Imagine simbol

Nou scandal în Sănătate Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer

149
”PNL a făcut o prioritate din comisionarea pandemiei și achiziționarea de materiale/echipamente neconforme și nefuncționale. Cum e "spitalul" de la Baza Letea”.

BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Într-o perioadă dominată de achiziții scandaloase de măști la suprapreț – mijloace de protecție oricum controversate – vin informații despre neglijarea achizițiilor necesare bolnavilor cronici de afecțiuni foarte grave. De exemplu, de cancer!

Europarlamentarul Dragoș Benea (PSD) face un denunț șocant – guvernul nu alocă 3 milioane de euro pentru acceleratorul de particule necesar la extinderea secției Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, ceea ce ar avea ca rezultat ”dublarea numărului de pacienți tratați”, după cum arată demnitarul.

Acest echipament medical, vital pentru tratarea bolnavilor de cancer, a fost solicitat de SJU ”conform angajamentelor asumate încă din 2019”, arată Benea, subliniind că „Guvernul PNL a avut, însă, 3 milioane de euro pentru cortul inutil din imaginea de mai jos, pompos denumit "spital" - un simbol al modului în care guvernarea PNL a combătut pandemia: cu tunuri date prin achiziții directe în starea de urgență”.

Este vorba de un ”spital” improvizat la Baza Letea, iar publicația ”România Curată” scoate în evidență un aspect șocant: ”UNIFARM, firma de la care a fost achiziționat spitalul, nu a respectat condițiile prevăzute de caietul de sarcini, containerele și aparatura zac nefolosite în câmp”.

”Acum, Ministerul Sănătății reia procedura de achiziție a spitalului și se intenționează modificarea caietului de sarcini pentru a elimina obstacolele tehnice care nu permit recepționarea spitalului modular”, scrie ”România curată”.

Dar, în paralel, prefectul Ailenei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, ”are de gând să scoată la vânzare pe OLX spitalul de campanie”, scrie sursa citată, dând și textul uluitorului anunț:

”Căutăm un agent economic sau chiar o autoritate publică, care să cumpere spitalul modular și să îl doneze înapoi. Astfel am grăbi procesul. E o posibilitate. În perioada următoare ne vom aplica asupra ei”. Textul integral – pe ”România curată”.

În aceste condiții, Dragoș Benea constată – ”sănătatea bolnavilor de cancer n-a fost o prioritate pentru PNL și guvernul său - așa cum a fost încercarea de privatizare, pe șest, a Sănătății!”.

”PNL a făcut o prioritate din comisionarea pandemiei și achiziționarea de materiale/echipamente neconforme și nefuncționale. Cum e "spitalul" de la Baza Letea”.

Aici mai e un aspect - lucrările pentru operaționalizarea Bazei Letea în scop medical,  sunt complementare spitalului militar modular și erau gândite ca un sprijin în funcționarea acestuia.

”Echipele primăriei și ale Societății de Servicii Publice Municipale vor asigura în perioada următoare tot suportul logistic necesar pentru amplasarea unității medicale, sub coordonarea specialiștilor MAPN”, declara primarul Bacăului, Cosmin Necula.

Deci, gogomănia de acolo are legătură cu MApN? Nu ar fi de mirare.

Dar – și o veste bună: Consiliul Județean Bacău a luat bani din bancă pentru plata acceleratorului, iar lucrările de extindere a secției Radioterapie sunt în plină desfășurare, după cum transmite europarlamentarul PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

149
Tagurile:
Cancer, Guvern, Sănătate
Tematic
Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?
Eroii din linia întâi, în stradă. Orban, promisiuni pentru salariații din Sănătate
Semnal de alarmă de ultimă oră de la Institutul Naţional de Sănătate Publică!
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

13
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

13
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

35
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

35
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...
Marcel Vela

ACUM: BEC peste cap o încercare a MAI Marcel Vela

0
O solicitare de ultimă oră care putea influența prezența la vot și, implicit, rezultatul alegerilor locale a fost respinsă

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne, conduse de liberalul Marcel Vela, a făcut o solicitare de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor.

 Ei bine, întrunit în ședință azi la ora 18,00, Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că singura depășire a orei 21.00 este valabilă pentru alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare – aceștia pot să îşi exercite dreptul de vot.

Pe de altă parte, accesul în secții este mult mai dificil – din cauza păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi.

0
Tagurile:
Marcel Vela, alegerile locale, MAI
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Pe cine ajută MAI cerând prelungirea programului de vot?
Alegerile locale 2020 – BEC: prezența la vot la ora 18.00
Exit Poll alegeri locale 2020 București: cine este marele perdant

Загрузка...