La spital

Medic de la Urgențe, semnal de alarmă: renunțați faceți asta

157
(reînnoit 19:27 20.08.2020)
Eduard Oanță, medic specialist medicina de urgență, Secția UPU Spital ROL 2 COVID-19 ”Ana Aslan” spune că românii au devenit tot mai anxioși și că riscă mult venind la camera de gardă fie pentru niște simptome închipuite, fie pentru a se testa.

BUCUREȘTI, 20 aug – Sputnik. Românii devin tot mai anxioși și se tem să nu se infecteze cu noul coronavirus. Din acest motiv, unii dintre aceștia iau cu asalt camerele de gardă ale spitalelor, riscând, astfel, să se îmbolnăvească.

Eduard Oanță, medic specialist medicina de urgență, Secția UPU Spital ROL 2 COVID-19 ”Ana Aslan” trage un semnal de alarmă privind riscul inutil la care se expun românii venind la camera de gardă pentru simptome închipuite sau doar ca să se testeze.

Medicul spune că, de principiu, poporul nu are pregătire medicală și că el crede ceea ce i se spune. Problema o reprezintă faptul că informațiile greșite sunt mai absorbite decât cele corecte.

Oanță îi sfătuiește pe români să nu accepte sfaturi de la oamenii fără pregătire medicală, mai ales acum. Medicii, de asemenea, au dat piept cu complicațiile virusului, deci știu exact care sunt complicațiile ce pot apărea.

”Sunt complicații care invalidează pe viață, până și pe cei tineri și sănătoși, prin efectul pe care îl dă acest virus la nivelul organismului prin afectare multiorganică”, a declarat medicul Oanță.

De asemenea, medicul a ținut să precizeze că boala nu este ceva în care trebuie crezut, ea fiind dovedită științific.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

157
Tagurile:
Spital, Medic
Tematic
Tăriceanu, făcut praf de un cunoscut medic… ALDE, după decizia de a candida la Primărie!
Celebru medic: „Înclin să cred… COVID 19 e prelucrare de laborator, fără să am date certe”
Primul medic și director de spital COVID care intră în campanie! PSD îl vrea PRIMAR!
Medic de la ATI, adevărul despre spitalele COVID
Simptome ale coronavirusului: nu le ignorați, mergeți la medic
Biserica Neagră din Brașov

După vaccinarea pe mici, România trece la vaccinarea în altarul bisericii

205
(reînnoit 18:41 17.06.2021)
Un centru de vaccinare va fi amenajat începând de luni, 21 iunie, în Biserica Neagră din Brașov, chiar în altarul lăcașului

BUCUREȘTI, 17 iun – Sputnik. România va ajunge din nou în presa internațională după ce a organizat vaccinarea-vampirizare la Castelul Bran și după ce, la Obor, în Capitala țării, s-au dat mici gratis contra vaccinare.

Acum, vaccinarea se va muta într-o biserică-monument, deși România a închis temporar 11 centre de vaccinare tocmai pentru că nu mai există interes.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, conduse de un primar USR/PLUS, de luni, în Biserica Neagră, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00 cel de al nouălea eveniment din cadrul campaniei „Liber la vaccinare, liber la viață!“.

Conform Primăriei Brașov, Biserica Neagră este prima din România care își deschide porțile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. Pentru USR o fi motiv de laudă, pentru credincioși însă totul este o blasfemie!

„Centrul de vaccinare va fi amenajat aici în altarul Bisericii Negre și, important este de știut, că cei care vin să se vaccineze pot vizita luni Biserica Neagră și pot asista pe parcursul întregii zile la concerte de orgă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Persoanele care se vaccinează vor avea acces gratuit să viziteze Biserica Neagră, iar cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, vor oferi un maraton al muzicii de orgă, care să acompanieze acțiunea de vaccinare pe durata întregului eveniment.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face fără programare, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

205
Tagurile:
vaccinare, Biserica, România
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea mintală: La cine puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

49
(reînnoit 16:54 17.06.2021)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", coordonatoarea Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Asociația Medicală Teritorială Buiucani Lucia Carp a explicat care sunt pașii pe care trebuie să-i întreprindă o persoană care trece printr-o suferință emoțională.
Sănătatea mintală: La cine vă puteți adresa dacă aveți nevoie de ajutor

Persoanele care simt o stare de neliniște sufletească, sunt în depresie sau ajung să aibă chiar și gânduri suicidare, trebuie să se adreseze primordial la un specialist pentru a evita ulterioarele consecințe negative. Primul pas este să-i comunice medicului de familie despre starea prin care trec și să înțeleagă că nu sunt singuri în fața problemelor.

"Comportamentul suicidar este precedat de stările depresiv anxioase. Este important să vă adresați cât mai curând medicului de familie, care va aprecia starea dumneavoastră la nivel de medicină primară și, în funcție de severitatea simptomelor, va prescrie un tratament ușor la domiciliu sau în cazul stabilirii unei grad de severitate moderat, vă va direcționa la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală", a explicat Lucia Carp.

Potrivit interlocutoarei, în municipiul Chișinău sunt cinci Centre Comunitare, iar pe întreg teritoriul țării – aproximativ 40 de instituții cu acest profil.

"În urma unei examinări mai minuțioase de către psihiatru, sunt stabilite terapiile pe care le va urma persoana. Tratamentul constă din psihoterapie (în cazuri ușoare și medii) sau psihoterapie și tratament medicamentos - în cazuri mai grave. Tratamentul ar putea dura de la 7 la 10 luni, lucru despre care trebuie informat pacientul de la bun început", a precizat specialistul.

Este important de menționat că persoanele asigurate nu trebuie să achite pentru tratament, medicamentele prescrise fiind compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

49
Tagurile:
Ajutor, Sănătate

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”