Fructe

Cum trebuie consumate fructele pentru a nu ne face rău

165
(reînnoit 20:12 17.12.2020)
Un nutriţionist lămureşte cum trebuie consumate fructele, pentru a nu ne dăuna. Potrivit acestuia, efectele fructelor pot să nu fie benefice dacă le combinăm greşit sau dacă nu respectăm un anumit program.

BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik. Nutriţionistul Mario Popescu a subliniat, în emisiunea TV „Vorbeşte lumea”, că este foarte important cum combinăm fructele şi când anume le consumăm.

„Fructele sunt nişte alimente pe care în general noi, nutriţionişii, le recomandăm pentru consum cu 30 de minute înainte de masă, fie la 2 ore, 2 ore jumate după masă. Niciodată la desert, cum am învăţat, după masă. Nu ajută la digestie, ne îngreunează foarte mult acest proces. Ne fermentează în corp şi nici măcar nu ne bucurăm de toţi nutrienţii şi vitaminele pe care le conţin”, a subliniat nutriţionistul, citat de România TV.

El a mai spus că unele fructe au un conţinut mai mare de zaharuri, iar altele, un conţinut mai redus şi că se recomandă consumul a 200-300 de grame. De asemenea, este recomandabil consumul de monofructe, adică al unui singur fruct sau al mai multora de acelaşi fel. Prin urmare, salatele de fructe nu sunt o opţiune benefică, deoarece îngreunează mult digestia.

Nutriţionistul a mai spus că strugurii se pot combina între ei, dar nu cu alte fructe. De asemenea, pepenele, care este foarte sănătos, nu trebuie amestecat cu niciun alt fruct, întrucât se transformă într-un fruct cu un indice glicemic ridicat.

165
Tematic
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
Fructele care ajută la recuperare după Covid 19
Beneficiile fructelor uscate față de fructele proaspete
Fructe periculoase pentru diabetici
Mihai Trăistariu

Trăistariu încurajează vaccinarea ca nu moară artiștii de foame

102
Cunoscutul cântăreț a declarat că este nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus și a explicat, într-o postare pe Facebook, motivele care îl determină să facă un asemenea gest. Solidaritate cu colegii de breaslă?

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Cântărețul Mihai Trăistariu le-a spus fanilor că el dorește mult să se vaccineze, fiindcă, dacă virusul nu dispare, artiștii trebuie să se reprofileze.

Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé
© Sputnik / Алексей Никольский

De aceea, artistul lansează un îndemn către toți fanii și către toți colegii de breaslă să se imunizeze împotriva COVID-19, în cel mai scurt timp. El aduce ca argument și părerea specialiștilor care spun că dacă nu se vaccinează măcar 70% din populația globului, atunci vaccinarea în masă este inutilă și niciodată nu vom mai scăpa de virus.

În opinia sa, matematic vorbind, mai rămân două opțiuni: fie se vaccinează și speră ca acest gest va fi făcut de toată planeta, iar pandemia se stinge în doi-trei ani, după care vor putea fi reluate concertele, fie se mută în Dubai sau într-una din cele 4 țări care nu au restricții și trăiește liber.

Trăistariu arată și o altă față a crizei generate de pandemiei: artiștii au început să fie tot mai afectați din punct de vedere financiar, ei ajungând să facă diverse lucruri pentru a câștiga bani.

Este vorba despre sunetiști, impresari, actori, dansatori, precum și de miile de persoane din spatele scenei care trebuie să renunțe la meseria de o viață pentru că nu mai au ce mânca.

Potrivit lui Trăistariu, 90% dintre artiști sunt la pământ.

”Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a scris Trăistariu.
102
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

96
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

96
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...