Părinții și educatoarele trebuie știe! Medic, explicații despre răceală și COVID-19

165
(reînnoit 19:16 21.08.2020)
Redeschiderea școlilor aduce cu sine foarte multe întrebări la care părinții, profesorii și medicii trebuie să fie capabili să răspundă, iar una se referă la diferențiarea virozei de gripă și de infecția cu COVID-19.

BUCUREȘTI, 21 aug – Sputnik. Începerea noului an școlar aduce și perioada virozelor, nelipsite o dată cu răcirea vremii.

Tocmai din acest motiv, Egri Eduard, un medic de familie din Sibiu pune o întrebare extrem de pertinentă legată de felul în care se va putea diferenția din punct de vedere clinic, în cazul copilului de creșă și grădiniță, o viroză mai severă, o gripă și infecția cu COVID-19.

Motivul este unul simplu: toate cele trei afecțiuni debutează la copii cu febră, tuse uscată, apatie și, eventual, simptome digestive.

În aceste condiții, medicul ia în calcul trei variante: testarea imediată, izolarea și tratament simptomatic, și pe cea a “îi dăm drumul și vom vedea ce și cum va fi”, notează rohealthreview.ro.

Medicul de familie spune că varianta testare imediată pentru gripă costă aproximativ 60 lei, iar pentru COVID 300 lei = 360 lei. De asemenea, a doua variantă presupune și izolare până la venirea rezultatelor, care înseamnă costuri mari dar și riscul de a bloca laboratoarele datorită numărului mare de cereri.

În ceea ce privește izolarea, mulți copii sunt crescuți de bunici sau de bone, multe în vârstă, care au și alte probleme, dar și de părinți care, la rândul lor lucrează cu medici, deci există posibilitatea ca adulții să transmită boala, în cazul în care micuțul este purtător al virusului.

Mai există varianta, potrivit medicului, de a lăsa totul la voia întâmplării.

Însă, așa cum afirma și ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie, totul se rezumă la responsabilitate, atât din partea dascălilor, cât și a părinților.

Este foarte important ca, măcar acum, în condiții speciale, educatoarele să nu mai permită în grădiniță accesul copiilor bolnavi, chiar dacă părinții vor face presiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

165
Tagurile:
COVID-19, educatoare, Părinți
Tematic
Anisie, pentru educatoare: pot veni la grădinițe vara, în afara salariului primit
Mesajul din online pentru educatoare - le va emoționa profund!
Întrebare justă: ”Ce să faci cu 31 de copii mascați într-o sală de clasă cu o educatoare?”
Vești pentru educatoare și învățătoare: schimbări importante în Legea Educației
Titularizare educatoare 2020: modele de subiecte, publicate de edu.ro
Iohannis își bate joc de părinți și copii, dar și de educatoare și învățătoare
Coronavirus în Franța: Ambulanță

Franţa, anunţ: zonele cu cele mai mari focare de Covid-19

415
Dintre toate comunitățile din afara azilelor pentru bătrâni, școlile și universitățile reprezintă 32% din numărul focarelor active de coronavirus, situându-se înaintea companiilor, anunţă serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Aproape o treime din numărul total al focarele de infectare investigate la nivel național, în afara caselor de îngrijire medicală, au fost detectate în școli și universități în perioada mai-septembrie, informează serviciul de Sănătate Publică din Franţa.

Deocamdată, aceasta este comunitatea unde este cel mai mare număr de focare care nu au fost încă verificate sau controlate, mai exact, 285 din 899 (32%), potrivit ultimului buletin epidemiologic emis de agenția națională de sănătate publică din Franţa, relatează Sputnik France.

Sectorul întreprinderilor private și publice ocupă locul al doilea, cu 195 de focare înregistrate între 9 mai și 21 septembrie, verificarea lor fiind încă în curs (26%). După acestea urmează unitățile de îngrijire medicală, cu 97 de centre, şi evenimentele publice sau private (77).

Totuşi, clasificarea tuturor focarelor identificate, inclusiv a celor controlate, arată rezultate complet diferite. Companiile se situează pe primul loc, 26% din cele 2.444 de focare, comparativ cu 16% în școli și facultăți.

Numărul de cazuri de transmitere în școli a crescut în ultimele săptămâni. După ce au fost observate 26 de focare de transmitere în a doua săptămână a lunii septembrie, 160 de focare au fost înregistrate pe 17 septembrie.

Perspectiva guvernului

Totuşi, ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, transmite „semnalul că se respectă regulile sanitare”. Potrivit acestuia, 1.152 clase și 18 școli au fost închise pe 25 septembrie, faţă de aproximativ 2.000 de clase și 90 de unități câte au fost închise cu o săptămână înainte. „Nu există atât de multe cazuri de contaminare”, a conchis acesta.

Potrivit ultimului raport, 14.412 persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Franța, unde sunt acum în total 527.446 de cazuri. Pe 24 septembrie, serviciul de Sănătate Publică din Franţa a raportat 16.096 de cazuri noi, o cifră fără precedent de la începutul epidemiei.

415
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Franța
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ce exportă Rusia în Franța în fiecare an pentru un total de 15-17 miliarde? - Exclusiv
Reeditarea finalei CM: Probleme pentru Franța în meciul cu Croația
Peste 8.500 de noi cazuri de Covid-19 au fost identificate în Franța în 24 de ore
Încă o dispută între Franța și SUA: Washingtonul nu vrea taxarea multinaționalelor
Coronavirus în Franța: iarăși peste 10 mii de cazuri în 24 h
Record în Franța: peste 13.000 de cazuri noi de Covid-19
COVID în Franța: Zonele de alertă delimitate pe o nouă HARTĂ

Загрузка...
Londra

Al 3-lea val de Covid-19 în UK lockdownul doar amână criza

43
Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al treilea val de Covid-19, a avertizat un consilier al guvernului britanic, Mark Woolhouse. Însă a atras atenţia că blocajul nu trebuie privit ca o soluție pe termen lung împotriva virusului.

BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik. Woolhouse, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) din Marea Britanie, a declarat duminică pentru BBC că un alt val de cazuri de Covid-19 ar putea să apară, chiar dacă guvernul se luptă să încetinească un presupus „al doilea val” al bolii.

Este „pe deplin posibil” să existe un „al treilea val” de Covid-19, a spus consilierul științific, fiind întrebat despre această probabilitate. Totuşi, acesta a subliniat că faptul de a ordona oamenilor să stea acasă și alte restricții privind circulația nu ar scuti țara de un număr mai mare cazuri de coronavirus.

„Tot ce a putut să facă vreodată un blocaj a fost amânarea problemei (…). De fapt, nu rezolvă problema pe termen lung. [Această măsură] nu determină virusul să dispară”, a subliniat Woolhouse, potrivit RT

De asemenea, consilierul a făcut apel la așteptări mai realiste cu privire la un potențial vaccin, argumentând că, şi în cazul în care un vaccin împotriva Covid-19 ar fi dezvoltat în următoarele șase luni, este puțin probabil ca acesta să fie gata de a fi lansat pentru public în acea etapă.

Din cauza creşterii cazurilor zilnice, Marea Britanie a impus blocaje locale, a obligat pub-urile și restaurantele să închidă la ora 22:00 și a interzis întâlnirile în grupuri de peste șase persoane. De asemenea, au fost mărite amenzile pentru cei care încalcă măsurile.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce a adus totalul la peste 429.000 la nivel naţional.

Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri noi nu a corespuns unei creșteri a deceselor, indicând doar o creștere a testelor prin care au fost identificate un număr mai mare de infecții ușoare în rândul populației.

Studii recente, precum și cercetările efectuate de SAGE, au stabilit o legătură între politicile de blocare şi mii de decese suplimentare. Potrivit estimărilor guvernului, până la 75.000 de persoane ar putea muri ca urmare a măsurilor adoptate pentru a împiedica virusul.

43
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, Marea Britanie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
UK: „Vine al doilea val de COVID-19” - un nou lockdown?
COVID-19 în UK: noi măsuri drastice - 10.000 lire amendă
UK: „nu poate fi exclus” un al doilea lockdown - Dominic Raab
UK va „infecta în mod deliberat” voluntarii cu coronavirus

Загрузка...
Lia Olguța Vasilescu

Surpriza… Olguța Vasilescu! Semnal de alarmă uriaș!

0
(reînnoit 21:42 27.09.2020)
Lia Olguța Vasilescu a furnizat una dintre cele mai mari surprize ale alegerilor – și este un semnal de alarmă pentru PSD

BUCUREȘTI, 27 sept – Sputnik. Cel mai sigur candidat de mare municipiu al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a obținut victoria la Craiova, dar la o diferență mult mai mică decât se aștepta. Practic, victoria atât de strânsă a Olguței este una dintre marile surprize ale acestor alegeri – și un uriaș semnal de alarmă pentru PSD.

Conform sondajului de tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde, situația este următoarea:

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) - 34,5%

Niculae Giugea (PNL) - 29%

Antonie Solomon (PER) - 17,6%

Lucian-Bernd Săuleanu (USR-PLUS) - 13,4%.

Deci, șansa Olguței Vasilescu a fost lipsa alianței dintre PNL și USR-PLUS – o șansă de care nu a avut parte Gabriela Firea.

În aceste condiții, consiliul municipal este dominat de PNL și USR-PLUS, iar cheia este la Antonie Solomon. Deci, în condițiile unei inamiciții între Olguța și Solomon, viitorul primar va trebui să cedeze la negocieri în fața fostului primar. Sau să piardă consiliul.

Repet – situația din (fostul) fief de la Craiova este un uriaș semnal de alarmă pentru PSD. Care nu merge deloc bine, așa cum inconștient declara azi Ciolacu.

0
Tagurile:
Lia Olguţa Vasilescu, Craiova, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...