Vaccin

NUCLEARA: Guvernul Orban sabotează vaccinul românesc?!

261
Acuzație gravă - pentru o sumă infimă în comparație cu uriașele cheltuieli militare inutile, Guvernul nu susține cercetarea vaccinului conceput de un prestigios institut românesc! Sunt interese să importăm de la „parteneri”?!

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. În fiecare zi apare o veste despre un vaccin din zona ”Strategică” – dar NU se spune nimic despre vaccinul românesc, anunțat chiar de la începutul anului de prof. dr. Virgil Păunescu, şeful Institutului de Cercetare Oncogen din Timişoara!

Vedem cum între companiile din SUA și UE există o adevărată bătălie a intereselor, cum se politizează la nivel mondial omologarea vaccinului, eliminându-se astfel șansa unei colaborări mondiale – în scopul obținerii profitului și influenței!

Probabil din această cauză unele țări mai mici dar cu mare tradiție în farmacie – Elveția sau Slovenia, de exemplu – nu fac publicitate în jurul cercetărilor de la Basel sau Ljubljana.

Un caz cu totul special este cel al României, unde echipa de Institul Oncogen lucrează încă din ianuarie la dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 – dar tot de atunci NU primește finanțarea!

Din ianuarie, directorul Institutului, Virgil Păunescu, cere în van bani, o sumă relativ modestă - 5 milioane de euro, cu care vaccinul Oncogen ar fi fost deja în faza a treia a testărilor clinice, conform savantului.

În acest timp, România aruncă sute de milioane pe armament și dotări militare inutile – iar afacerile cu materiale sanitare au îmbogățit clientela partidului de guvernământ, PNL!  

”Noi am spus încă din ianuarie că am putea avea vaccinul şi am primit o căruţă de înjurături, că nu se poate termina un vaccin într-un an”, a declarat Virgil Păunescu, directorul Oncogen, pentru Mediafax

Păunescu spune că ar fi avut nevoie de 2 milioane de euro pentru faza 1 şi de încă 3 milioane de euro pentru a trece de faza a doua a testării clinice!

”Noi am făcut tot ce a depins de noi, dar nu am fost ajutaţi!”, spune Păunescu. ”Am primit, ca urmare a unei competiţii pe cercetare, de la Ministerul Educaţiei, singurul care a înţeles ceva, 720.000 de euro, întinşi de 2 ani de zile: 250.000 de euro – anul acesta şi restul – anul viitor”.

Dar, explică directorul Oncogen, cu aceşti bani ”putem face foarte puţin, într-un asemenea proiect - doar nişte cercetări care sunt relevante pentru vaccin, dar nu sunt utile - pot să trag nişte concluzii din aceste cercetări, dar nu mă pot prezenta cu ele, în faţa Agenţiei Medicamentului”.

Mai mult, savantul român spune că a testat vaccinul pe el însuşi în luna iunie - şi că acesta şi-ar fi dovedit eficienţa!

Deci, vorbim de sabotarea unei inițiative românești, a unor specialiști de prim rang? DA, clar! De ce oare? Pentru că nu ne dau voie ”partenerii”? Pentru că există interese pentru a se importa medicamente?

Savantul român se abține de la acuzații grave – spune doar că ”cercetările bat pasul pe loc, deoarece Guvernul nu a înţeles importanţa acestui proiect”.

Și încă un detaliu: nu am auzit ca directorul Institutului Oncogen, Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial pe probleme de Sănătate, să fi fost chemat la întâlnirile autorităților anti-pandemie. Nu vreau să comenteze informațiile din presă despre calificarea unor autorități – simpla menționare a acestei omiteri este suficientă!

Dar o întrebare se impune: să aibă legătură evitarea lui Păunescu cu sabotarea vaccinului Oncogen?

Să mai menționăm că vaccinul la care lucrează Institutul Oncogen este sub forma de spray nazal – şi, spre deosebire de vaccinul Pfizer, de exemplu, nu necesită păstrarea la temperaturi extrem de scăzute, ci rămâne stabil la temperatura camerei.

