Nelu Tătaru în vizită la spitalul de la Piatra Neamț

Reglare de conturi la Spitalul Județean Sibiu?

375
Raluca Turcan, vicepremierul României, a anunțat că Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, condus de directorul Liliana Coldea, este verificat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății.

BUCUREȘTI, 18 nov – Sputnik. Spitalul Județean de Urgență Sibiu este subiectul unei ample verificări derulate de Corpul de Control al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, care a precizat că va face alte comentarii după primirea datelor rezultate în urma anchetei.

Unitatea spitalicească este condusă de Liliana Coldea, căreia vineri, 13 noiembrie 2020, vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut demisia. Coldea nu a renunțat la funcție.

Potrivit vicepremierului, ”etapele procedurii de demitere” a Lilianei Coldea ”durează mai mult decât o demisie”. Luni, 16 noiembrie 2020, Turcan a revenit cu aceeași solicitare ”fermă” și a subliniat că toți au constatat deficiențele manageriale de la Spitalul Județean.

În opinia Ralucăi Turcan, spitalul din Sibiu va avea mult de suferit dacă la conducere se va afla tot Liliana Coldea.

”Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean”, spune Turcan.

Vicepremierul a adăugat că este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management.

Alianţa USR PLUS Sibiu a cerut zilele trecute, conducere militară la SCJU, informează stiripesurse.ro.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este principalul spital public care tratează sibienii adulţi cu COVID-19.

În continuare, potrivit raportărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu, rata a crescut la 13,63 marţi, 17 noiembrie 2020, în a doua zi de carantină, informează Prefectura.

375
Tagurile:
Sibiu
Tematic
Tătaru, nouă confirmare bombă! Caz de Parchet, nu de Demisie!
USR, revoltat de Tătaru: “Pare desprins complet de realitate”
Firea: Mă așteptam ca Nelu Tătaru să demisioneze
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

80
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

80
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Guvernul a decis: sporuri mari în Sănătate!

192
(reînnoit 14:54 28.11.2020)
Ministerul Sănătății informează că Guvernul a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata stării de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Angajații din Sănătate și asistență socială încep să își primească drepturile salariale. Aceasta este concluzia unei informări a Ministerului Sănătății care a făcut precizări cu privire la noi reglementări referitoare la sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, în perioada stării de urgență și a celei de alertă.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

Este vorba despre Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” și Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății cauzate de evoluția răspândirii infecțiilor determinate de virusul SARS-Cov-2, precizează ms.ro.

Potrivit Hotărârii de Guvern, pe perioada stării de alertă și a celei de urgență, se acordă sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 75% până la 85% din salariul de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele unitățile sanitare publice sau din structurile acestora, după caz.

De aceste sporuri va beneficia inclusiv personalul de specialitate din structurile paraclinice medico-sanitare, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 pe perioada stării de urgență și alertă.
În aceeași perioadă, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar din serviciile de ambulanță publice va beneficia de un spor în procent de 80%.

Ministerul Sănătății face precizarea că acordarea acestui spor se va realiza fără eliberarea buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare a locurilor de muncă emise de către autoritățile abilitate în acest sens.

Potrivit Ordonanței de Urgență, sporurile pentru condițiile de muncă periculoase nou stabilite se vor plătit atât din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate, cât și de la bugetul de stat.

Actul normativ prevede că, în cazul nerespectarii obligațiilor contractuale de către cabinetele medicilor de familie, casele de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuală pot aplica sancțiuni graduale, începând cu avertisment la prima constatare, diminuarea contractului cu 5% la a doua constatare și 10% la cea de-a treia.

192
Tagurile:
sănătate

Загрузка...