La spital

Oficial: Oamenii mor și pe secțiile normale, nu doar la ATI

619
(reînnoit 09:22 11.11.2020)
Adrian Streinu-Cercel vine cu explicații în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus care nu mai au loc la Terapie Intensivă. El spune că sunt tratați pe secțiile normale în aceleași condiții.

BUCUREȘTI, 11 nov – Sputnik. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, intervine în scandalul lipsei de paturi la Anestezie Terapie Intensivă.

Acesta a precizat că există ordine cât se poate de clare de ministru al Sănătății care stipulează care sunt unitățile din România care sunt unități COVID și unde se pot muta pacienții, inclusiv pacienții de terapie intensivă, pe paturile COVID.

Și aceasta pentru că aceste paturi COVID necesită niște circuite cu totul și cu totul speciale. De asemenea, nu poate fi luat un pacient dintr-un spital COVID care necesită terapie intensivă și să fie pus, de exemplu, într-un spital municipal sau orășenesc care nu e COVID și care nu are circuite, pentru că se contaminează toată aria respectivă.

El susține că a cerut „în nenumărate rânduri” crearea unui modul pentru doctorii de alte specialități care doresc să asiste un ventilator mecanic, astfel „încât să putem să asigurăm un suport pe alte secții decât secțiile de Terapie Intensivă”, informează stiripesurse.ro.

”Lumea trebuie să știe că pacienții cu infecție cu SARS-CoV-2, adică cu acest nou coronavirus, mor inclusiv pe secțiile obișnuite, nu trebuie neapărat să ajungă în Terapie Intensivă. Chestia aceasta cu terapia intensivă este deja așa o bombă sau, mă rog, un balon care s-a umflat în momentul de față, pentru că acolo ajung pacienții care sunt terminali”, spune Streinu-Cercel.

Acesta a subliniat că lumea trebuie să înțeleagă că pacienții nu trebuie să ajungă în Terapie Intensivă și că ei sunt asistați pe secțiile normale în aceleași condiții ca în secțiile de Terapie Intensivă, mai puțin faptul că n-au ventilatoare.

Oficialul a dat asigurări că în foarte scurt timp vor fi ventilatoare și pe acele unități.

619
Tagurile:
Adrian Streinu-Cercel
Tematic
Adrian Streinu-Cercel, vești dure pentru români! Ce urmează în următoarele luni…
Nelu Tătaru l-a demis pe dr. Adrian Streinu-Cercel!
Coronavirus în România: Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel dau pe față adevărul!
Vaccinul Sputnik V

UE a demarat negocieri cu producătorii Sputnik V

33
(reînnoit 15:00 25.11.2020)
Agenția Europeană a Medicamentelor a demarat discuții cu producătorii vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Agenția European a Medicamentelor (EMA) a demarat primele discuții cu privire la vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”, după o adresare a producătorului preparatului, informează RIA Novosti, cu trimitere la purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Totodată, acesta a subliniat că EMA nu a primit solicitări pentru plasarea vaccinului pe piața europeană.

“Agenția europeană a medicamentelor nu a primit nicio solicitare pentru plasarea acestui vaccin pe piața UE. Însă producătorul a luat legătura cu EMA și în prezent aceștia se află la o etapă de discuții”, a declarat interlocutorul agenției.

Acesta a mai adăugat că deocamdată Comisia Europeană nu dispune de niciun fel de date cu privire la vaccinul rusesc.

“Comisia nu dispune de niciun fel de date în ceea ce privește vaccinul rusesc”, a specificat reprezentantul Comisiei Europene.

El a mai specificat că agenția europeană pentru medicamente își va prezenta recomandările, “care urmează să fie plasate pe site-ul organizației”.

33
Tagurile:
UE, Rusia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Prima țară din UE care va primi vaccinul Sputnik V
Ungaria, prima țară din UE care a primit vaccinul Sputnik V
OMS: colaborare între Rusia și UE pentru vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Raed Arafat

Arafat se vaccinează în direct? Ce spune șeful DSU

79
Secretarul de stat în Sănătate a precizat că, în momentul în care vaccinul anti-COVID va ajunge în România, el se va vaccina în direct. Declarația lui Streinu-Cercel.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Vaccinul anti COVID-19 stârnește controverse, iar în România, pe rețelele de socializare a apărut deja întrebarea dacă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se va imuniza.

Arafat a precizat că el se va vaccina anti COVID în direct, în momentul în care vaccinul va ajunge în România.

În opinia sa, exemplul personal va duce la creșterea încrederii românilor în vaccinare.

”La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respectiv. 

La rândul său, Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” din Capitală a explicat ce trebuie făcut pentru ca pandemia de coronavirus să se încheie în România în decurs de 14 zile.

În ceea ce privește vaccinul Streinu-Cercel a subliniat că dubiile aruncate asupra acestuia nu fac decât râu. Mai mult, el nu pricepe de ce în România nu se fac testări în masă.

”A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Reamintim că Donald Trump a beneficiat de un tratament cu anticorpi monoclonali.

 

79
Tagurile:
Vaccinare, Raed Arafat
Tematic
Crăciun și Revelion 2020: Arafat, despre restricții
Arafat, ultimele clarificări despre noile restricții
Arafat, răspuns cinic care va enerva sute de mii de români

Загрузка...
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа

Vaccinul Sputnik V ar putea fi produs în Germania

0
(reînnoit 14:37 25.11.2020)
Producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, ar putea fi lansată în Germania, potrivit directorului general al Fondului rus de investiții directe.

BRUXELLES, 25 nov - Sputnik. Partea rusă nu exclude posibilitatea de a-și produce vaccinul său anti-Covid, Sputnik V, în Germania, a anunțat Kirill Dmitriev, directorul general al Fondului rus de investiții directe care a înregistrat vaccinul, relatează Sputnik.

”Suntem pe cale să lucrăm cu mai multe țări europene. E probabil că ne vom produce vaccinul în Germania”; a declarat Dmitriev într-un interviu.

Potrivit acestuia, pe 22 octombrie, Fondul rus de investiții directe a solicitat aprobarea vaccinului său la Asociația medicală europeană, iar o importantă delegație franceză este așteptată în vizită înainte de finalul acestei săptămâni.

El a dat asigurări, de asemenea, că Ungaria va fi ”printre primele țări europene” care vor primi vaccinul Sputnik V.

Fondul rus de investiții directe a precizat că vaccinarea împotriva coronavirusului cu Sputnik V în afara teritoriului rus va costa circa 20 de dolari.

În același timp, UE și Rusia schimbă constant informații asupra acestui vaccin rusesc, iar acest proces a fost accelerat recent, a arătat Hans Kluge, directorul biroului regional al OMS în Europa.

0
Tagurile:
Vaccinare, Germania
Tematic
Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
1,5 mil. doze vaccin rusesc Sputnik V, produse în decembrie
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia

Загрузка...