Viorel Hușanu

Hușanu, SANITAS, mărturii: ”Ambii plămâni au fost afectați”

184
Liderul SANITAS București povestește prin ce trece după ce a fost infectat cu noul coronavirus și trage un puternic semnal de alarmă legat de importanța respectării regulilor.

BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Viorel Hușanu, liderul SANITAS București, diagnosticat cu infecție cu noul coronavirus, spune că ambii plămâni sunt afectați de boală, că nu are gust și nici miros.

© Sputnik / Илья Питалев

Liderul SANITAS București spunea, ieri, 15 octombrie 2020, că este în cea de-a 11-a zi de când are COVID și punctează că nu este de glumă.

”Miros încă nu am. Gust… micii sau pâinea au același gust. Este depresiv să nu mai fie nimic ca înainte. Rezultatul evaluării Computer Tomograf arată că ambii mei plămâni au fost afectați iar procentul de 25-50% îmi cam dă fiori”, a scris Hușanu.

Acesta a insistat că trebuie să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur.

Hușanu spune că, de la debutul bolii, a avut toate simptomele posibile, pornind de la dureri musculare, dureri în gât și ajungând chiar până la pierderea gustului și mirosului. Acesta a subliniat că este cumplit și că nu dorește nimănui să treacă prin așa ceva, mai ales că toată familia sa este infectată și toți sunt acasă.

”Mă îngrijorează copiii, mă îngrijorează soția, nimănui nu-i doresc să treacă prin acest lucru. De-aia am făcut un apel ca lumea să se protejeze, să-i protejeze pe cei din jur pentru că nu este de glumă”, a declarat Hușanu.

Acesta a adăugat că îl sperie dezorganizarea sistemului sanitar. El spune că o ambulanță solicitată pentru testarea copilului său a venit după 20 de ore, iar pentru evaluarea stării de sănătate așteaptă de două zile.

De asemenea, testul copilului său a ajuns la altă familie.

184
Tagurile:
Viorel Hușanu, SANITAS
Tematic
Lider SANITAS: ”Noi am fost arestați la locul de muncă”
SANITAS: ”Nu ne vom face responsabili de nici o manifestare a colegilor noștri”
SANITAS:”Punerea ”în concurență” a sistemului public de sănătate cu cel privat, nepermisă”
La spital

Medic: de ce mor așa mulți români de COVID-19

9
(reînnoit 16:48 22.10.2020)
Șeful Secției de Medicină Internă Spitalul Colentina spune că una din explicații poate fi aceea că pacienții ajung târziu la spital. Există, însă, și poasibilitatea ca bolnavii să ia infecţii nosocomiale din spital.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Situație îngrijorătoare în spitalele din România, acolo unde 1356 de pacienți s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni.

Informația apare într-o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial de spitale.

Dintre pacienții afectați, 274 erau internați în spitale COVID, 557 în spitale de suport COVID, iar 525 în spitale non-COVID. Nu se precizează în ce fel au afectat infecțiile nosocomiale starea acestor pacienți și nici despre ce spitale este vorba, informează antena3.ro.

Îngrijorător este că și SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital. Vorbim, în total, de 211 cazuri, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID - în spitalele COVID și de suport. Există posibilitatea ca persoanele infectate în spital să fi fost cadre medicale.

Luna trecută – septembrie – un număr de 86 de spitale au raportat 522 de cazuri de infecții asociate actului medical. Dintre acestea, 116 au fost clasificate ca infecții asociate actului medical din spitalul raportor, 3 ca infecții din alt spital și una ca infecție asociată actului medical nedeterminată.

Medicul Băicu, șeful Secției de Medicină Internă de la Spitalul Colentina, spital suport COVID, este de părere că pacienții care ajung să fie intubați într-o unitate spitalicească din România mor și din pricina infecțiilor nozocomiale.

“Explicaţia poate fi că pacienţii ajung mai târziu la spital. Poate că nu sunt la fel de bine îngrijiţi, poate iau infecţii nosocomiale din spital. Cred că acestea sunt explicaţiile posibile pentru rata mai mare a mortalităţii în România”, spune medicul.
9
Tagurile:
COVID-19, Morți, Români
Tematic
Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!
RO ALERT, folosit pentru anunțuri privind Covid 19
Putin: Medicii ruși au învățat să lupte cu COVID-19

Загрузка...

Focar de COVID la cel mai mare spital de urgență din România

45
Spitalul Floreasca din Capitală este în atenția publică, după ce acolo a apărut un alt focar de coronavirus. O secție de chirurgie, închisă.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus face ravagii, iar cel mai mare spital de urgență din România nu a fost exceptat.

Astăzi, 22 octombrie 2020, o secție de Chirurgie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București a fost închisă, după ce în unitate a apărut un nou focar de COVID-19.

Focarul a apărut după ce un pacient cu boală cronică a mers la spital pentru a face o operaţie, a fost testat COVID, iar testul a ieşit negativ. Bolnavul a fost operat, actul medical a decurs fără probleme, informează antena3.ro.

Pacientul a început, după operație, să aibă simptomele infecției cu coronavirus. Din acest motiv, el a fost testat din nou și acum rezultatul a fost pozitiv.

Astfel, bolnavul a infectat șase cadre medicale de pe secția de Chirurgie.

În afara secției de Chirurgie, la momentul de față, mai sunt închise alte trei secții – Resursele Umane și Departamentul Administrativ.

La acest moment, la Spitalul de Urgență Floreasca se derulează o anchetă epidemiologică, după ce unitatea sanitară a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre ce se întâmplă acolo.

La începutul săptămânii în curs a fost anunțat primul focar de COVID-19. Atunci erau 14 bolnavi infectați cu coronavirus.

Angajații fac parte din departamente precum Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică.

Potrivit reprezentanților spitalului, situația nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitară în Capitală este accentuată.

45
Tagurile:
România, Spital, COVID-19
Tematic
Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!
Iohannis, declarații cruciale în ziua recordului de Covid 19
Nelu Tătaru: Nu se impun măsuri suplimentare anti-Covid 19

Загрузка...
Șerban Nicolae

NUCLEARA: Șerban Nicolae și Pleșoianu candidează!

0
(reînnoit 17:43 22.10.2020)
Este știrea serii - Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu candidează, dar sub alte culori – iar alături de ei vine un alt nume greu – Aurelian Pavelescu.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Cei doi parlamentari extrem de apreciați ai PSD au făcut un pas despre care se vorbea în ultimele zile – vor candida sub egida uuni partid mai mic, relativ neutru politic: Partidul Ecologist Român.

Condus cu abilitate de un personaj relativ modest ca prezență și pregătire, Dănuț Pop, PER a devenit în timp un fel de refugiu pentru politicieni nedreptățiți sau excluși din alte partide.

Practic, gruparea are foarte puțin în comun cu ecologia – ci face de mult timp un interesant joc de așteptare, fără a avea rezultate remarcabile - cu câteva excepții, datorare nu partidului, ci personalităților care, așa cum spuneam, și-au găsit aici refugiu. Cazul primarului Gutău de la Vâlcea, de exemplu.

Acum, Șerban Nicolae și LiViu Pleșoianu au preferat această variantă și vor fi pe primele locuri la București, pe lista PER

0
Tagurile:
Șerban Nicolae

Загрузка...