Gabriel Cotabiță

Fiica lui Cotabiță, dezvăluiri despre starea artistului: cât e de bolnav

254
Situație dificilă pentru cunoscutul cântăreț Gabriel Cotabiță, aflat acum pe un pat de spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Fiica sa este cea care a făcut anunțul.

BUCUREȘTI, 6 ian – Sputnik. Clipe de încercări pentru artistul Gabriel Cotabiță, aflat acum în spital. Artistul s-a infectat cu noul coronavirus.

Fiica sa, Aela, este cea care a făcut anunțul. Potrivit acesteia, artistul nu este în stare gravă, nu este intubat și nici nu se află la Anestezie Terapie Intensivă.

”Pur și simplu necesită să fie monitorizat, având și alte probleme de sănătate”, a punctat fiica lui Cotabiță.

Artistul a prezentat câteva simptome – tuse și oboseală accentuată – care l-au determinat să meargă să se testeze.

Reamintim că, în anul 2015, Gabriel Cotabiță a stat mai multe zile în comă, din pricina unui stop cardio-respirator, notează digi24.ro.

Artistul s-a născut pe 1 noiembrie 1955 la Craiova. El este nu doar un cunoscut și îndrăgit cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, ci și prezentator, producător muzical și de televiziune.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Noapte albastră”, ”Domnișoară nu pleca”, ”Prima iubire și ultima”, ”Nu e gelozie” etc.

De asemenea, Cotabiță a jucat în filmul muzical ”În fiecare zi mi-e dor de tine”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, muzica George Grigoriu și Ionel Tudor.

În anul 1990 a susținut primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia, iar în anul 1992 a susținut un recital pe scena festivalului ”Cerbul de Aur” de la Brașov.

Deține unul dintre cele mai puternice fan-cluburi din România care a fost înființat la București în anul 1991, informează Wikipedia.

254
Tagurile:
spital, coronavirus

Organismul îşi poate aminti coronavirusurile cum poate lupta împotriva noului virus

97
(reînnoit 17:46 25.01.2021)
Ce se întâmplă atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari. Ce dezvăluie un nou studiu.

BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.

Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.

Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.

Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.

„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.

Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.

Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.

În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.

97
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Rusia înregistrează o scădere a noilor cazuri zilnice de COVID-19
MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
Președintele Mexicului are Covid 19 și vrea să îl sune pe Putin pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Девушка закрывает лицо руками

Frica, catalogată ca unul dintre motivele infecției cu coronavirus

113
(reînnoit 17:47 25.01.2021)
Psihoterapeutul Igor Salyntsev, a catalogat frica ca fiind unul dintre motivele infecției cu coronavirus

BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik. Panica creată de frica în fața Coronavirusului poate duce la probleme reale de sănătate, psihoterapeutul Igor Salyntsev și-a exprimat această opinie într-un interviu acordat pentru radioului Sputnik .

Starea emoțională și mentală a unei persoane se reflectă în fiziologie, a remarcat specialistul.

"Anxietatea excesivă, în creștere, dacă nu ne ocupăm de ea și nu este tratată, reduce nivelul de stabilitate mentală, reduce procesele metabolice din organism și puterea acestuia. În consecință, imunitatea va scădea și vulnerabilitatea la diferite patologii va crește. O persoană anxioasă este mai vulnerabilă, inclusiv și la patologia virală ", a explicat Salyntsev.

Potrivit medicului, vaccinul împotriva coronavirusului va fi soluția la două probleme simultan: va proteja organismul de COVID-19 și va reduce nivelul de anxietate. Acest lucru va elimina presiunea negativă asupra sistemului imunitar, ceea ce face ca organismul să fie vulnerabil la orice infecție.

În plus, psihoterapeutul a sfătuit să nu se mai acorde atenție zvonurilor despre coronavirus și să se încerce să obțină informații doar din surse de încredere.

"Cu cât o persoană este mai informată, cu atât este mai puțin tulburat și mai puțin fricos. Oamenii se tem când nu știu ceva, nu înțeleg suficient sau se bazează pe informații și zvonuri inexacte", a mai adăugat Igor Salyntsev.

 

113
Tagurile:
coronavirus, Frică

Загрузка...