Viorel Hușanu

Hușanu: Se pare s-au răzgândit sau ne-au mințit pe față

1631
Liderul SANITAS București susține că principala nemulțumire a sindicaliștilor care au ieșit ieri în stradă este decizia Guvernului României de înghețare a salariilor la nivelul celui din luna decembrie a anului 2020.

BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Tensiuni mari în Sănătate, acolo unde oamenii au început deja acțiunile de protest. Din păcate, însă, se pare că, la nivel înalt, nimeni nu ia în seamă revolta oamenilor aflați în linia întâ in în lupta cu noul coronavirus, deși așteptările de la ei sunt uriașe.

Ieri, 13 ianuarie 2021, reprezentanții Federației SANITAS au efectuat pichetări județene și în București, după cum anunțaseră anterior.

În funcţie de rezultatul acţiunilor deja programate, Federaţia SANITAS va continua să organizeze forme de protest legale, în această perioadă, pentru susţinerea şi soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat, susțin sindicaliștii, notează Sputnik.

Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, spune că Guvernul este singurul vinovat de această situație și a amintit că, în urmă cu câteva luni, Guvernul de atunci, din care făcea parte actualul premier, Flori Cîțu, pe atunci, ministru de Finanțe. Și Raluca Turcan, actual ministru al Muncii, promisese o majorare de salariu pentru cei din Sănătate începând cu 1 ianuarie 2021.

”Se pare că s-au răzgândit sau că ne-au minţit pe faţă şi această mărire nu s-a produs. Este inuman”, a spus Hușanu.

Acesta a explicat că o infirmieră intră într-un salon Covid şi tratează, dă cu mopul, îngrijeşte cumva pacientul Covid, un muncitor intră în saloanele Covid, cei de la TESA, de la partea economică fac achiziţii probabil de miliarde de lei, cei de la RUNOS - compartimentul de resurse umane, normare, organizare, salarizare - fac zeci de contracte pe perioadă determinată, deci un volum foarte mare de lucru.

În această situație, angajații din Sănătate nu pot fi comparați cu alți bugetari.

”Credeam că pentru Guvern suntem oarecum speciali, eram denumiţi eroi, dar se pare că eroilor li s-a întors spatele de către Guvern”, a afirmat Viorel Huşanu, potrivit agerpres.ro.

1631
Tagurile:
Viorel Hușanu
Tematic
Salarii mari în Sănătate? Hușanu, dezvăluiri șocante
Hușanu:”La Guvern am avut impresia că ne bagă în seamă”
Hușanu, întâlnire cu Monica Anisie: problemă gravă
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

210
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

210
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

50
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

50
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

0
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.