Medici

Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!

604
Vaccinul AstraZeneca pentru COVID-19 este cel finanțat inițial de controversatul Bill Gates – iar protecția guvernamentală este, deocamdată, acordată NUMAI vaccinului respectiv.

BUCUREȘTI, 31 iul – Sputnik. Teoriile care spun că Pandemia are în spate o mega afacere primesc ”combustibil” chiar pe cale guvernamentală! Astfel, colosul britanic AstraZeneca a primit protecția împotriva oricărei viitoare răspunderi pentru vaccinul său împotriva COVID-19. Vaccinul finanțat inițial de… Bill Gates!

Este vorba de răspundere în cazul efectelor secundare ale vaccinului – iar în condițiile în care mai multe state au făcut comenzi uriașe iar o întreagă campanie se derulează pentru achiziția acestui vaccin - se pune întrebarea cine plătește pentru orice cerere de daune în caz de efecte secundare?

Acesta a fost un punct dificil în negocierile de aprovizionare, în condițiile în care 25 de companii își testează potențialele vaccinuri pe oameni și se pregătesc să imunizeze sute de milioane de oameni odată ce produsele sunt aprobate.

Ei bine, singura care beneficiază deocamdată de protecție din partea mai multor guverne este AstraZeneca!

”Aceasta este o situație unică în care, ca companie, pur și simplu nu ne putem asuma riscul dacă în ... patru ani, vaccinul prezintă efecte secundare”, a declarat pentru Reuters, Ruud Dobber, membru conducerea Astra.

Dobber a adăugat că, ”în contractele pe care le avem, solicităm despăgubiri. Pentru majoritatea țărilor, este acceptabil să-și asume acest risc, deoarece este în interesul lor național”.

Reuters precizează că Ruud Dobber nu a numit țările cu care a încheiat acorduri de protejare în cazul efectelor secundare.

Pe de altă parte, oficialii UE au declarat săptămâna aceasta pentru Reuters că răspunderea pentru produse ”a fost printre punctele controversate din eforturile europene de a asigura oferte de aprovizionare pentru potențialele vaccinuri COVID-19 de la Pfizer, Sanofi și Johnson & Johnson”.

Dar, arată agenția, SUA au deja o lege care exclude reclamații pentru delicte vizând  produsele care ajută la controlul crizelor de sănătate publică – într-o lege privind pregătirea publică și pregătirea pentru situații de urgență din 2005 - Legea ”PREP”.

AstraZeneca, cea mai mare firmă din Marea Britanie și al doilea cel mai mare producător de medicamente din UK, s-a angajat să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze ”fără profit” în acorduri cu Statele Unite, Marea Britanie și țările europene, dar și cu alte națiuni și organizații.

Ori, ofertele Astra diferă de ale celorlalte companii rivale pentru că și-au asigurat sprijinul guvernului pentru eforturile de producție și dezvoltare - în timp ce concurenții precum GlaxoSmithKline caută să negocieze un preț pentru un produs finit, care depinde de aprobare.

Pentru a-și susține afirmația că renunță la profituri în urma finanțării de 1,2 miliarde de dolari din Statele Unite, AstraZeneca a acordat chiar guvernului acces la conturile financiare, declară Ruud Dobber.

”Sunt repere foarte clare înainte de a plăti. Pentru că am făcut promisiunea de a produce vaccinul fără niciun profit, auditorii administrației din SUA vor avea acces gratuit la documentele noastre contabile ”, a declarat oficialul AstraZeneca.

Reamintim un alt element care alimentează teoria conspirației – vaccinul AstraZeneca este cel finanțat inițial de controversatul Bill Gates. Deci, protecția guvernamentală este, deocamdată, acordată NUMAI vaccinului respectiv.

Nu se știe dacă și România a făcut acest gest – dar este de presupus că DA, din moment ce, reamintim, România a încheiat un precontract pentru achiziția acestui vaccin. Mai mult, acum  se fac presiuni pentru a se ”securiza” această cantitate – evident, în sensul de plăti în avans vaccinul care NU este încă testat final! (vezi articolul alăturat, cu mai multe detalii).

Vaccinul va fi achiziționat ”dacă se va dovedi eficient”, a declarat în iunie dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Ei, se pare că se dorește să fie plătit înainte să se probeze clar eficiența.

Precizăm că NU susținem teoriile conspirației – AstraZeneca este o companie extrem de serioasă, iar la cercetări participă și universitatea Oxford – dar nu putem să nu remarcăm că date precum cele prezentate vor fi interpretate și vor alimenta speculațiile.

604
Tagurile:
vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1139)
Tematic
Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
„Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19
Companiile din Rusia și China vor testa în comun vaccinele împotriva COVID-19

S-a găsit o modalitate de a reduce riscul transmiterii coronavirusului

966
(reînnoit 16:02 11.08.2020)
Clătirea gurii poate reduce riscul transmiterii coronavirusului, afirmă savanții germani din cadrul Grupului de Cercetări pentru Virologie Moleculară și Medicală de la Universitatea Ruhr din Bochum.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Oamenii de știință germani au ajuns la concluzia că clătirea gurii poate reduce riscul de transmitere a coronavirusului, potrivit unui studiu publicat pe site-ul Universității Germane Ruhr, transmite RIA Novosti

Studiul a fost realizat savanții din cadrul Grupului de Cercetări pentru Virologie Moleculară și Medicală de la Universitatea Ruhr din Bochum, împreună cu oameni de știință din Jena, Ulm, Duisburg-Essen, Nuremberg și Bremen. Rezultatele experimentelor au arătat că celulele virusului Sars-Cov-2 sunt „neutralizate” cu soluțiile de clătit gura.

Cercetătorii au testat opt ​​soluții bucale cu diferite ingrediente care sunt vândute în farmaciile din Germania. Au amestecat fiecare soluție cu particule virale Sars-Cov-2 și au agitat amestecul timp de 30 de secunde pentru a simula efectul apei bucale.

Studiul a arătat că toate clătirile au redus nivelul inițial de virus. În cazurile în care „clătirea” a fost efectuată de trei ori la rând, titrul a scăzut într-o asemenea măsură încât virusul nu a putut fi detectat.

Totuși, autorii studiului spun că soluția pentru clătirea gurii nu omoară virusul, ci poate contribui doar la reducerea riscului de răspândire a acestuia.

„Clătirea cu apă de gură nu poate suprima producerea de viruși în celule. Dar poate reduce acumularea virușilor pe termen scurt, acolo unde există cel mai mare risc de infecție, și anume în gură și gât”, a declarat specialistul principal Tony Meister.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

966
Tagurile:
risc, coronavirus
Tematic
Avertizare: Brexitul va afecta sectoarele lovite de criza cauzată de coronavirus
Românii din Germania, avertizare: „Al doilea val de coronavirus este deja aici!”
Locurile în care românii se îmbolnăvesc cel mai des de coronavirus
Avocatul Poporului sare în apărarea pacienților care au alte boli decât coronavirus
Germania: Copiii să fie izolați de familie dacă sunt suspectați de infecție cu coronavirus

Загрузка...
Vaccin anti COVID-19

“Sputnik V” împotriva COVID-19: Vaccinul rusesc este așteptat pe toate continentele

268
(reînnoit 16:44 11.08.2020)
Vaccinul de coronavirus a trecut de procedura înregistrării. Producția în masă a acestuia va începe în septembrie 2020, inclusiv în state precum India, Coreea de Sud, Brazilia, Arabia Saudită, Turcia și Cuba.

Sputnik V este denumirea primului vaccin autorizat din lume împotriva coronavirusului. Acesta a trecut prin toate etapele studiilor preclinice, precum și două faze ale testelor clinice.

Первая в мире вакцина от коронавируса
© Photo : пресс-служба Минздрава РФ
Primul vaccin autorizat din lume

Vaccinul a fost administrat unor voluntari care se simt în prezent bine, fără a fi înregistrate efecte secundare nedorite, anunță site-ul oficial al preparatului, lansat astăzi de Fundația Rusă pentru Investiții Directe și Centrul “Gamalei”.

La cea de-a treia faza a studiilor clinice vor participa peste 2000 de persoane din Rusia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Brazilia și Mexic. Acestea vor demara pe 12 august.

Vaccinul de coronavirus a trecut de procedura înregistrării. Producția în masă a acestuia va începe în septembrie 2020, inclusiv în state precum India, Coreea de Sud, Brazilia, Arabia Saudită, Turcia și Cuba.

Autoritățile Republicii Moldova, de asemenea, sunt interesate în obținerea vaccinului rusesc de COVID-19.

Cum va decurge vaccinarea

Vaccinul va fi injectat intramuscular în două etape: inițial – componenta I, iar peste trei săptămâni – componenta II. După administrarea vaccinului pacientul trebuie să se afle sub supravegherea lucrătorilor medicale în următoarele 30 de minute.

Vaccinul pentru prevenirea COVID-19 este destinat persoanelor cu vârsta între 18 și 60 de ani.

Termenul de valabilitate a preparatului este de șase luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

268
Tagurile:
Sputnik, Rusia, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1139)

Загрузка...

Românii în UK: „Eat out to Help out” - 50% reducere la restaurant, tot ce trebuie ştiţi

0
(reînnoit 18:46 11.08.2020)
Până pe 31 august, locuitorii Marii Britanii beneficiază de o reducere de 50% dacă iau masa la restaurantele care sunt înregistrate în programul guvernamental „Eat Out to Help Out”. Tot ce trebuie să ştiţi despre acest program.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Prin programul „Eat Out to Help Out” puteţi beneficia de următoarele avantaje, dacă mâncaţi la unul dintre restaurantele incluse în program:

- beneficiaţi de o reducere de 50% la mâncare sau băuturi nealcoolice, consumate în restaurante în interior (o reducere de până la maximum 10 lire pe masă).

- puteţi beneficia de reducere în fiecare luni, marți și miercuri, până pe 31 august.

- aveţi parte de reducere de câte ori doriţi.

De asemenea, nu aveți nevoie de un voucher pentru a beneficia de acest program și îl puteți utiliza în același timp cu alte oferte și reduceri, după cum se precizează pe site-ul guvernului britanic. Nu există o limită minimă de cheltuieli.

Pe de altă parte, nu puteți solicita reducerea pentru băuturi alcoolice sau taxe pentru servicii.

Unitățile participante pot include:

- restaurante, cafenele, baruri sau pub-uri;

- cantine la birouri sau şcoli;

- săli de mese.

Lista cu lanţurile de restaurante care au anunţat participarea la program poate fi consultată la această adresă

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
restaurant, Marea Britanie
Tematic
Românii din UK: de azi intră în carantină aceste zone din Marea Britanie
Brexit: Noi reguli pentru cetăţenii UE – pot fi expulzaţi, chiar dacă s-au născut în UK
În UK a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un motan

Загрузка...