Nutriționist, despre pericolul mortal de pierdere rapidă în greutate

170
(reînnoit 20:00 02.08.2020)
Odată cu pierderea rapidă în greutate, o eliberare bruscă de toxine are loc în sânge, iar organismul este otrăvit cu propria sa grăsime.

рождественская свинина с можжевельником и розмарином
© Sputnik / Анна Людковская
BUCUREȘTI, 02 aug - Sputnik. Odată cu pierderea rapidă în greutate, o eliberare bruscă de toxine  are loc în sânge și organismul este otrăvit cu propria sa grăsime. Elena Astahova, medic - nutriționist, a povestit acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune „360”.

"A pierde 200 de kilograme în două luni este groaznic! Puteți muri cu adevărat din asta. Când aveți multă greutate, puteți pierde maximum 10-15 kilograme pe lună", a spus ea.

Specialistul a explicat că grăsimea corpului uman este un „depozit secundar” de toxine. Dacă ficatul nu poate face față intoxicației, elimină totul în țesutul adipos. Prin urmare, medicul recomandă evitarea restricțiilor alimentare de urgență.

"Tipurile extreme de nutriție nu sunt potrivite, trebuie să transferați foarte delicat o persoană la o dietă echilibrată. Reducem treptat porțiile și sprijinim sistemul nervos. Când sunt selectate alimentele potrivite care reduc greutatea și cele care cresc greutatea, atunci utilizarea grăsimilor merge foarte bine fără extremă ”, - a remarcat Astahova.

Nutriționistul recomandă echilibrarea tuturor meselor pentru pierderea în greutate mare.

„Pierderea rapidă în greutate și rezultatele ”woau” vin atunci când eliminați zahărul și acele alimente care rețin apă”, a explicat ea.

În același timp, Astahova a subliniat importanța distribuției adecvate a proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în dietă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

170
Tagurile:
greutate, nutriționist
Tematic
Nutriționist: de ce este bine să renunțam la sprat
Cele mai periculoase băuturi fierbinţi – nutriționist rus
Nutriționist: Iată cât de periculoasă este carnea pentru oameni
Vaccinare în România

Câți români s-au îmbolnăvit și câți au murit de Covid deși erau vaccinați

238
(reînnoit 18:19 13.05.2021)
Un număr considerabil de români s-au îmbolnăvit de Covid 19 deși erau vaccinați cu ambele doze și au existat și decese de Covid în ciuda inoculării cu ambele doze.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Peste 4.300 de români s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au fost vaccinați cu ambele doze, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021.

Un raport în acest sens a fost publicat astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, documentul indicând că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai, 4.363 persoane, reprezentând 0.2% din totalul persoanelor imunizate, au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Rată mare de îmbolnăvire după Pfizer

Interesant că, dintre persoanele care au luat boala după vaccinare, 94.1% au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 3.1% au fost vaccinate cu Moderna și doar 2.8% cu Astra Zeneca.

Timpul scurs de la data vaccinării cu a doua doză până la data confirmării arată că:

- 28.2% din persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare

- 40.4% din persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare

- 46.4% din persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la vaccinare

- 51.5% din persoane au fost confirmate în primele 28 de zile de la vaccinare

- 48.5% din persoane (2.116 cazuri) au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze.

Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 33 zile.

În ce privește ultimele două săptămâni din raport, adică perioada 26 aprilie – 9 mai, 1.596 de persoane s-au infectat după prima doză și 503 după cea de-a doua doză de vaccin.

În această a doua perioadă, mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 35 zile.

Câți au murit deși s-au vaccinat

Același raport arată că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai, 414 persoane (1.8% din totalul persoanelor infectate după administrarea primei doze de vaccin) au murit. Dintre acestea, 336 (81.2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10.6%) cu Moderna și 34 (8.2%) cu Astra Zeneca.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile precizează că niciunul din decese nu a fost cauzat de vaccin.

238
Tagurile:
Români, COVID-19

Загрузка...
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Ce ascund autoritățile? Tulpina care face ravagii în India e prezentă și în România

76
(reînnoit 17:51 13.05.2021)
INSP a confirmat că 10 dintre infectările COVID confirmate în România la cetățeni indieni sunt cu una dintre variantele care fac ravagii în India, situație ascunsă până în prezent de autoritățile române.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Institutul Național de Sănătate Publică arată într-un răspuns pentru G4media că 10 dintre infectările COVID confirmate în România la cetățeni indieni sunt cu una dintre variantele care au generat situația actuală din India. Este vorba de varianta B.1.617.2, catalogată de Marea Britanie în categoria variantelor care determină îngrijorare.

Este straniu că până în prezent, același INSP a susținut că respectivele cazuri sunt cu o variantă care „diferă de cea care a stat la baza situației epidemiologice din India”, dar instituția se justifică prin aceea că aprecierile anterioare erau făcute pe baza informațiilor existente la momentul respectiv.

„La momentul respectiv, pe baza informațiilor existente, varianta B.1.617.2 a fost considerată mai puțin agresivă, avand in vedere ca are doar una din cele 2 mutații prezente la varianta indiana B.1.617.1 si care generase o creștere a numărului de cazuri în India. Detalii noi au apărut în documentul ECDC din 11 mai 2021, din care a publicat și INSP extrasul menționat”, se arată în răspunsul transmis de INSP către publicația amintită.

Dacă pe 7 mai, Public Health England (PHE) a desemnat varianta B.1.617.2 drept variantă care determină îngrijorare (VOC), pe 11 mai, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a publicat un document potrivit căruia varianta B.1.617.2 este dominantă în India de la mijlocul lunii aprilie, iar România este printre țările care au comunicat către ECDC, până la data de 10 mai, confirmarea unui caz cu această variantă.

În 29 aprilie, Ministerul Sănătății a comunicat că INSP a anunțat confirmarea unui caz cu tulpina B.1.617.2 în Colonia Bod, județul Brașov.

În 5 mai, INSP a anunțat confirmarea unui focar în rândul unor muncitori de la două firme din orașul Popești-Leordeni.

Abia astăzi INSP anunță că, până la data de 9 mai 2021, au fost înregistrate în România 10 cazuri confirmate cu linia genetică B.1.617.2. Dintre acestea, 3 provin din focarul din Colonia Bod, județul Brașov, iar celelalte 7, din focarul de la Popești-Leordeni, județul Ilfov. Toate cele 10 cazuri sunt cetățeni indieni.

Conform publicației amintite, deși avea datele din 3 mai, INSP nu le-a comunicat nici ECDC până la data de 10 mai, nici populației României până astăzi.

76
Tagurile:
COVID-19

Загрузка...
Vaccinare în România

Românii, verificați online la intrarea la evenimente: participă numai vaccinații

0
Ministerul Culturii informează că accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri, 14 mai 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021, de instituțiile din subordine va fi asigurat numai persoanelor vaccinate, iar acest lucru se va verifica online

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Românii care doresc să participe la diferite evenimente culturale, astăzi, 14 mai 2021 și mâine, 15 mai 2021, trebuie să știe că există anumite restricții.

Iar ele nu se referă numai la capacitatea de ocupare a sălilor de spectacol, ci și la participanții la evenimente.

Astfel, accesul la evenimentele pilot organizate în interior, astăzi și mâine, de instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, va fi asigurat numai persoanelor vaccinate. Sala va fi ocupată în proporție de 75%, iar masca de protecție va fi obligatorie.

Ministerul Culturii precizează, referitor la condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Națională București vineri, 14 mai 2021, la Teatrul Național București – 15 mai – și la Opera Națională Română Cluj-Napoca – 15 mai – că au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, informează Ministerul Culturii.

Persoanele care doresc să participe la evenimente vor fi verificate informatic dacă s-au vaccinat sau nu.

Directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat, la Radio România Actualități, că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La fiecare intrare a Operei Naționale din București vor fi câte doi invitați care vor fluidiza accesul.

”Ei trebuie să controleze, de data aceasta, atât biletele pe care spectatorii și le-au cumpărat, cât și statutul lor de vaccinați, trecuți prin cele două modalități de vaccinare, inclusiv rapelul, și asta o vor face cu ajutorul tabletelor pe care le avem puse la dispoziție din partea STS”, spune Jinga.

Acesta a adăugat că s-a făcut un trainig cu angajații în acest sens, ei vor putea scana cărțile de identitate ale spectoatorilor și vor putea vedea dacă spectatorul respectiv ajuns în fața lui este vaccinat sau nu. ”Este foarte simplu de făcut asta, pentru că au acces direct la baza DSP-ului (Direcția de Sănătate Publică – nota Georgiana Arsene)”, a completat Jinga.

0
Tagurile:
Evenimente istorice, români, vaccinare

Загрузка...