Alimentul care scade riscul dezvoltării de boli cardiovasculare

157
(reînnoit 17:51 12.11.2020)
Consumul zilnic al acestui aliment pe o perioadă de doi ani a redus riscul dezvoltării de boli cardiovasculare la un grup de persoane în vârstă, arată un studiu recent publicat în Journal of the American College of Cardiology.

BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik. După cum au descoperit cercetătorii americani și spanioli, consumul regulat de nuci reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, arată studiul lor publicat recent în Journal of the American College of Cardiology.

Peste 700 de persoane în vârstă sănătoase au fost monitorizate în cadrul studiului realizat de Spitalul Clinic și Provincial din Barcelona, în parteneriat cu Universitatea Loma Linda din California. Timp de doi ani, un grup de voluntari a mâncat între 30 și 60 de grame de nuci în fiecare zi. Celălalt grup nu a inclus alimentul în dieta lor.

De asemenea, participanții au trebuit să meargă la un dietetician o dată la două luni pentru a primi recomandări personalizate cu privire la alimentaţia și activitatea lor fizică.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele din primul grup au înregistrat o scădere considerabilă a biomarkerilor inflamaţiei, care au legătură cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Deși beneficiile nucilor pentru inimă au fost deja descoperite, acest studiu a contribuit la înțelegerea acestui efect pozitiv. Nucile conțin un amestec optim de substanțe nutritive esențiale, precum acidul omega-3 alfa-linolenic sau ALA (2,5 g / oz) și alte componente bioactive, precum polifenoli 2, a spus dr. Emilio Ros, care face parte din grupul de cercetători, citat de portalul Eurekalert.

157
Tagurile:
boli cardiovasculare
Tematic
Grav! Angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi au luat o decizie radicală
Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă
Incendiu puternic la Iaşi: A ars un etaj întreg la Boli Cardiovasculare - VIDEO
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Mahler, ”Marius Nasta”: în noiembrie, morți mulți

10
Medicul spune că situația arătată de cifrele zilnice privind evoluția pandemiei de COVID-19 este una îngrijorătoare, iar mortalitatea este în creștere, inclusiv la pacienții internați. Ce este la Anestezie Terapie Intensivă.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Situație îngrijorătoare în România, generată de explozia de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, se declară îngrijorat de mortalitatea care este în creștere, inclusiv la pacienții internați.

Acest lucru înseamnă că formele care ajung și foarte târziu sunt forme severe, cu mortalitate crescută.

”Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a precizat că, la momentul de față, spitalul are 60 de pacienți COVID cu forme severe. Aceștia sunt internați pe secție, fiindcă, deși o mare parte a pacienților ar avea nevoie de terapie intensivă, nu sunt locuri disponibile.

Resursă umană deficitară la ATI

Problema legată de secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România a fost ridicată și de sindicaliștii de la SANITAS care, la protestul din data de 3 noiembrie 2020 din fața Guvernului au adus un pat. Ei au vrut să atragă atenția asupra faptului că situația este gravă și că nu se referă numai la lipsa locurilor de la Terapie Intensivă.

Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, care sunt dificultățile întâlnite la secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din România.

Acesta a amintit de o serie de declarații făcute de autoritățile române la finalul lunii octombrie referitoare la suplimentarea numărului de paturi la Anestezie Terapie Intensivă și spune că problema nu este rezolvată.

”Personalul medical nu a fost suplimentat, nu a fost stimulat să vină să muncească la ATI și este în continuare umilit prin neacordarea drepturilor prevăzute în legislație. Degeaba vorbești de paturi când nu asiguri resursa umană”, a precizat Hușanu.
10
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Muncitori pulverizând dezinfectant pe o stradă din București

COVID-19: Piedone și Băluță suspendă activitatea cu publicul!

26
(reînnoit 07:23 25.11.2020)
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a luat o decizie importantă după ce au apărut noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul funcționarilor

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cel mai activ primar din Capitală, Cristian Popescu Piedone, a decis dispus suspendarea activităţii de lucru cu publicul – de la  sediul din strada Fabrica de Chibrituri, din cauza unor noi cazuri pozitive COVID-19 în rândul angajaţilor Primăriei, transmite Antena 3.

Această suspendare este valabilă de azi, 25 noiembrie, până pe data de 7 decembrie – deci luni, după alegeri.

Primăria Sectorului 5 anunță că în această perioadă vor fi eliberate certificate de deces sau naştere şi se vor oficia cununiile programate, dar cu participarea a cel mult şase persoane.

”Vor lucra cu publicul doar angajaţi ai Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor pentru eliberarea certificatelor de naştere sau deces, cu respectarea strică a normelor sanitare în vigoare”, anunță Primăria, menţionând și că ”se vor oficia şi cununiile civile programate în această perioadă, dar într-un cadru mult mai restrâns (cel mult şase persoane)”.

De asemenea, se precizează că Starea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 5, care are o intrare separată de restul clădirii, va lucra, ”angajaţii care nu sunt confirmaţi cu noul coronavirus şi care lucrau cu publicul vor veni la serviciu”.

Și singurul primar PSD din Capitală, Daniel Băluță, anunță că primăria Sectorului 4 din Capitală își suspendă activitatea cu publicul, dar până pe 2 decembrie.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale.

Suspendarea e valabilă în perioada 25 noiembrie – 02 decembrie 2020 – anunță Primăria Sectorului 4.

În ambele cazuri, toate spaţiile din primăriile de la sectoarele 4 și 5 urmează să fie dezinfectate de firme specializate.

26
Tagurile:
Bucuresti, coronavirus, COVID-19

Загрузка...