Raed Arafat

Raed Arafat se vaccinează în direct împotriva COVID-19

155
(reînnoit 12:07 11.01.2021)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență urmează să se vaccineze astăzi împotriva noului coronavirus. Când se va imuniza demnitarul.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, se ține de cuvânt cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus. Mai exact, acesta urmează să se vaccineze în direct, astăzi.

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că luni, 11 ianuarie 2021, cu începere de la ora 12.00, personalului din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, inclusiv șefului structurii, adică secretarului de stat doctor Raed Arafat, i se va administra vaccinul împotriva COVID-19, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență ”Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București, precizează dcnews.ro.

Reamintim că, la începutul lunii ianuarie 2021, Raed Arafat a transmis românilor reticenți în fața vaccinului împotriva noului coronavirus faptul că el se va vaccina.

”Eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și la cel al familiilor lor”, a spus Arafat, potrivit zf.ro.  

Tot atunci, șeful DSU afirma că mulți români își vor schimba părere, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante.

În România, campania de vaccinare a început în data de 27 decembrie 2020, iar debutul campaniei a fost marcat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTech/Pfizer, numărul de vaccinuri pe care le poate accesa România este de 10 milioane de doze.

Astăzi, 11 ianuarie 2021, în România a sosit a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 de doze.

Până pe 6 ianuarie 2021, în România au mai sosit 3 tranșe de vaccinuri. Vorbim despre 300.300 de doze. Dintre acestea, s-au distribuit 131.370 de doze, din care numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 de doze către Direcțiile de Sănătate Publică județene și cea a municipiului București, informează vaccinare-covid.gov.ro.

 

 

 

155
Tagurile:
Vaccinare, coronavirus
Roșii

Atenție la roșiile crescute cu pesticide neconforme - ar putea provoca cancer

496
(reînnoit 10:32 07.06.2021)
Reprezentanții Asociației Pro Consumatori avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă o serie de fructe și legume aflate la comercializare care, în loc să ne ofere vitamine și minerale, ne îmbolnăvesc. La ce să fim atenți.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Specialiștii care lucrează în laboratoare în industria alimentară și în cercetare atrag atenția asupra faptului că multe din fructele și legumele prezente pe piața din România sunt pline de pesticide.

Inginerul agronom, cercetător în legumicultură Costel Vânătoru, spune că trebuie să fim foarte atenți în primul rând de unde cumpărăm produsele și că, dacă ne referim la tomate, în România nu există nici o creație, nici hibridă, nici soi, care să nu prezinte semințe.

Specialiștii în horticultură au motive întemeiate să creadă că cele mai multe roșii țuguiate provin din solariile sau grădinile unor legumicultori care recurg pentru grăbirea coacerii la substanțe controversate, precum Ethrel sau 2,4D, interzise cândva tocmai pentru că erau folosite excesiv, informează antena3.ro.

Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că în privința legumelor și fructelor ce conțin reziduri de pesticide peste limitele maxim admise de regulamentele europene, acest lucru nu este o noutate.

Și aceasta pentru că românii consumă de foarte mulți ani fructe și legume cu reziduri de pesticide, iar ele provin din țări non UE.

”Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu face în laboratoarele acreditate lunar analize prin intermediul cărora să identifice astfel de reziduri și să oprească de la comercializare legumele și fructele cu probleme”, spune Costel Stanciu.

Acesta a subliniat că nici Autoritatea Fito Sanitară care are responsabilități pe zona legumelor și fructelor autohtone nu face astfel de analize.

”Și producătorii autohtoni, unii dintre aceștia, aruncă cu pesticide peste legumele și fructele aflate în creștere fără a ține cont de instrucțiunile producătorilor de pesticide. Cel mai grav este atunci când aceste pesticide se folosesc pentru a forța coacerea legumelor și mă refer la roșii”, a spus președintele APC.

Acesta a adăugat că acum au apărut roșiile autohtone și multe dintre ele sunt forțate cu ajutorul unui pesticid toxic care se vinde ”pe sub mână”, nemaifiind admis a se folosi în Uniunea Europeană.

Toate acestea nu fac decât să îmbolnăvească românii. Pesticidele provoacă, pe termen mediu, cancer și infertilitate. Pe termen scurt provoacă dureri mari de cap, stări de moleșeală.

APC recomandă românilor să consume în această perioadă fructe și legume autohtone, să fie foarte atenți la vânzător, să solicite să guste din aceste fructe și din unele legume, cum ar fi roșiile.

Roșiile țuguiate sunt dăunătoare?

Stanciu spune că acesta e un mit și că atât roșiile țuguiate, dar și celelalte pot fi forțate să se coacă într-un timp foarte scurt, cu ajutorul unui pesticid foarte toxic.

496
Tagurile:
Fructe, Legume, roșii

Загрузка...
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma

Oficial OMS cărțile pe față: nu scăpăm de pandemie

678
Trimisul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, David Nabarro, a explicat că eradicarea coronavirusului nu reprezintă, la momentul de față, o țintă rezonabilă pentru lume. Ce va trebui să facă omenirea.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești rele pentru cei care sperau că vom scăpa, în sfârșit, de coronavirus.

Trimisul special al OMS pentru COVID-19, David Nabarro, a spus, pentru postul Sky News, că, în acest moment, eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă pentru lume.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că omenirea va fi nevoită să  înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare.

”De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

La nivel mondial, până acum au apărut peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, iar, dintre cei infectați, 3,7 milioane de oameni au decedat.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus despre evoluția pandemiei de coronavirus că situația epidemiologică se îmbunătățete la nivel mondial, nu doar în România.

El a avertizat, însă, că este posibil ca țările care au vaccinat mai mult de 70% din populație să solicite măsuri suplimentare pentru țările cu 30-40% rată de vaccinare, tocmai pentru a nu răspândi virusul.

678
Tagurile:
Pandemie, COVID-19, coronavirus

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs