Imagine simbol

NUCLEARA despre Spitalul Militar și infecțiile nosocomiale!

922
(reînnoit 15:51 02.01.2021)
O investigație dă în vileag o situație șocantă – un număr mare ce pacienți care au decedat sau sunt în stare gravă infectați cu bacterii nosocomiale.

BUCUREȘTI, 2 ian – Sputnik. Anul începe cu o informație șocantă din cel mai sensibil domeniu: Sănătatea. Incidența cazurilor de infecții nosocomiale ar fi ridicată, fapt despre care NU se mai vorbește acum!

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Informația apare într-o anchetă jurnalistică a cotidianului ”Libertatea”.  În numărul de azi, ”Libertatea” publică ”14 cazuri ale pacienților care au decedat sau sunt în stare gravă, într-o singură secție ATI a Spitalul Militar Central, în perioada noiembrie-decembrie”.  La toți acești pacienți apar infecții nosocomiale!

Sursa reporterilor este personalul medical, precizează ”Libertatea”, adăugând, terifiant – ”Bacteristan, anul 2021”.

Și, atenție la declarația unui medic din cadrul Spitalului de Urgență Militar Central București (conform sursei citate):

”Din secția ATI 1 nu scapă niciun pacient care ajunge să fie intubat. În ultimii 15 ani am văzut doar un pacient intubat și infectat cu mai mulți germeni care să supraviețuiască”, a declarat pentru ”Libertatea” medicul.

Reporterii susțin că mai multe cadre medicale sin SMC sunt revoltate de ”lipsa de măsuri din partea conducerii spitalului privind neraportarea infecțiilor nosocomiale și lipsa de măsuri ulterioare” – iar de aceea au dat în vileag ”documente interne și fișe medicale ce arată imaginea reală din secția de Terapie Intensivă 1”.

”Cei care se suprainfectează cu un singur germen au șanse mai mari să supraviețuiască. Dar și la ei avem mortalitate extrem de mare”, spun sursele din SMC, arătând că ”de regulă, la pacienții intubați, infecția se localizează la plămâni, după care colonizează toate organele”.

Cumplit… sau ce?! Iată însă că nu numai că nu se recunoaște această stare – dar nu se iau nici măsuri, conform spuselor surselor „Libertatea”.

”Prezența mai multor pacienți cu infecții asociate actului medical care nu pot fi izolați din cauza lipsei spațiului impune oprirea admisiei altor pacienți pentru a nu-i expune și pe aceștia la contaminare și pentru a permite cât mai rapid oprirea activității pentru dezinfecție”, a declarat un ”medic militar”.

Dar, spun ”mai mulți oameni din SMC” pentru „Libertatea”, acest lucru ”nu se întâmplă”.

Publicația citată reproduce mai multe documente  din Registrul infecțiilor nosocomiale – dar și cazurile celor 14 pacienți care ”au decedat sau sunt în stare gravă în secția ATI a Spitalul Militar Central, în perioada noiembrie-decembrie”. 

O anchetă cutremurătoare, mai ales în situația actuală, pe care o puteți citi integral în ”Libertatea”. 

Registrul infecțiilor nosocomiale
© Screenshot / Ringier Romania
Registrul infecțiilor nosocomiale
Registrul infecțiilor nosocomiale
© Screenshot / Ringier Romania
Registrul infecțiilor nosocomiale
922
Tagurile:
Spital
Tematic
COVID-19: Trump a fost transportat la spital - în ce stare e
Medic dezvăluie: probleme în cel mai mare spital de copii
Focar de COVID la cel mai mare spital de urgență din România
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

41
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

41
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

105
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

105
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific