Ambulanțe în București

Scandal: pacienți cu COVID-19, morți la ATI

312
(reînnoit 11:27 03.10.2020)
Situație îngrijorătoare în România, explicată de profesor doctor Șerban Bubenek care spune că au murit oameni infectați cu COVID pentru că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesivir.

BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus face victime, iar medicii încep să ridice neputincioși din umeri. Și aceasta pentru că, potrivit declarațiilor profesorului doctor Șerban Bubenek, mulți oameni infectați cu COVID au murit în secțiile de Anestezie Terapie Intensivă pentru că nu li s-a administrat Remdesivir, medicament folosit și la noi în țară pentru pacienții aflați în stare gravă.

”Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit sau s-au vindecat fără să primească nici un tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinele de ministru”, a spus Bubenek.

Acesta se întreabă dacă medicul Adrian Marinescu de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală știe cum să distribuie acele 30 de milioane de euro pe care instituția le-a primit pentru a achiziționa medicamente antivirale și pentru a le distribui celorlalte spitale din România.

La rândul său, medicul Marinescu spune că nu cunoaște această situație și că pacienții au fost tratați de fiecare dată cu medicamente înlocuitoare și că Remdesivirul a fost folosit ca pâinea caldă.

Adrian Marinescu spune că stocul de Remdesivir a fost terminat recent și că se așteaptă să vină altul, că au mai avut Antidol, venit din Moldova și că a fost de asemenea utilizat.  

”Nu a fost aprobat în România, dar a fost o scurtă perioadă în care nu aveam altă variantă, iar asta a fost singura”, a explicat medicul infecționist.

Bubenek spune, însă că situația nu este recentă și că mulți pacienți au reclamat faptul că au primit o singură zi Remdesivir, după care li s-a spus că nu mai există și unii din ei nu au avut o evoluție prea bună a stării de sănătate.

”Există pacienți care nu au fost tratați în terapie intensivă, pentru că n-au avut medicamente, deși Ministerul Sănătății a dat 30 de milioane de euro, pe care nu știm cum s-au cheltuit”, a mai spus Bubenek.
312
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România

Coșmarul medicilor, real: ce se întâmplă cu bolnavii

42
(reînnoit 11:01 20.10.2020)
La Spitalul Județean Ploiești, medicii aleg între pacienți și decid pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Mărturia unui medic e cutremurătoare.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Coșmarul medicilor din România devine realitate, ei fiind deja puși în situația de a decide cine să fie salvat și cine nu, potrivit mărturiei unui medic.

La Spitalul Județean Ploiești, la o aruncătură de băț de București, problema este gravă.

Medicul Violeta Tănase, șefa Unității Primiri Urgențe, spune că, de câteva săptămâni, doctorii aleg între pacienți și decid pe cine salvează. S-a ajuns în această situație pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Cei care primesc o șansă în plus sunt pacienții cu mai multe șanse de supraviețuire. Ei sunt cei care primesc locul de la Terapie Intensivă atunci când se eliberează unul.

În rest, cei care au nevoie de Terapie Intensivă așteaptă, uneori, și trei zile în Unitatea de Primiri Urgențe fiindcă nu au loc.

Șefa UPU Ploiești recunoaște că a fost nevoită să aleagă între pacienți.

”Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, spune Tănase.

Sursa citată spune că s-a ajuns în această situație pentru că de câteva zile pur și simplu nu mai au unde interna pacienți pe Terapie Intensivă, iar Centrul Național de Coordonare nu i-a mai ajutat cu nici un transfer– ”probabil că nu a mai avut cum să ne ajute”.

Astfel, toți pacienții gravi, care nu sunt puțini, au rămas în UPU și câte 72 de ore, fie până când au putut fi preluați de Terapia Intensivă, fie până când li s-a ameliorat starea, ei primind îngrijiri în UPU.

Vorbim despre pacienți neinternați, rămași în Urgență, consultați de specialistul de boli infecțioase al spitalului și de medicii de terapie intensivă.

Din nefericire, criza nu se oprește la locurile de la Terapie Intensivă. Și aceasta fiindcă există și o nevoie acută de medici, iar rezidenții, la rândul lor, au nevoie de un medic coordonator.

42
Tagurile:
Spitale, România, Pacienți, medici
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Dr. Victor Cauni

Celebrul chirurg Cauni dezvăluie dezastrul de la Colentina

96
(reînnoit 07:28 20.10.2020)
Unul dintre cei mai mari chirurgi români arată dezastrul gândirii Ministerului Sănătății în cazul marelui spital Colentina – dezastru în primul rând pentru pacienți

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Situația de la marele spital Colentina din Capitală devine explozivă după ce Ministerul Sănătații a luat decizia ca întreaga unitatea sanitară ă devină spital exclusiv Covid.

Ieri seară, la Sinteza zilei a vorbit despre situația intolerabilă chiar dr. Victor Cauni, şeful secției de Urologie a vorbit în această seară, unul dintre cei mai mari chirurgi români actuali.

”Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid”, a declarat Victor Cauni.

Colentina este un spital pavilionar  - alcătuit din mai multe clădiri, separate de alei și spații largi - cu posibilitatea de a funcționa și ca spital covid, dar și cu alte secții în regim de deplasare în siguranță.  

”Spitalul are 28 de secţii (!) şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid”, spune de. Cauni, atrăgând atențai asupra unui aspect importanta: ”nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid”.

Dr. Victor Cauni precizează: ”Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde.”

Deci, spune marele chirurg, ”Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid”.

Și atenție la cifrele dezastrului pacienților cu boli cronice și forme acute: ”În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni”.

În schimb, în sistemul mixt – susținut și de Gabriela Firea în mandatul său, dar respins de Tătaru  - s-a putut lucra:

”De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv”, a declarat pentru Antena3 chirurgul Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la spitalul Colentina.
96
Tagurile:
dezastru, spital
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Pensionar

Tichete pentru pensionari: când le pot primi

0
(reînnoit 11:15 20.10.2020)
Luna decembrie vine cu vești bune pentru seniorii României, care vor primi, din partea Guvernului, tichete pentru masă caldă. Acestea sunt destinate, însă, unei anumite categorii de pensionari.

BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. Vârstnicii României vor primi vouchere în valoare de 180 de lei/lună. Vorbim despre o măsură a Guvernului aprobată recent privind acordarea de tichete pentru masă caldă.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că voucherele pentru masă caldă vor fi repartizate în prima săptămână din luna decembrie. Ele se vor acorda retroactiv, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

”Astfel, toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau carduri în prima săptămâna a lunii decembrie 2020”, a explicat Boloș

Pentru emiterea acestor carduri, emitenții au nevoie de 10 zile. Ele se distribuie, apoi, prefecturilor, iar de acolo ajung la autoritățile publice locale, care le transmit beneficiarilor finali.

Boloș a subliniat că pentru Guvern este important programul operațional de sprijin al persoanelor dezavantajate și este important ca banii să ajungă la beneficiari.

De prevederile acestui program vor beneficia 300.000 de vârstnici.

Ministrul Fondurilor Europene a subliniat că, dacă nu s-ar repartiza aceste vouchere pentru vârstnici s-ar pierde banii alocați și ”este păcat”.

0

Загрузка...