Viorel Hușanu

Hușanu:”Au fost zile în care la Balș, dar și în alte spitale, a fost foarte frig”

679
(reînnoit 22:51 29.01.2021)
Liderul SANITAS București a declarat, după incendiul din această dimineață de la Institutul ”Matei Balș” din București, că politicienii nu fac nimic pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple. Semnal de alarmă, de o gravitate extraordinară!

BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik. Tragedia de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, din dimineața zilei de astăzi, 29 ianuarie 2021, a scos la iveală gravele probleme din sistemul de sănătate, despre care sindicaliștii de la SANITAS au atras atenția cu fiecare ocazie.

Din păcate, politicienii au avut alte preocupări, iar semnalele de alarmă primite de la sindicaliști au trecut neobservate.

Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, spune că starea de spirit în rândul personalului medical, după tragedia de astăzi, nu este deloc una bună, mai exact, oamenii sunt îndurerați și dezamăgiți. Ei iau acest lucru la modul personal, ca pe un reproș.

Și aceasta pentru că ei, în special fochiștii, personalul TESA – fac tot ce pot și pe bani puțini, ei primind sume apropiate de valoarea salariului minim pe economie.

”Se pune o pată neagră peste personalul medical și nu este corect. Sistemul este de vină: nu s-au mai făcut investiții în spitale de ani buni. Am vorbit cu unii colegi dimineață. Plângeau pentru că au citit comentarii negative pe internet în care se aruncă vina, din nou, asupra personalului medical. Nu este corect, ei fac tot ce este omenește posibil”, a explicat Viorel Hușanu, pentru Agenția de Presă Sputnik.

Politicienii, total indiferenți la problemele din Sănătate

Acesta a precizat că sistemul este depășit, nimeni nu face nimic, iar politicienii vin și se pozează în momentul tragediei fără a acționa ulterior în vreun fel.

Hușanu spune că politicienii nici măcar nu îi ascultă pe cei care știu problemele reale sin sistemul sanitar.

”Le-am lăsat materiale care, probabil, sunt uitate prin sertare”, a subliniat Hușanu.

Liderul SANITAS București a precizat că acum, când s-a petrecut tragedia, poate fi demonstrat faptul că sindicaliștii au informat politicienii cu privire la faptul că în spitale nu există căldură, de asemenea, că nu are cine să plătească utilitățile, deoarece Primăria nu a mai plătit de 2 ani utilitățile spitalelor, iar acestea din urmă nu au bani.

”Au fost zile – nu știu cum a fost aseară – în care într-adevăr la Balș, dar și în alte spitale, a fost foarte-foarte frig. Nu știu din ce cauză: poate fi de la rețeaua centrală, poate fi de la cea a spitalului, fiindcă unele au centrală proprie, nu știu pot fi diverse cauze… Însă colegii au semnalat că, de-a lungul timpului, în această iarnă, în multe spitale bucureștene, au fost zile în care a fost foarte frig”, a explicat Viorel Hușanu.

Liderul SANITAS București a precizat că a avut mai demult o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și că, atunci, l-a rugat să discute cu primarii de sector care pot plăti utilitățile, pentru că spitalele nu mai au bani să-și plătească utilitățile. Și atunci, un ajutor din partea primăriilor de sector prin plata acestor utilități – căldură, apă, curent – ar fi degrevat spitalul de anumite cheltuieli și ar fi asigurat condiții minime de funcționare.

”Dar nici o primărie, din câte știu, nu prea mai dă bani pentru utilități, de vreun an, un an și ceva”, a punctat Viorel Hușanu.

Tragedii se mai pot produce

În asemenea condiții, producerea unor tragedii pare a fi numai o chestiune de timp. Viorel Hușanu a atras de multe ori atenția asupra faptului că se pot produce alte nenorociri.

Personalul TESA, personalul de la RUNOS este foarte dezamăgit pentru că oamenii muncesc foarte mult, în schimb sunt plătiți mizerabil, primind salariul minim pe economie, fără a beneficia de nici un spor.

Hușanu a subliniat că, în lipsa unei remunerații corespunzătoare nu se angajează nimeni în spital pe post de fochist, spre exemplu.

Din aceste motiv s-a ajuns în situația aberantă și gravă ca doi muncitori să aibă ”în grijă” un spital întreg, un spital mamut sau unul modular.

