Protest Sanitas

Sindicaliștii din Sănătate, în fața Parlamentului: Acțiune a doliului

91
Reprezentanții Federației SANITAS din România anunță că astăzi, 19 noiembrie 2020, vor organiza un protest altfel decât celelalte în fața Parlamentului, la intrarea Izvor. Care sunt nemulțumirile.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Sindicaliștii din Sănătate continuă seria protestelor, după cel de zilele trecute, din fața Guvernului.

Astăzi, 19 noiembrie 2020, reprezentanții Federației SANITAS din România anunță că, începând cu ora 11.00, în fața Parlamentului, la intrarea Izvor, sindicaliștii se vor afla într-o acțiune a tăcerii, a doliului, a respectului față de toate victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc în paragină, fie că sunt pacienți ce nu au mai putut fi salvați, fie că sunt salariați din sistem care au pierdut lupta pentru supraviețuire.

”Acțiunea va fi una care condamnă total indiferența și inconștiența autorităților care sunt responsabile de managementul instituțiilor de sănătate din România ultimilor 30 de ani. Va fi o reacție publică de nemulțumire totală față de lipsa unei strategii naționale reale și coerente de reformare a sistemului de sănătate”, precizează reprezentanții SANITAS.

Astfel, Federația SANITAS dorește să atragă atenția întregii clase politice asupra faptului că a venit momentul în care trebuie lăsată deoparte culoarea politică și să își așeze specialiștii la aceeași masă pentru a reda populației acestei țări dreptul constituțional la ocrotirea sănătății într-un sistem sanitar public la standarde europene.

Vorbim, astfel, despre infrastructură modernă, specialiști bine pregătiți și corect retribuiți și management competent la toate nivelurile.

91
Tagurile:
SANITAS
Dr. Monica Pop

Dr. Monica Pop CONDAMNĂ autoritățile pentru ceea ce va urma!

183
(reînnoit 07:42 03.12.2020)
Celebrul medic și manager de spital avertizează și acuză autoritățile că ignoră tot – și că sunt vinovate de ceea ce se va întâmpla: ”Asta este părerea mea și mi se pare foarte fondată, am văzut ce se întâmplă”

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Medic renumit și unul dintre cei mai experimentați manageri de spitale, dr. Monica Pop avertizează ferm autoritățile - numărul de infectări va crește din cauza alegerilor parlamentare, fapt se va răsfrânge și asupra Sfintelor Sărbători de Crăciun.

În fața acestei situații mai mult ca probabil, Monica Pop spune clar – ”Sigur că sper să nu fie un Crăciun online, dar, să fie foarte clar: alegerile reprezintă un vector de transmitere și că după alegeri vor fi mult mai multe cazuri”.

Dr. Pop își susține părerea – ”mi se pare foarte fondată, pentru că am fost și la celelalte alegeri, la locale, și am văzut ce se întâmplă”.

Ca atare, dr. Pop condamnă pe cei care au refuzat amânarea alegerilor – deși peste 55% dintre români consideră că trebuiau derulate la o dată ulterioară (conform sondajului Europa FM).

„Nu are cum să NU crească numărul de pacienți, fiindcă nu se poate”, spune ferm Monica Pop – și, la fel de „sigur că ar fi trebuit amânate, sunt absolut perfect de acord cu cei care au spus asta, dar nu depinde de noi”.

Prognoza celebrului medic este că „Numărul va crește și, din păcate, acest lucru va conduce la un Crăciun online, ceea ce n-ar dori nimeni, de orice vârstă”, a declarat dr. Monica Pop, la ”Sinteza zilei”.

183
Tagurile:
Adina Monica Popescu
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Vaccinare

Vaccinurile anti-Covid: „Nu suntem cobai ai industriei farma”

232
(reînnoit 18:29 02.12.2020)
Neîncrederea față de vaccinurile împotriva Covid-19 nu a fost niciodată atât de puternică în Franța. Sunt mai multe întrebări ridicate cu privire la sosirea precipitată a vaccinurilor, inclusiv profesionişti din sfera medicală manifestând rezerve.

BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik. Vaccinurile candidate nu sunt populare. Potrivit unui sondaj IFOP realizat pentru Journal du dimanche (JDD), 59% dintre francezi spun că nu intenționează „să se vaccineze când va fi posibil” împotriva Covid-19.

O neîncredere a majorității francezilor a fost constatată deja la mijlocul lunii noiembrie în cadrul unui sondaj Odoxa-Dentsu Consulting, efectuat pentru France Info și Le Figaro în urma anunțurilor laboratoarelor Pfizer și BioNTech.

Sceptic nu înseamnă „a fi împotriva vaccinurilor”

În sfera medicală, rezervele par fireşti. „Nici măcar nu avem studii!”, a spus, într-un interviu pentru postul La Chaîne Info, profesorul Éric Caumes, şeful Departamentului de boli infecțioase de la spitalul Pitié-Salpêtrière, exprimându-şi rezervele puternice cu privire la vaccinurile dezvoltate în grabă. „Adică vorbim despre lucruri care rămân cunoscute doar prin comunicate de presă ale companiilor farmaceutice, sunt lucruri pe care nu le înţeleg”, a spus acesta, fiind unul dintre profesioniștii din domeniul sănătății care crezut cel mai mult în pericolul SARS-coV-2 la începutul pandemiei în Franța.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Aceeași poziţie o are medicul Louis Fouché, anestezist la spitalul Conception din Marsilia și membru al comitetului Réinfo Covid, medic care apare în documentarul „Hold Up”.

„Nu am avut acces la aceste date, nu le putem monitoriza, nu există nicio evaluare inter pares [evaluare de către colegi experţi] a rezultatelor, [evaluare] care este, în mod normal, un lucru indispensabil în ştiinţă”, a spus medicul Fouché pentru Sputnik

El amintește în special că acest argument a fost folosit de către cei care au criticat tratamentul pe bază de hidroxiclorochină, susținut de profesorul Raoult la începutul crizei din sănătate. Primum non nocere („în primul rând, nu face rău”) e un principiu de bază în ştiinţă, mai spune acest medic din Marsilia pentru care, în ciuda situației de urgență, precauția trebuie să rămână cuvântul-cheie în cazul unor preparate biologice care nu au fost încă evaluate de nimeni din afara laboratoarelor care le-au creat.

Tratamente cumpărate în grabă: precedentul nefericit al remdesivirului

Doctorul Fouché s-a referit la această veste care a venit în cazul unor rezultate încă intermediare. „Nu este după «regulile jocului» din lumea științifică”, a criticat medicul. De exemplu, Organizația Mondială a Sănătății, care nu mai recomandă administrarea remdesivirului ca parte a tratamentului împotriva Covid-19, continuă să testeze antiviralul din laboratorul american pe pacienți noi în contextul studiului Solidaritate, în ciuda rezultatelor negative preliminare. Pentru anestezistul de la Spitalul Conception, „politica nu trebuie să preceadă științei”, la fel cum economia nu trebuie să „dicteze [ştiinţei] ce trebuie să facă”.

„Nu ar trebui să ne vaccinăm cu aceste vaccinuri: nu suntem nici cobai, nici jucării ale industriei farmaceutice. (...) Nu este vorba de a ne teme de toate [vaccinurile], ci de un minimum de prudență!”, a recomandat acesta francezilor.

Medicul din Marsilia a amintit că, în legislația europeană și, prin urmare, şi în cea franceză, „efectele secundare nu sunt suportate financiar de companiile de vaccinuri”, ci de un fond național. Pe scurt, marea majoritate a compensațiilor vor fi plătite de contribuabili.

De asemenea, acesta a ridicat şi problema interacțiunii potențiale în special cu vaccinurile vechi, interacțiune pe care aceste noi vaccinuri puțin testate le-ar putea avea. Acest fenomen de „interferență virală” a fost analizat în special în studiul unui cercetător din cadrul Departamentului Apărării al SUA, publicat la începutul anului 2020 în revista Vaccine.

