Pfizer

FDA investighează reacțiile alergice la vaccinul Pfizer

126
(reînnoit 16:04 21.12.2020)
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) colaborează cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru a face investigaţii privind rapoartele de reacții alergice la vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik. Peter Marks, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare Biologică al FDA, a anunțat că cel puțin cinci cazuri de reacții alergice la vaccin, care a început să fie administrat în SUA de săptămâna trecută, sunt examinate de agenție.

„Cred că avem, în acest moment, sistemul potrivit, o strategie de atenuare, disponibilitatea unui tratament în cazul unor reacții alergice severe fiind deja pregătită, și vom continua să monitorizăm foarte atent [reacţiile]”, a declarat Marks, potrivit RT

Nu este deocamdată clar ce anume a provocat reacțiile adverse, însă substanţa chimică polietilen glicol (PEG), prezentă și în vaccinul Moderna, ar putea fi „vinovată”.

Rapoarte de reacții alergice au venit din Alaska și din alte state săptămâna trecută, în urma unor cazuri similare raportate în Regatul Unit.

Un lucrător din domeniul sănătății din Alaska s-a raportat că a prezentat dificultăți de respirație, ritm cardiac crescut și erupții cutanate, la doar 10 minute după administrarea vaccinului, și a fost transferat la o unitate de terapie intensivă din Juneau.

Un alt lucrător medical din Alaska, care s-a raportat că a avut o reacție anafilactică la câteva minute după administrarea vaccinului, a suferit umflături ale limbii și dificultăți de respirație.

Ghidurile federale recomandă, în prezent, persoanelor care primesc vaccinul Pfizer/BioNTech să fie monitorizate timp de 15 minute după ce au primit vaccinul sau 30 de minute dacă au antecedente de reacții alergice.

Purtătorul de cuvânt al Pfizer, Jerica Pitts, a declarat că compania „monitorizează” rapoartele în creștere de reacții alergice și că vor „actualiza limbajul de etichetare dacă este necesar”.

126
Alimente sănătoase

Studiu: lipsa acestui acid gras din organism duce la scleroză multiplă

106
(reînnoit 19:23 21.01.2021)
Oamenii de știință americani au observat o legătură între lipsa unui anumit acid gras din organism și apariția sclerozei multiple, o boală incurabilă care afectează sistemului nervos.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.

© Sputnik / Антон Денисов

Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.

O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.

Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.

Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.

106
Tagurile:
Studiu
Tematic
Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
Ce mâncăm de sărbători: Recomandările unui nutriționist

Загрузка...
Emir Kusturica

Kusturica se va vaccina cu Sputnik V

61
(reînnoit 15:13 21.01.2021)
Regizorul și muzicianul sârb Emir Kusturica se va vaccina împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc „Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik. Muzicianul și regizorul sârb Emir Kusturica a declarat agenției RIA Novosti că planifică să se vaccineze împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc “Sputnik V”.

Putin și Merkel, la Forumul Păcii
Пресс-служба Президента РФ

Anterior, premierul sârb, Ana Brnabić, a anunțat că Serbia așteaptă să primească în viitorul apropiat 500 de mii de doze ale vaccinului „Sputnik V”. Prima partidă de 2,4 mii de doze a fost adusă din Rusia în Belgrad pe 30 decembrie 2020. În prezent, preparatul este supus unei proceduri de obținere a unei autorizații permanente pentru utilizarea în țară.

“Vreau să-mi administrez vaccinul „Sputnik V”, pentru că consideră că e cel mai bun vaccin. Ea are la bază ceea ce au și alte vaccinuri, pe care le-am primit când eram copii. Cred că acest lucru cel mai bun”, a declarat Kusturica.

61
Tagurile:
Serbia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
OMS, despre examinarea prealabilă a cererii de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
UE ar putea aproba vaccinul rusesc Sputnik V din februarie
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V
Merkel a oferit sprijin lui Putin pentru aprobarea vaccinului Sputnik V în UE
Rusia poartă discuții cu Germania pentru aprobarea Sputnik V în UE

Загрузка...