Валюта

Nou studiu: Cât de mult poate supravieţui Covid - 19 pe bani

130
(reînnoit 18:36 12.10.2020)
Un nou studiu realizat de oameni de știință din Australia dezvăluie cât de mult poate supraviețui Covid - 19 pe anumite suprafețe, inclusiv pe bancnote și pe ecranele telefoanelor mobile.

BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik. Coronavirusul poate supravieţui pe anumite suprafeţe, inclusiv pe bancnote și pe ecranele telefoanelor mobile, pentru aproape o lună, într-o atmosferă rece, potrivit unui studiu realizat de oameni de știință din Australia.

Covid-19 poate supravieţui în aer liber pentru o perioadă de timp semnificativ mai mare decât se credea anterior, potrivit unui studiu al Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) din Australia, publicat de Virology Journal.

„Faptul de a stabili durata cât virusul poate rămâne pe suprafețe ne permite să prevedem cu mai multă precizie și să diminuăm răspândirea acestuia și să luăm măsuri mai bune pentru a ne proteja”, a declarat directorul executiv al CSIRO, Dr. Larry Marshall, citat de RT.

Potrivit cercetării, virusul s-a dovedit a fi „extrem de stabil” și capabil să rămână pe suprafețe netede, neporoase, inclusiv pe bancnote de hârtie și plastic, pe sticlă și oțel. Păstrat la temperatura camerei (20 de grade C), Covid - 19 a supravieţuit timp de 28 de zile, adică cu 10 zile mai mult decât durata de supraviețuire a virusului gripal obișnuit.

Trebuie menţionat faptul că experimentul a fost realizat în întuneric, deoarece lumina UV este foarte eficientă în uciderea coronavirusului.

De asemenea, virusul supravieţuieşte mai puţin în temperaturile mai ridicate. La temperatura de 40 de grade, virusul a supraviețuit mai puțin de 24 de ore. La 30 de grade, Covid - 19 a supraviețuit timp de șapte zile pe suprafeţe de oțel inoxidabil, pe bancnote de plastic și pe sticlă şi doar trei zile pe vinil și pânză de bumbac. Pe bani de hârtie, virusul contagios a fost detectat şi după 21 de zile în aceste condiții.

Штаб-квартира Европейской комиссии
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Descoperirea arată că iarna viitoare, în emisfera nordică, va oferi condiții și mai prielnice pentru virus. Vestea este însă, cu siguranță, una bună pentru Australia, întrucât țara se îndreaptă acum spre vară. Oricum, luarea banilor la plajă și păstrarea lor în locuri fierbinți ar putea fi o idee bună în timpul pandemiei.

La nivel global, cifra infectărilor cu coronavirus a depășit deja 37 de milioane, în timp ce aproape 1,1 milioane de oameni au decedat, arată ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins. SUA, India și Brazilia rămân țările cele mai afectate, reprezentând peste jumătate dintre toate cazurile la nivel global.

130
Tagurile:
COVID-19, Bani
Coronavirus

Numărul de cazuri de COVID - 19 în România pe 25 octombrie

2
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul românilor infectați cu coronavirus în ultimele 24 de ore este de 3855.

BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik. Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 149.741 de pacienți au fost declarați vindecați.

Față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

2
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Coronavirus în Franța, Emmanuel Macron

Stare de urgență sanitară în Franța până la 16 februarie

312
(reînnoit 11:35 25.10.2020)
La sfârșitul discuțiilor acerbe din hemiciclu, deputații francezi au votat sâmbătă extinderea stării de urgență sanitare în Franța până la jumătatea lunii februarie.

Adunarea Națională din Franța a adoptat sâmbătă în prima lectură prelungirea stării de urgență în sănătate până la 16 februarie, un regim excepțional care autorizează executivul să instituie restricții în fața crizei Covid-19.

Textul votat cu 71 de voturi contra a 35 este așteptat miercuri în Senat și ar putea fi adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie. Guvernul a apărat un text de „responsabilitate”, în timp ce opoziția a ridicat tonul în hemiciclu pentru a atenționa cu privire la „punerea între paranteze a libertăților publice”.

Starea de urgență a fost restabilită prin decret de o săptămână, dar a fost nevoie de un proiect de lege care să o prelungească mai mult de o lună. Cu toate acestea, poate fi ridicată anticipat în cazul unei îmbunătățiri a situației.

Stare de asediu declarată în 54 de departamente

Franța a înregistrat trei anti-recorduri de cazuri de infectare zilnice la rând, joi, vineri i sâmbătă, cu peste 41.000, 42.000 și 45.000 de contaminări în 24 de ore. Numărul de cazuri confirmate de la începutul epidemiei a depășit un milion.

În total, 46 de milioane de locuitori din 54 de departamente franceze sunt acum supuși restricțiilor.

Anti-record de infectări zilnice cu COVID - 19 în Franța

După ce Franța a depășit limita de un milion de cazuri de infectări în total, Ministerul Sănătății a anunțat ieri seara un nou anti-record zilnic, la 45.422 de cazuri noi.

Agenția franceză de sănătate publică a anunțat 138 de noi decese legate de noul coronavirus, a cărui răspândire se accelerează în țară și în Europa. Numărul total este acum de 1.086.497 de contaminări și 34.645 de decese.

Rata testului pozitiv a crescut recent la 16%.

312
Tagurile:
Stare de urgență, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...