ele sunt forțate cu ajutorul unui pesticid toxic care se vinde ”pe sub mână”, nemaifiind admis a se folosi în Uniunea Europeană.

Toate acestea nu fac decât să îmbolnăvească românii. Pesticidele provoacă, pe termen mediu, cancer și infertilitate. Pe termen scurt provoacă dureri mari de cap, stări de moleșeală.

APC recomandă românilor să consume în această perioadă fructe și legume autohtone, să fie foarte atenți la vânzător, să solicite să guste din aceste fructe și din unele legume, cum ar fi roșiile.

Roșiile țuguiate sunt dăunătoare?

Stanciu spune că acesta e un mit și că atât roșiile țuguiate, dar și celelalte pot fi forțate să se coacă într-un timp foarte scurt, cu ajutorul unui pesticid foarte toxic.

497
Tagurile:
Fructe, Legume, roșii

Загрузка...
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma

Oficial OMS cărțile pe față: nu scăpăm de pandemie

678
Trimisul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, David Nabarro, a explicat că eradicarea coronavirusului nu reprezintă, la momentul de față, o țintă rezonabilă pentru lume. Ce va trebui să facă omenirea.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești rele pentru cei care sperau că vom scăpa, în sfârșit, de coronavirus.

Trimisul special al OMS pentru COVID-19, David Nabarro, a spus, pentru postul Sky News, că, în acest moment, eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă pentru lume.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că omenirea va fi nevoită să  înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare.

”De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

La nivel mondial, până acum au apărut peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, iar, dintre cei infectați, 3,7 milioane de oameni au decedat.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus despre evoluția pandemiei de coronavirus că situația epidemiologică se îmbunătățete la nivel mondial, nu doar în România.

El a avertizat, însă, că este posibil ca țările care au vaccinat mai mult de 70% din populație să solicite măsuri suplimentare pentru țările cu 30-40% rată de vaccinare, tocmai pentru a nu răspândi virusul.

678
Tagurile:
Pandemie, COVID-19, coronavirus

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort