Viorel Hușanu

Hușanu, SANITAS, mărturii: ”Ambii plămâni au fost afectați”

203
Liderul SANITAS București povestește prin ce trece după ce a fost infectat cu noul coronavirus și trage un puternic semnal de alarmă legat de importanța respectării regulilor.

BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, diagnosticat cu infecție cu noul coronavirus, spune că ambii plămâni sunt afectați de boală, că nu are gust și nici miros.

© Sputnik / Илья Питалев

Liderul SANITAS București spunea, ieri, 15 octombrie 2020, că este în cea de-a 11-a zi de când are COVID și punctează că nu este de glumă.

”Miros încă nu am. Gust… micii sau pâinea au același gust. Este depresiv să nu mai fie nimic ca înainte. Rezultatul evaluării Computer Tomograf arată că ambii mei plămâni au fost afectați iar procentul de 25-50% îmi cam dă fiori”, a scris Hușanu.

Acesta a insistat că trebuie să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur.

Hușanu spune că, de la debutul bolii, a avut toate simptomele posibile, pornind de la dureri musculare, dureri în gât și ajungând chiar până la pierderea gustului și mirosului. Acesta a subliniat că este cumplit și că nu dorește nimănui să treacă prin așa ceva, mai ales că toată familia sa este infectată și toți sunt acasă.

”Mă îngrijorează copiii, mă îngrijorează soția, nimănui nu-i doresc să treacă prin acest lucru. De-aia am făcut un apel ca lumea să se protejeze, să-i protejeze pe cei din jur pentru că nu este de glumă”, a declarat Hușanu.

Acesta a adăugat că îl sperie dezorganizarea sistemului sanitar. El spune că o ambulanță solicitată pentru testarea copilului său a venit după 20 de ore, iar pentru evaluarea stării de sănătate așteaptă de două zile.

De asemenea, testul copilului său a ajuns la altă familie.

203
Tagurile:
Viorel Hușanu, SANITAS
Tematic
Lider SANITAS: ”Noi am fost arestați la locul de muncă”
SANITAS: ”Nu ne vom face responsabili de nici o manifestare a colegilor noștri”
SANITAS:”Punerea ”în concurență” a sistemului public de sănătate cu cel privat, nepermisă”
Vaccinul Sputnik V

Expert: Sputnik V protejează cel puțin o jumătate de an

51
(reînnoit 17:17 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

51
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău
Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

Загрузка...
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

107
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

107
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini