Vaccinarea copiilor

Vaccinarea copiilor: Nelu Tătaru face apel către părinți

287
(reînnoit 11:33 06.10.2020)
Ministrul Sănătății face apel la părinții din România, încurajându-i să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie în scopul accelerării imunizării copiilor în cadrul Programului Național de Vaccinare.

BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul român al Sănătății, spune că există o serie de boli infecțioase pentru care sunt soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2 și este important să le utilizăm ca să asigurăm sănătatea copiilor.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că instituția deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%, informează ms.ro.

Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.

Conform datelor din luna august 2020, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, în condițiile în care România nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

287
Tagurile:
școală, elevi, Părinți, Nelu Tătaru
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța

Coronavirusul poate provoca un șir de boli foarte grave specialist

96
(reînnoit 14:38 21.06.2021)
Infectarea cu coronavirus poate fi un factor care să declanșeze apariția mai multor boli autoimune, consideră specialiștii.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Coronavirusul poate provoca artrită, lupus și polimiozită. Despre acest lucru a comunicat Aliona Zagrebneva, reumatolog principal în cadrul Departamentului de Sănătate din Moscova.

"Tot ce ține de bolile autoimune - știm multe despre ele, însă nimic concret. Evident, o infecție, în special una virală, inclusiv coronavirusul, poate fi factor declanșator", a menționat medicul.

Potrivit specialistului, acum medicii observă la pacienți apariția bolilor articulare după ce au suportat COVID-19, iar acest lucru se întâmplă atât în cazul unor forme severe a bolii, cât și în cazul unora ușoare, scrie RIA Novosti.

„Vedem o creștere întârziată cu una, trei, șase luni - debutul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, polimiozită”, a adăugat Zagrebneva.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a evita consecințele grave ale coronavirusului.

 

96
Tagurile:
coronavirus

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

413
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

413

Загрузка...
Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021

Putin a depus flori la mormântul Ostașului Necunoscut

0
Vladimir Putin s-a întâlnit cu veteranii de război și a depus flori la mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului în ziua aniversării a 80 de ani de la declanșarea războiului de către Germania nazistă contra URSS.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a depus flori la Mormântul Ostașului Necunoscut de lângă zidul Kremlinului din Moscova, la cei 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ceremonia, la care au participat veteranii de război, a avut loc marți, în livada Alexandrovski din Capitală. Până la depunerea de flori, președintele i-a salutat pe veterani, le-a strâns mâna și a discutat cu fiecare în parte.

Apoi aceștia au mers spre memorialul Focul Veșnic, președintele a depus un buchet de trandafiri roșii. Apoi, Putin a plecat spre aleea orașelor-eroi și orașele gloriei militare din livada Alexandrovski, unde a depus flori la fiecare stelă.

Ziua memoriei și durerii marchează începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În acest an, pe 22 iunie sunt marcați 80 de ani de la invadarea Uniunii Sovietice de către Germania nazistă.

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Sistemul european de securitate a degradat
Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: Să fim deschiși, în ciuda trecutului
Putin: Rusia simte o legătură culturală și istorică cu Europa
Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

Загрузка...