Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu acuză: bilanțul zilnic COVID - 19 e ”meșterit”

588
(reînnoit 17:38 06.10.2020)
Călin Popescu Tăriceanu acuză că raportul GCS e meșterit zi de zi de Guvern pentru ca să își poată justifica deciziile pe care dorește să le adopte.

BUCUREȘTI, 6 oct - Sputnik. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat acuzații grave la adresa Guvernului, el afirmând că bilanțul zilnic de la ora 13.00 emis de Grupul de Comunicare Strategică privind noile cazuri de coronavirus e construit în așa fel încât Guvernul să poată lua orice decizie dorește.

"Dacă mai erau români care credeau că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 nu este zi de zi “meșterit” de către guvernanți, sper că ziua de ieri le-a spulberat iluziile. După ce timp de câteva zile cifrele s-au învârtit constant la peste 2000 de infectări pe zi din peste 20.000 de testări, ieri, la puțin peste 6500 de teste, numărul de infectări a fost de 1591!!! Adică aproape 1 din 4! O asemenea creștere a ratei de infectare peste noapte ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care sunt ”distribuite” cazurile pozitive pe zile”, atrage atenția Tăriceanu.

Mai departe, Tăriceanu se întreabă, în postarea sa pe Facebook, dacă nu cumva zilele trecute, când s-au raportat sub 3000 de cazuri pe zi, nu cumva cifrele erau mult peste ce s-a anunțat oficial, ”dar nu au vrut să le dea pentru a nu trece de acest prag psihologic al celor 3 mii de cazuri?”

Iar Tăriceanu acuză că acele infectări au fost reportate pentru a le adăuga la cifrele aferente zilei de duminică, atunci când numărul de cazuri pozitive era mai mic având în vedere și numărul redus de teste.

”Cu alte cuvinte, cam ce ne face la alegeri STS-ul cu tabletele ne cam face GCS cu aceste raportări zilnice”, observă Tăriceanu.

El a arătat însă că ”aceste minciuni” vor ține doar până după alegerile parlamentare, pentru că până atunci guvernul Iohannis-Orban trebuie să dea bine la popor cu lupta lor eficientă împotriva coronavirusului.

”Căci la 3000 de cazuri de infectare pe zi nu mai poți mima că iei măsuri doar cât să nu periclitezi planul de a organiza cu orice preț alegeri. La 3000 de cazuri pe zi, reale, sistemul se prăbușește. Și aparenta eficiență a Guvernului Orban odată cu el...", arată Tăriceanu planul ascuns din spatele manipulării cifrelor.
588
Tagurile:
acuzații, bilanț
Tematic
Covid-19: Tratamentul experimental prescris lui Trump
Nicușor Dan, reacție la suspiciunea de COVID
COVID - 19: Liste de așteptare la Terapie Intensivă
Biserica, reacție imediată după decizia autorităților COVID
Ultima oră: ORBAN a primit rezultatul testului COVID-19
Vaccinul Sputnik V

Gamaleia: Sputnik V poate proteja de toate tulpinele cunoscute

230
Vaccinul rusesc Sputnik V poate proteja de toate tipurile de tulpine ale coronavirusului, cunoscute până la ora actuală.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V va proteja de toate tulpinele coronavirusului cunoscute până la ora actuală, a declarat directorul Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg.

“Anticorpurile obținute în urma utilizării Sputnik V protejează de toate tulpinele cunoscute până la ora actuală, începând cu cea britanică, și terminând cu tulpina Delta, tulpina indiană”, a declarat Ghințburg la postul de televiziune Rossiya 1.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului se desfășoară în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Acesta a primit  numele de Sputnik V. De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 EpivacCorona, a centrului Vector, și CoviVac, dezvoltat de centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lunii mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccine rusesc – Sputnik Light.

230
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Putin a vorbit despre singurul efect secundar al Sputnik V
Cât costă în Rusia vaccinul „Sputnik V” - ministrul rus al Sănătății
A doua țară din UE care a început vaccinarea cu Sputnik V
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău

Загрузка...
Lei românești, RONI

Românii vor plăti mai mult la asigurările de sănătate

179
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spune că, începând cu 1 iulie 2021, românii se vor putea trata și în spitale private și că, tot de atunci, va fi introdusă ”contribuția personală” pentru pacienți, care este diferită de coplată.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Luna iulie vine cu schimbări pentru pacienții români.

Mai exact, potrivit președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, de la 1 iulie 2021 va fi introdusă ”contribuția personală” pentru pacienți, care este o chestiune diferită de coplată. Astfel, în cazul în care un pacient se spitalizează, această contribuție personală reprezintă diferența dintre tariful decontat din Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate pentru rezolvarea cazului și tariful perceput de furnizorul privat pentru soluționarea aceluiași caz.

În acest moment, o persoană asigurată în sistemul național al asigurărilor de sănătate se poate trata la un spital privat.

Adrian Gheorghe spune că această ”contribuție personală” de la 1 iulie nu schimbă această realitate și nu aduce o noutate, acest lucru deja se poate întâmpla.

Noutatea este că acest principiu de ”banul/contribuția urmează pacientul” se menține și, în plus, atunci când pacientul se va prezenta la spitalul privat, va primi în primă fază ceea ce se cheamă un ”deviz estimativ”, care și se va prezenta transparent.

Asta înseamnă cât decontează Casa din Fond pentru intervenția pe care urmează să o suporte pacientul asigurat și cât percepe în plus spitalul privat pentru rezolvarea cazului - detaliat, pe categorii de cheltuieli - resursă umană, medicamente, materiale sanitare etc, conform unui model standard, care se găsește în normele de aplicare ale contractului-cadru.  

Extracție de petrol
© Sputnik / Максим Богодвид

Acest ”deviz” este de fapt o ofertă, care va fi valabilă 5 zile lucrătoare, informează digi24.ro.

Practic, timp de 5 zile lucrătoare, pacientul se gândește dacă acceptă sau nu oferta ori poate alege să meargă la alte spitale private pentru a obține oferte similare, să le compare și să ia cea mai bună  decizie pentru situația în care se află.

Când se decide trebuie să îi dea consimțământul scris, pe baza devizului. Dacă apr modificări, va trebuie să își dea consimțământul și pe perioada internării.

La final, se întocmește un decont care arată, din nou, cât s-a suportat din Fond și cât s-a perceput în plus pentru rezolvarea cazului.

179
Tematic
Tiraspolul: Asigurarea auto nu este obligatorie pentru șoferii din RM
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lavrov: Rusia, Turcia, Iran vor conlucra pentru asigurarea stabilizării durabile în Siria

Загрузка...
Soare

Solstițiul de vară 2021: 21 iunie - cea mai lungă zi din an