Bill Gates, fundador de la compañía Microsoft

„Profețiile” lui Bill Gates: școli închise până în 2021 și cantitați uriașe de vaccin

2152
Bill Gates a afirmat într-un interviu pentru CBS că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul și că școlile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021.

BRUXELLES, 23 iul - Sputnik. Miliardarul Bill Gates a ieșit la rampă la postul american CBS pentru a nega orice legătură între el şi ideea că ar exista dispozitive de urmărire în vaccin.

Dar ”profețiile” pe care le-a emis cu această ocazie reprezintă ea mai importantă parte a interviului. Și anume, pe ce perioadă ar putea fi închise școlile și de cât vaccin va avea nevoie omenirea ca să scape de coronavirus.

Afaceristul consideră că măsurile de distanțare socială au fost şi vor fi eficiente în combaterea pandemiei.

Și anume, spune Bill Gates, care are propriile interese în industria Pharma, ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru ca virusul să fie eliminat.

De asemenea, miliardarul a emis opinia că s-ar putea ca școlile să nu se poată întoarce la normal până în toamna anului 2021. Preocuparea lui Bill Gates în această privință nu este nici ea dezinteresată, Microsoft fiind implicată în oferirea de resurse educaționale pe formatul online, un domeniu care a explodat din cauza pandemiei.

„După decese, închiderea şcolilor va fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, şcolile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar şcolile private şi cele din suburbii se descurcă mult mai bine la capitolul acesta”, a menţionat Gates, făcând trimitere la trecerea învățământului în format online.

Bill Gates s-a arătat un susținător al măsurilor de tip lockdown, el afirmând că restricţiile au ajutat foarte mult la combaterea răspândirii virusului şi le consideră foarte importante, însă relaxările nu au venit la momentul potrivit.

„Deschiderea barurilor în contextul susţinerii economiei versus riscul de infectare. O mulţime de strategii de acest fel au fost greşite”, a declarat Bill Gates.

Miliardarul susţine de altfel că cea mai eficientă metodă de a combate virusul este distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi un vaccin eficient, preocupările sale pentru vaccin atrăgând criticile celor care se tem de interesele ascunse ale omului de afaceri.

Întrebat şi despre teoriile conspiraţiei dezvoltate în jurul numelui său, Gates a declarat următoarele: „Nu, nu este nicio legătură între vaccin şi vreun dispozitiv de urmărire. Nu există şi nu înţeleg de unde a apărut teoria asta”.

Dar aceasta este doar o parte a problemei. Întrebarea este cât vor profita industriile Pharma, unde și Bill Gates are interese, de pe urma multitudinii de doze de vaccin de care miliardarul spune că va fi nevoie pentru combaterea pandemiei, și, de asemenea ce câștiguri vor rezulta de pe urma închiderii școlilor și a transformării educației într-o afacere online controlată de marile companii.

2152
Tagurile:
coronavirus, Bill Gates
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1126)
Tematic
Gigi Becali vrea să-i dea o lecţie lui Bill Gates
Bill Gates a propus să fie impozitată munca roboților
Un ministru către Bill Gates: crede, oare, că trăim în mijlocul junglei
Bill Gates l-a comparat pe Trump cu Kennedy
ALERTĂ. Bill Gates la Munchen: pregătiri de epidemie globală, atac nuclear și...
Bill Gates, în conflict cu George Soros, îndeamnă să se renunțe la generozitate
Bill Gates: O pandemie ar putea ucide 30 milioane de oameni în următoarea decadă
Bill Gates și „războiul împotriva cash-ului”, amenințare la adresa libertății - economist
Un parlamentar italian cere arestarea lui Bill Gates pentru ”crime împotriva umanității”
Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates
Coronavirus

COVID-19: Mecanism neașteptat al coronavirusului, explicat de oamenii de știință

48
(reînnoit 18:49 03.08.2020)
Faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta intră în organism poate înrăutăți ulterior boala, explică oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.

BUCUREŞTI, 3 aug – Sputnik. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea California din San Francisco, citați de Medical Xpress, faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta intră în organism poate înrăutăți ulterior boala. În plus, virusul poate afecta şi alte organe, nu doar plămânii.

Coronavirusul provoacă un răspuns imun puternic care poate împiedica lupta organismului împotriva infecției, spun oamenii de știință. Cercetătorii presupun că organismul începe să lupte împotriva virusului la câteva minute după ce a fost infectat. Dacă această reacție este excesivă, atunci se poate înrăutăți boala.

În acest caz, reacția sistemului imunitar la infecția cu coronavirus este semnificativ diferită de comportamentul acestuia în cazul virusului gripal, se arată în studiu, citat de Sputnik France.

În urma acestui răspuns disproporționat al sistemului imunitar care încearcă să învingă virusul, organismul este slăbit, deoarece trebuie să facă faţa nu doar virusului, ci și acestui răspuns imunitar care consumă toate energiile organismului.

Potrivit oamenilor de știință, acest lucru ar putea explica dezvoltarea rapidă, la pacienții cu Covid-19, de forme severe ale bolii sau de pneumonie.

Ce se întâmplă dacă coronavirusul afectează și alte organe?

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că noul virus poate afecta nu numai celulele sistemului respirator uman, dar și alte organe, datorită peplomerilor sub formă de vârf, de unde îi vine şi denumirea.

Totuşi, penetrarea celulelor prin căile respiratorii este cea mai ușoară cale pentru virus, potrivit cercetătorilor. Din acest motiv plămânii sunt adesea cei mai afectați.

Ultimele cifre

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de cazuri de coronavirus a depășit 17,6 milioane la nivel mondial. Peste 680.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1126)
Tematic
Avertizare: Brexitul va afecta sectoarele lovite de criza cauzată de coronavirus
Coronavirus în România, 29 iulie: 48.235 (+1182) de persoane infectate, 2.269 (+30) decese
Coronavirus România, 30 iulie: 49.591 (+1.356) de persoane infectate, 2.304 (+35) decese
Coronavirus România, 31 iulie: 50.886 (+1.295) de persoane infectate, 2.343 (+39) decese

Загрузка...
O soră medicală și un pacient la spital

Cum pot fi reduse riscurile demenței - ce spun oamenii de știință

90
Cercetătorii englezi de la Colegiul Universității din Londra au enumerat principalele cauze ale demenței și au vorbit despre metodele de prevenire ale acesteia.

BUCUREȘTI, 03 aug – Sputnik. Oamenii de știință de la Colegiul Universității din Londra au enumerat principalele cauze ale demenței și au relatat despre metodele de prevenire a ei. Rezultatele lucrării au fost publicate de revista Lancet, transmite RIA Novosti

În baza rezultatelor unui studiu similar realizat în 2017, experții au identificat nouă factori care contribuie la dezvoltarea demenței:

Nivelul scăzut al educației

Tensiune ridicată

Afectarea auzului

Obezitatea

Depresia

Activitate fizică scăzută

Diabetul

Lipsa de comunicare

Acum, în această listă au fost adăugate ale trei cauze:

Consumul excesiv de alcool

Traumatisme cranio cerebrale

Aerul poluat

Potrivit oamenilor de știință, dezvoltarea demenței poate fi evitată dacă respectați aceste orientări:

Menținerea tensiunii arteriale la 130 mm Hg

Apelarea la aparatele auditive atunci când este necesar

Abținerea de la orice tip de fumat, inclusiv cel pasiv

Alegerea locurilor mai ecologice pentru trai

Evitarea traumelor în regiunea capului

Diminuarea consumului de alcool

Primblările și depunerea cât mai frecventă a eforturilor fizice

Slăbire

În articol se menționează că prin urmarea acestor sfaturi poate fi redus cu 40 la sută riscul a dezvoltării patologiei.

De asemenea, savanții au atras atenția asupra faptului că pandemia a creat dificultăți speciale pentru persoanele cu demență. Mulți dintre acești nu sunt în stare să păstreze distanța socială pentru că nu sunt capabili să înțeleagă esența problemei. Totodată, lipsa de comunicare cu care se confruntă aceștia în autoizolare sau carantină poate agrava starea lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
demență, Riscuri, oameni de știință

Загрузка...
Batalion NATO în Polonia

SUA anunță extinderea contingentului militar în Polonia

0
(reînnoit 18:51 03.08.2020)
Statele Unite au decis să-și sporească prezența militară în Polonia cu un contingent de o mie de militari.

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. SUA și Polonia au încheiat negocierile, în urma cărora s-a decis expedierea în această țară a o mie de militari americani, a declarat ministrul Apărării, Mark Esper.

SUA și Polonia și-au încheiat negocierile pentru extinderea acordului de cooperare în domeniul Apărării (EDCA)… Înțelegerea va presupune extinderea prezenței militare permanente cu o mie de militari, se spune în declarația lui Esper.

În prezent, în Polonia, în baza rotației, se află 4,5 mii de militari americani, a amintit el.

De asemenea, acordul va permite “consolidarea descurajării Rusiei și va consolida NATO”, se mai menționează în declarația lui Esper.

Comentând această informație, la solicitarea RIA Novosti, vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Iurie Șvîtkin, a declarat că sporirea numărului militarilor SUA în Polonia urmărește un scop politic.

“O mie de persoane reprezintă aproximativ un regiment. Totodată, desigur, acest lucru nu are nicio pondere, însă un număr mai mare de militari NATO în Europa înseamnă mai puțină securitate în Europa. Probabil, acest lucru se face mai mult din motive politice, pentru a oferi o susținere politică Poloniei, pentru a-i face să simtă o grijă din partea fratelui mai mare SUA”, a spus Șvîtkin.

“Acest lucru ne determină să ne asigurăm într-o proporție mai mare securitatea. Statele din Occident ne forțează să ne consolidăm potențialul în această direcție… Desigur, Rusia are suficiente resurse, însă noi acționăm în oglindă la acele provocări, pe care ni le creează Occidentul”, a subliniat parlamentarul rus.

De asemenea, el a menționat că autoritățile din Polonia, precum și cele din alte statele europene, nu se gândesc la perspectivele și viitorul contingentului militar.

“Suprasaturarea cu trupe și zângănitul din arme nu va duce la nimic bun”, a precizat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, Polonia
Tematic
Deputați polonezi cer declararea ambasadorului SUA „persona non grata”
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării
Polonia anunță retragerea din Convenția de la Istanbul
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

Загрузка...