”Nu poți nici măcar să controlezi dacă sistemul electric este în siguranță sau nu. Nu mai zic că ar mai fi reparații și la altceva. Trebuie făcut atractiv și acest segment TESA. Dacă oamenii aceștia nu vor fi motivați să vină sau să rămână în sistem, se pot întâmpla tragedii”, a punctat Viorel Hușanu.
679
Tagurile:
Viorel Hușanu, Incendiu, Spitalul Matei Balș
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
Tematic
Ciolacu și Tăriceanu, cuvinte dure la adresa puterii după incendiul de la Matei Balș
Șoșoacă nu crede în varianta oficială a incendiului de la Matei Balș
Ciolacu, reacție la tragedia de la Balș, NU e de contrazis!
Sputnik V

Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume

238
(reînnoit 18:21 05.03.2021)
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor care au obținut cele mai multe autorizații.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Preparatul rusesc Sputnik V a ajuns pe locul doi în topul vaccinurilor împotriva COVID-19, la numărul de state în care a fost autorizat, depășind Pfizer, se anunță pe contul oficial al vaccinului pe Twitter.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Primul loc, după numărul de state în care a obținut o autorizație se află AstraZeneca, aprobată în 49 de stat, fiind urmată de Sputnik V, cu 45 de state. A treia poziție este ocupat de Pfizer (43 de state). Urmează vaccinul Moderna (19 state), dar și trei vaccinuri chineze – Sinopharm (18), Sinovac (16), CanSino (4). Locul opt este ocupat de vaccinul companiei Johnson&Johnson, aprobat în 4 țări.

​În prezent, Sputnik V a fost aprobat pentru utilizare în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kârgâzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Moldova , Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos și Irak.

Numărul total al populației în cele 45 de state, care au înregistrat vaccinul Sputnik V, depășește 1,2 miliarde de oameni.

238
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor

Загрузка...
Comisia Europeană

Statele UE au dreptul procure individual vaccinul rusesc

144
(reînnoit 15:46 05.03.2021)
Statele membre ale Uniunii Europene au tot dreptul să procure în mod individual vaccinuri de la alți producători, fără aprobarea UE și EMA, în caz de urgență, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Statele membre ale Uniunii Europene nu trebuie să poarte negocieri paralele cu producătorii pentru livrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, în cazul în care au deja contracte centralizate pentru achiziții din numele Comisiei Europene, însă au tot dreptul să procure de sine stătător vaccinuri din partea altor producători, a anunțat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Mai devreme, secretarul de stat al MAE francez, Clément Beaune, comentând intenția unor state de a achiziționa în mod individual vaccinuri rusești și chineze, a îndemnat la o solidaritate la nivel european.

“Trebuie să delimităm două aspecte: am stabilit portofoliul vaccinurilor pe care le vor procura coordonat. Statele UE nu trebuie să poarte negocieri paralele cu producătorii de vaccinuri din portofoliul european. Însă, au tot dreptul, din punct vedere juridic, să procure vaccinurile de la alți furnizori”, a declarat Mamer, comentând îndemnurile politicianului francez la o solidaritate în această chestiune.

“În ceea ce privește procedura de aprobare a vaccinului, din câte se cunoaște, aceasta este exercitată de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), însă există și proceduri naționale, în cazuri de urgență, care permite procurarea vaccinului fără aprobarea Comisiei Europene sau la recomandarea EMA. Iată de ce statele membre UE au dreptul să procure vaccinuri cu respectarea acestor condiții”, a adăugat reprezentantul CE.

Mamer a adăugat că “poziția Comisiei Europene constă în faptul că strategia comună europeană a fost aprobată pentru a garanta accesul tuturor statelor la vaccinuri, pentru a vaccina toți cetățenii UE. Considerăm în continuare că e un cadru bun pentru strategia de vaccinare”.

Пресс-служба партии "Обычные люди"

Joi, Agenția Europeană a Medicamentele a anunțat demararea procedurii de expertiză treptată (rolling review) a vaccinului rusesc. EMA speră că evaluarea preparatului va fi efectuată într-un termen restrâns, însă nu a precizat o dată când acest lucru se va întâmpla.

Ungaria și Slovacia au autorizat utilizarea Sputnik V în mod individual, fără a aștepta autorizarea vaccinului la nivel european de către EMA.

Sputnik V se află în primele trei poziții la nivel mondial la numărul de autorizații obținute din partea autorităților naționale de reglementare. Preparatul a fost înregistrat în 42 de țări, populația cărora constituie în total 1,1 miliarde de oameni.

Luni, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a discutat telefonic cu președintele Chinei, Xi Jinping despre o posibilă achiziție a vaccinului chinez împotriva COVID-19.

144
Tagurile:
Sputnik V, vaccin, Comisia Europeană
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Slovacia a autorizat Sputnik V, ignorând EMA
Premierul Slovaciei îi mulțumește Rusiei pentru vaccinul Sputnik V
Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik
UE nu exclude includerea Sputnik V în portofoliul comenzilor
Rusia a finalizat cea de-a doua fază a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light"

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...