Interacțiuni puţin înțelese

Acest studiu nu s-a axat pe SARS-CoV-2, dar a încercat să stabilească dacă membrii Armatei vaccinați împotriva gripei aveau riscul să contracteze alte infecții respiratorii, în acest caz cele patru coronavirusuri sezoniere (229E, OC43, NL63 și HKU1). Rezultatele arată că între 2017 și 2018, printre eșantioanele analizate, 7,8% dintre persoanele vaccinate au dezvoltat una dintre aceste boli respiratorii, faţă de 5,8% dintre cei nevaccinați. Suficient pentru a încuraja prudența.

Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Se fapt, doctorul Fouché consideră că administrarea vaccinurilor anti-Covid celor mai vulnerabili oameni este „probabil o ipoteză foarte proastă”, în măsura în care aceştia prezintă mai multe riscuri.

Un vaccin pentru tulpina potrivită?

Într-un interviu acordat France Télévisions, Cecil Czerkinsky, director de cercetare la INSERM IMPC-CNRS, a precizat că, dacă testele Pfizer și Moderna au fost efectuate pe o populație de aproximativ 70.000 de persoane, această populaţie a fost alcătuită din „adulți tineri și sănătoși”.

Dincolo de posibilele complicații care ar putea apărea, doctorul Fouché a amintit de numeroasele mutații pe care le-a suferit SARS-Covid-2 de la răspândirea lui în Franța. „Suntem deja la a șasea mutaţie în Marsilia, din ultimele șapte luni”, a subliniat acesta, întrebându-se cu privire la relevanța vaccinării chiar și împotriva unui virus precum Covid-19, preferând o abordare „mai puțin invazivă” și mai precis ţintită.

„Trebuie să lăsăm medicii să prescrie! Toate dovezile acumulate arată că hidroxiclorochina este utilă, că zitromax [Azitromicina] este utilă, că zincul, vitamina D, vitamina C sunt utile”, a insistat medicul din Marsilia, care a adăugat în lista de medicamente și „foarte promițătorul” tratament cu ivermectină și albastru de metilen. Medicul a adăugat că „există o mulțime de arme terapeutice”, însă „a fost interzisă utilizarea lor, este un scandal!”.

„Dacă va exista o problemă [cu aceste vaccinuri], vom fi criticați că am mers prea repede, iar acest lucru va condamna vaccinările timp de decenii pentru boli fatale în 100% din cazuri, cum ar fi rabia”, a avertizat profesorul Eric Caumes, la LCI, referindu-se la riscurile pe care le implica precipitarea în domeniul medical.

232
Tagurile:
vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Strategia de vaccinare anti-covid, adoptată de Guvern
În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V
Vaccinul rusesc ”Sputnik V” va fi prezentat la ONU
Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID - 19

Загрузка...
Ludovic Orban

Pensia minimă: Orban, anunț despre majorare

0
Vești bune pentru vârstnicii României: pensia minimă va crește în anul viitor, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban. Acesta a precizat că procentul de creștere va fi în funcție de indicatorii economici.

BUCUREȘTI, 3 dec – Sputnik. Pensia minimă va crește din 2021. Acesta este anunțul pe care l-a făcut premierul României, Ludovic Orban. Totuși, șeful Executivului nu a dat un răspuns precis cu privire la procentul cu care va crește venitul vârstnicilor.

”Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici - creşterea economică, rata inflaţiei”, a spus Orban.

Premierul României a dat asigurări că se dorește creșterea pensiilor și, concomitent, creșterea puterii de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că liberalii mizează pe o creștere cu până la 46% a punctului de pensie până în anul 2024.

Pentru 2021 se ia în calcul o creștere a punctului de pensie de peste 8 procente.

”Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, informează economica.net.
0

Загрузка...