Coronavirus în România: testare în București

INSP: Testare gratuită pentru COVID-19 - cine se încadrează

139
(reînnoit 12:22 15.10.2020)
Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat tratarea cu prioritate a 13 categorii de persoane, ca urmare a actualizării definițiilor de caz pentru noul coronavirus.

BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Institutul Național de Statistică a actualizat definițiile de caz pentru noul coronavirus.

Astfel, caz suspect se consideră orice persoană cu debut brusc de febră și tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror 3 sau mai multe dintre următoarele semne și simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriză, dispnee, anorexie / grețuri / vărsături, diaree, status mental alterat, debut recent de anosmie - pierderea mirosului - sau ageuzie - pierderea gustului - în absența unei cauze identificate sau orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie.

De asemenea, orice persoană cu infecție respiratorie acută severă – SARI – care are nevoie de spitalizare peste noapte intră tot în categoria persoanelor suspecte.

Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale - vărsături, diaree - neasociate cu alimentația se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2, notează stiripesurse.ro.

Cele 13 categorii de persoane pentru care INSP recomandă testarea sunt: persoanele simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar și auxiliar, conform definiţiei de caz, contacții direcți simptomatici ai cazurilor confirmate, pacienţii cu maximum 48 de ore înainte de procedura de transplant – asimptomatici - şi donatorii de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant – 2 teste la 24 de ore interval, echipele medicale de prelevare a organelor pentru transplant care se deplasează de la centrul de transplant în centrele de prelevare – la fiecare 2 săptămâni, pacienţii asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos, cu maximum 48 de ore înainte de internarea în spital, pacienții oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie, pacienții oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenției/manoperei, pacienții hemodializaţi asimptomatici - de 2 ori pe lună, pacienții hemodializaţi simptomatici, persoanele instituționalizate asimptomatice – de 2 ori pe lună, personalul de îngrijire din centre rezidențiale – săptămânal, gravidele asimptomatice care se află în carantină / izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice și personalul medico-sanitar si auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant.

139
Tagurile:
coronavirus
Emmanuel Macron

Știrea serii: Lockdown în Occident! Consecințe grave!

72
(reînnoit 22:23 28.10.2020)
În această seară, președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța intra în ”Lockdown” – consecințele sunt extrem de grave pentru întreaga Uniune Europeană

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Anunțul pe care lumea spera să nu-l mai audă a fost transmis în această seară de președintele Emmanuel Macron: Franţa va intra de vineri într-un ”lockdown”.

”Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul”, a spus Macron, subliniind că ”măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional”.

Noul ”lockdown” don Franța este va fi valabil cel puţin până la 1 decembrie 2020.

În mare, măsurile sunt cele clasice în carantină - rămânerea la domiciliu cu câteva excepţii:

- achiziţionare de bunuri esenţiale și medicamente;
- deplasări la medic;
- mişcare în aer liber;
- deplasare pentru plimbarea animalelor de companie.

De asemenea, persoanele care ies din casă vor completa declaraţii pe proprie răspundere.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

72
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie
Știrea nopții: Franța, decizie dementă, aruncă lumea în aer!
Record zilnic și peste un milion de cazuri COVID în Franța

Загрузка...
Victor Ciutacu

Ciutacu, concret: “CE doctorii luați dacă nu ajută nimeni”

102
Victor Ciutacu a pus problema extrem de concret – ce medicamente iei dacă ai simptome sau ești depistat pozitiv, stai acasă – și nimeni nu te poate ajuta sau nu ți se răspunde la telefon.

BUCUREȘTI, 28 oct – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și realizator TV pune problema concret – ce poate face, ce medicamente să ia un român care e depistat pozitiv și stă acasă, fără a beneficia de asistența medicilor și fără ca apelurile sale să fie receptate de DSP?

Ciutacu, concret: “CE doctorii luați dacă nu vă ajută nimeni”
© Photo : Captura ecran: România TV
Ciutacu, concret: “CE doctorii luați dacă nu vă ajută nimeni”

O situație pe care mulți cetățeni români și-o imaginează – și în care se tem că ar putea ajunge!

Victor Ciutacu a vorbit în acest sens cu reputatul medic Beatrice Mahler, pneumolog, ”director la Marius Nasta” – înregistrarea este mai jos – și merită ascultată.

”Nu e medicină pe Internet, nu e ghicit în bobi, e doar o schemă terapeutică minimală de folosit în cazul în care sunteți depistați pozitivi cu Covid, încă mișcați, aveți simptome ușoare, iar DSP, medicul de familie și oricine altcineva ar putea să vă ajute nu răspund la telefoanele voastre repetate și disperate”, scrie Victor Ciutacu.

Este, așa cum notează modest jurnalistul, ”Micul meu obol adus luptei cu virusul ucigaș”.

O sugestie pentru Victor Ciutacu: interesant ar fi de aflat și opinii de specialitate privind regimul alimentar, suplimente și chiar medicamente pentru imunizare acum, la începutul sezonului rece.

 

102
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ciutacu denunță fără echivoc țeapa dată de PNL românilor
Insultat grav, Ciutacu pune la plată un important primar PNL
Ciutacu: ”E greu Marcel de urnit, da' și când își dă drumul”

Загрузка...