COVID-19

Pandemia se va termina, virusul va rămâne prognoze

435
(reînnoit 17:40 20.12.2020)
Coronavirusul va putea fi ținut în frâu atunci când va fi imunizată 70-80 la sută din populație, afirmă specialiștii.

Pandemia de coronavirus se va încheia către primăvară, a declarat șefa Rospotrebnadzor, Ana Popova.

”Aceasta se va termina către primăvară, dacă ne vom strădui, poate că se va termina și mai devreme. Depinde de fiecare dintre noi”, a afirmat Popova în cadrul unui film la postul TV ”Rossia 1”, citată de RIA Novosti.

Potrivit aprecierii directorului Centrului științific ”Gamalei” (dezvoltatorul vaccinului ”Sputnik V) Aleksandr Ghințburg, spre sfârșitul toamnei viitoare ar putea să fie vaccinați deja aproximativ 70-80 la sută dintre cetățenii ruși și atunci coronavirusul va deveni controlabil. Pentru aceasta, după cum a menționat savantul, producătorii ar trebui să realizeze până la șase milioane  de doze de vaccin în fiecare lună.

Popova a precizat că cei care au deja anticorpi la SARS-CoV-2 nu mai trebuie vaccinați.

Pandemia se va termina, virusul va rămâne

Ministrul rus al sănătății, Mihail Murașko, a declarat că autoritățile planifică să vaccineze 60 de procente dintre cetățenii ruși adulți. Totodată, vaccinarea nu va duce la dispariția coronavirusului, a adăugat el.

”Pandemia se va termina. Vaccinarea ne va ajuta să scăpăm. Circulația virusului, cel mai probabil, se va păstra într-o oarecare măsură”, consideră ministrul.

Potrivit lui, capacitățile de producție sunt suficiente pentru desfășurarea unei campanii de masă.

”Lupta va fi de durată”

Primarul orașului Moscova, Serghei  Sobianin, a estimat că perioada acută a pandemiei se va încheia în capitala rusă peste câteva luni.

”Eu cred că voma avea încă mult de luptat cu covidul, însă cea mai acută perioadă ar trebui să se încheie peste câteva luni”, a afirmat el

La Moscova au fost înregistrate 6459 de cazuri noi de COVID- 19 în 24 de ore, 1736 de persoane au fost spitalizate. Cu o zi mai devreme, au fost testați pozitiv 6937 de oameni.

”Nimeni nu poate ști acest lucru”

Potrivit președintelui Rusiei, Vladimir Putin, durata pandemiei va depinde de formarea imunității colective și eficiența aplicării vaccinului.

”Când se vor termina toate aceste, nimeni doar nu dă în această privință niște răspunsuri directe. Unii producători de vaccinuri, slavă Domnului, ai spus direct că nu le iese totul prea bine, sunt anumite scăpări. Dar nu-i nimic. Nu văd nimic grav nici în asta”, a afirmat Putin în cadrul conferinței de presă.

Astă vară în Rusia a fost înregistrat primul vaccin pentru profilaxia COVID-19 – ”Sputnik V”, dezvoltat de Centrul științific ”Gamalei”. Preparatul a trecut cu succes două etape de testare pe voluntari cu vârsta de la 18 până la 60 de ani, care au avut un răspuns imun în urma vaccinării și și-au format anticorpi la SARS-CoV-2.

De asemenea, Ministerul rus al Sănătății a mai înregistrat un preparat – ”EpiVacKorona” al Centrului ”Vector”. Este în curs și dezvoltarea altor vaccinuri.

435
Tagurile:
Pandemie, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1752)
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

57
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

57
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
Magdalena Nicolae

Asistentă medicală: ”S-au întâmplat multe drame cadrelor medicale”

73
(reînnoit 17:53 19.04.2021)
Pandemia de coronavirus are un impact puternic și asupra cadrelor medicale, ce trăiesc adevărate tragedii. Mărturia unui om din interiorul sistemului, ce a decis să rupă tăcerea, arată de puține lucruri cunoaștem despre cei la care apelăm să ne salveze viața.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Mărturiile din spatele ușilor închise ale spitalelor din România continuă să scoată la suprafață situația dificilă a eroilor din linia întâi.

Agenția de Presă Sputnik v-a prezentat, în urmă cu câteva zile, un material realizat cu Gina Vochin, asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București.

Aceasta a declarat că, la un an de zile de la debutul pandemiei de coronavirus, nemulțumirea este că lucrurile din sistemul de Sănătate nu sunt puse la punct.

Magdalena Nicolae este asistent medical generalist, lider de sindicat la Institutul Clinic ”Fundeni” din București, coordonator în cadrul Uniunii Sindicale SANITAS.

Vorbește cu emoție despre felul în care oamenii din spital au pregătit secția de COVID din spitalul lor, când oamenii au pus umărul.

”Plecau la luptă cu entuziasm, ceea ce nu mai este cazul acum, din pricina faptului că au obosit, de un an și ceva de pandemie, sunt epuizați fizic și psihic. Din afară nu se vede exact ce se întâmplă înăuntru. În spatele unui combinezon se află un om, iar acel om poate să aibă la rândul lui o traumă sau o situație dificilă prin care trece”, spune Magdalena Nicolae.

Iar mărturiile Magdalenei Nicolae sunt de-a dreptul răscolitoare: aflăm că oamenii care ne salvează viața, în spitale, sunt, la rândul lor, greu încercați, că, în toată această perioadă marcată de stres, de frică, de moarte, unii și-au îngropat frații, părinții sau chiar copiii.

Urmăriți declarațiile făcute de Magdalena Nicolae în materialul video următor pentru a înțelege, măcar acum, că eroii din linia întâi merită respectul, înțelegerea și cooperarea noastră, că, dincolo de meseria lor sunt oameni care salvează vieți, uneori la limita imposibilului.

73
Tagurile:
Asistentă medicală
Tematic
SANITAS București, mesaj către medici și asistente: „Nu vă lăsați descurajați!”
Strigăt către medici: ”Vreau să știu ultimele zile din viața mamei mele”
Zeci de medici cer revenirea la normalitate

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...