261
Tagurile:
Ludovic Orban, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1397)
Tematic
Vom fi vaccinați obligatoriu anti COVID-19? Tătaru, explicații
Iohannis – anunțul serii, l-a desemnat pe ”omul cu vaccinul”
Vaccinul rusesc EpiVacCorona - în faza III a studiilor clinice
Adevăratul “naționalism al vaccinului” în Israel și Ungaria
Rafila, precizări esențiale – când va ajunge vaccinul și cât
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Mahler, ”Marius Nasta”: în noiembrie, morți mulți

8
Medicul spune că situația arătată de cifrele zilnice privind evoluția pandemiei de COVID-19 este una îngrijorătoare, iar mortalitatea este în creștere, inclusiv la pacienții internați. Ce este la Anestezie Terapie Intensivă.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Situație îngrijorătoare în România, generată de explozia de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, se declară îngrijorat de mortalitatea care este în creștere, inclusiv la pacienții internați.

Acest lucru înseamnă că formele care ajung și foarte târziu sunt forme severe, cu mortalitate crescută.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că, la momentul de față, spitalul are 60 de pacienți COVID cu forme severe. Aceștia sunt internați pe secție, fiindcă, deși o mare parte a pacienților ar avea nevoie de terapie intensivă, nu sunt locuri disponibile.

Resursă umană deficitară la ATI

Problema legată de secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România a fost ridicată și de sindicaliștii de la SANITAS care, la protestul din data de 3 noiembrie 2020 din fața Guvernului au adus un pat. Ei au vrut să atragă atenția asupra faptului că situația este gravă și că nu se referă numai la lipsa locurilor de la Terapie Intensivă.

Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, care sunt dificultățile întâlnite la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din România.

Acesta a amintit de o serie de declarații făcute de autoritățile române la finalul lunii octombrie referitoare la suplimentarea numărului de paturi la Anestezie Terapie Intensivă și spune că problema nu este rezolvată.

”Personalul medical nu a fost suplimentat, nu a fost stimulat să vină să muncească la ATI și este în continuare umilit prin neacordarea drepturilor prevăzute în legislație. Degeaba vorbești de paturi când nu asiguri resursa umană”, a precizat Hușanu.
8
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1397)

Загрузка...
Muncitori pulverizând dezinfectant pe o stradă din București

COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

24
(reînnoit 07:23 25.11.2020)
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat o decizie importantă după ce au apărut noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul funcționarilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cel mai activ primar din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a decis dispus suspendarea activităţii de lucru cu publicul – de la  sediul din strada Fabrica de Chibrituri, din cauza unor noi cazuri pozitive COVID-19 în rândul angajaţilor Primăriei, transmite Antena 3.

Această suspendare este valabilă de azi, 25 noiembrie, până pe data de 7 decembrie – deci luni, după alegeri.

Primăria Sectorului 5 anunță că în această perioadă vor fi eliberate certificate de deces sau naştere şi se vor oficia cununiile programate, dar cu participarea a cel mult şase persoane.

”Vor lucra cu publicul doar angajaţi ai Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea certificatelor de naştere sau deces, cu respectarea strică a normelor sanitare în vigoare”, anunță Primăria, menţionând și că ”se vor oficia şi cununiile civile programate în această perioadă, dar într-un cadru mult mai restrâns (cel mult şase persoane)”.

De asemenea, se precizează că Starea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 5, care are o intrare separată de restul clădirii, va lucra, ”angajaţii care nu sunt confirmaţi cu noul coronavirus şi care lucrau cu publicul vor veni la serviciu”.

Și singurul primar PSD din Capitală, Daniel Băluță, anunță că primăria Sectorului 4 din Capitală își suspendă activitatea cu publicul, dar până pe 2 decembrie.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale.

Suspendarea e valabilă în perioada 25 noiembrie – 02 decembrie 2020 – anunță Primăria Sectorului 4.

În ambele cazuri, toate spaţiile din primăriile de la sectoarele 4 și 5 urmează să fie dezinfectate de firme specializate.

24
Tagurile:
Bucuresti, coronavirus, COVID-19

Загрузка...