Imagine simbol

NUCLEARA despre Spitalul Militar și infecțiile nosocomiale!

893
(reînnoit 15:51 02.01.2021)
O investigație dă în vileag o situație șocantă – un număr mare ce pacienți care au decedat sau sunt în stare gravă infectați cu bacterii nosocomiale.

BUCUREȘTI, 2 ian – Sputnik. Anul începe cu o informație șocantă din cel mai sensibil domeniu: Sănătatea. Incidența cazurilor de infecții nosocomiale ar fi ridicată, fapt despre care NU se mai vorbește acum!

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Informația apare într-o anchetă jurnalistică a cotidianului ”Libertatea”.  În numărul de azi, ”Libertatea” publică ”14 cazuri ale pacienților care au decedat sau sunt în stare gravă, într-o singură secție ATI a Spitalul Militar Central, în perioada noiembrie-decembrie”.  La toți acești pacienți apar infecții nosocomiale!

Sursa reporterilor este personalul medical, precizează ”Libertatea”, adăugând, terifiant – ”Bacteristan, anul 2021”.

Și, atenție la declarația unui medic din cadrul Spitalului de Urgență Militar Central București (conform sursei citate):

”Din secția ATI 1 nu scapă niciun pacient care ajunge să fie intubat. În ultimii 15 ani am văzut doar un pacient intubat și infectat cu mai mulți germeni care să supraviețuiască”, a declarat pentru ”Libertatea” medicul.

Reporterii susțin că mai multe cadre medicale sin SMC sunt revoltate de ”lipsa de măsuri din partea conducerii spitalului privind neraportarea infecțiilor nosocomiale și lipsa de măsuri ulterioare” – iar de aceea au dat în vileag ”documente interne și fișe medicale ce arată imaginea reală din secția de Terapie Intensivă 1”.

”Cei care se suprainfectează cu un singur germen au șanse mai mari să supraviețuiască. Dar și la ei avem mortalitate extrem de mare”, spun sursele din SMC, arătând că ”de regulă, la pacienții intubați, infecția se localizează la plămâni, după care colonizează toate organele”.

Cumplit… sau ce?! Iată însă că nu numai că nu se recunoaște această stare – dar nu se iau nici măsuri, conform spuselor surselor „Libertatea”.

”Prezența mai multor pacienți cu infecții asociate actului medical care nu pot fi izolați din cauza lipsei spațiului impune oprirea admisiei altor pacienți pentru a nu-i expune și pe aceștia la contaminare și pentru a permite cât mai rapid oprirea activității pentru dezinfecție”, a declarat un ”medic militar”.

Dar, spun ”mai mulți oameni din SMC” pentru „Libertatea”, acest lucru ”nu se întâmplă”.

Publicația citată reproduce mai multe documente  din Registrul infecțiilor nosocomiale – dar și cazurile celor 14 pacienți care ”au decedat sau sunt în stare gravă în secția ATI a Spitalul Militar Central, în perioada noiembrie-decembrie”. 

O anchetă cutremurătoare, mai ales în situația actuală, pe care o puteți citi integral în ”Libertatea”. 

Registrul infecțiilor nosocomiale
© Screenshot / Ringier Romania
Registrul infecțiilor nosocomiale
Registrul infecțiilor nosocomiale
© Screenshot / Ringier Romania
Registrul infecțiilor nosocomiale
893
Tagurile:
Spital
Tematic
COVID-19: Trump a fost transportat la spital - în ce stare e
Medic dezvăluie: probleme în cel mai mare spital de copii
Focar de COVID la cel mai mare spital de urgență din România
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

35
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

35
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina

În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

56
În Argentina a aterizat avionul cu cea de-a doua partidă a vaccinului împotriva coronovirusului, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Avionul companiei Aerolineas Argentinsa, care transportă în Argentina noi doze ale vaccinului „Sputnik V”, a aterizat în Buenos Aires, potrivit imaginilor transmise în direct pe contul Twitter al administrației prezidențiale.

Primele 300 de mii de doze au sosit în Argentina la sfârșitul lunii decembrie. Aceeași navă a adus 300 de mii de doze ale celui de-al doilea component al vaccinului.

Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea medicilor și angajaților secțiilor de terapie intensivă.

56
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Sondaj: Doriți să se vaccineze public șefii partidelor?
Premierul Florin Cîțu, vaccinat anti COVID-19

Загрузка...