Conservă de ton

De ce trebuie redus consumul conservei de ton

345
(reînnoit 06:59 17.07.2020)
După cum atrage atenţia Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), consumul în exces al acestui tip de conservă de peşte poate avea consecințe negative asupra sănătății. Persoanele care ar trebui să evite acest aliment.

BUCUREŞTI, 16 iul – Sputnik. Tonul este unul dintre cele mai recomandate soiuri de peşte în alimentaţie, datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3 şi a aportului mare de proteine pe care îl aduce consumul acestuia. Totuşi, în conservele de ton pe care le cumpărăm există și mercur, un metal greu dăunător.

Acest metal este prezent în oceane, unde ajunge prin ploaie sau râuri, precum și din deversarea deșeurilor industriale. Există microorganisme care convertesc mercurul în metilmercur, o formă foarte toxică a acestui element care este absorbit de pește.

Peștii cei mai mari și cu cea mai lungă durată de viaţă sunt cei care asimilează cea mai mare cantitate de metilmercur în timpul vieții. Astfel, atunci când consumăm pește prădător, precum pește spadă sau ton roșu, care s-au hrănit cu alți pești, suntem mult mai expuși la această substanță periculoasă, avertizează Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentelor și Nutriție, citată de Sputnik Italia

Persoanele care ar trebui să evite alimentele care pot conţine mercur sunt femeile însărcinate şi cele care alăptează, precum şi copiii. De exemplu, un exces de metilmercur în timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al bebelușului, conform unui raport al OMS.

„La fetusii expusi la metilmercur în uter, au fost observate efecte negative asupra functiei cognitive, a memoriei, atenţiei, vorbirii şi a activităţilor vizuo-spatiale şi motorii”, arată agentia spaniola.

De asemenea, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a luat măsuri în acest sens. Prin urmare, contribuția pozitivă a acizilor grași omega-3 ar putea fi diminuată de nocivitatea metilmercurului.

Din acest motiv, se recomandă să nu fie depăşit maximum de 1,3 micrograme de mercur pentru fiecare kilogram de greutate al unei persoane. Conform estimărilor, ținând seama de faptul că o conservă de ton poate conţine până la 25 de micrograme din acest metal greu, o persoană care cântărește 70 de kilograme ar trebui să limiteze consumul la cel mult trei conserve pe săptămână.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

345
Tagurile:
Pește
Tematic
Pește cu dantură cvasiumană, o nouă minune a naturii. VIDEO
Adevăruri șocante: ”Românii consumă pește cu metale grele”
Pescarii au fost șocați - un pește monstru înghite chiar în fața lor un rechin - Video
Salată

Cum controlați nivelul de colesterol fără medicamente? - cardiolog rus

83
(reînnoit 22:41 04.08.2020)
Colesterolul este esențial pentru organism, dar doar într-o „calitate bună”. Excesul este dăunător sănătății, iar riscul de a dezvolta boli cardiovasculare în acest caz nu trebuie neglijat. Ce recomandă un cardiolog rus.

BUCUREŞTI, 4 aug – Sputnik. În exces, colesterolul poate înfunda arterele și poate fi responsabil pentru bolile cardiovasculare. Cardiologul Olga Moltceanova de la Centrul rus pentru medicină preventivă a făcut recomandări, într-un interviu pentru Komsomolskaya Pravda, cu privire la modalitățile de a reduce colesterolul fără a apela la medicamente.

Pentru început, grăsimile care vaforizează colesterolul trebuie consumate în cantități rezonabile. „De exemplu, puteți mânca un ou, 12 grame de unt sau 80 de grame de ficat de vițel”, a spus ea.

În plus, este important să evităm colesterolul „rău”, fără a renunţa la toate grăsimile fără excepție. De asemenea, Olga Moltceanova recomandă să înlocuim untul cu ulei de semințe de in și să ne îmbogățim meniurile cu ulei de ficat de cod, care ia parte la metabolismul colesterolului, contribuind la utilizarea lui în sânge și la canalizarea acestuia în organele și țesuturile care au nevoie de el, inclusiv în creier.

Ovăz, usturoi și ouă

De asemenea, este posibilă scăderea nivelului de colesterol dacă vom consuma tărâțe de ovăz și terci de ovăz, precum și mere, citrice și usturoi.

De asemenea, carnea de organe conține mult colesterol și nu ar trebui consumată în cantitate mare. În ceea ce privește ouăle, acestea conțin lecitină, care ajută colesterolul să nu rămână în sânge, acest lucru fiind periculos pentru vase, a mai spus specialista, potrivit Sputnik France

83
Tematic
Planta primăverii care te fereşte de viruşi – de ce trebuie consumată
Cele șapte alimente care nu trebuie consumate niciodată seara
Cât de periculoase sunt dietele bogate în proteine
Avertizarea specialiştilor:De ce consumul frecvent de ouă dăunează sănătăţii - recomandări
Şapte alimente-minune care încetinesc îmbătrânirea. Se găsesc în orice bucătărie
Dezvăluire surprinzătoare: sucurile de fructe 100% naturale cresc riscul de cancer
O femeie 107 de ani a învins cu ușurință COVID-19. Cum i-a reușit

Загрузка...
Vaccin

Când va fi testat pe copii vaccinul împotriva COVID-19

56
(reînnoit 19:44 04.08.2020)
Pentru a începe testarea vaccinului, se colectează documentele necesare, sunt implicați pediatrii - toate actele vor fi transmise Ministerului Sănătății din Rusia pentru a obține permisiunea corespunzătoare.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Startul testării pe copii a vaccinului împotriva COVID-19 este programat pentru ianuarie-februarie 2021. Declarația a fost făcută pentru RIA Novosti de către șeful Centrului Național de Cercetare „Gamaleya”, Alexander Gunzburg.

"Acum am început să elaborăm un pachet de documente, pentru că institutul nu a efectuat niciodată teste pe copii. <...> Pediatrii cunosc aceste caracteristici, iar împreună cu aceștia redactăm acum un pachet de documente pe care îl vom transmite Ministerului Sănătății, pentru a putea fi efectuate testele pe copii, dar numai după ce terminăm toate studiile pe adulți”, a explicat Gunzburg.

El a explicat că testarea va începe iarna, deoarece a treia fază a testării vaccinului împotriva noului tip de coronavirus pe adulți va dura aproximativ cinci luni. Este planificat ca la această etapă să devină participanți aproximativ 2.000 de pacienți.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, a anunțat despre gradul ridicat de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrului Național de Cercetare „Gamaleya” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. 

Vaccin „Gamaleya” a fost testat la Universitatea Sechenov și la spitalul „Burdenko” pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului „Vector” au început pe 28 iulie.

Murashko a subliniat că autoritățile ruse intenționează să înceapă vaccinarea în masă în octombrie. În primul rând, vaccinul va fi administrat reprezentanților „grupurilor speciale”, în special medicilor și profesorilor.

Specialiștii au elaborat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, în urma vaccinării, voluntarii au format anticorpii necesari, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova ajută și țările CSI încă de la începutul pandemiei - trimite medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, vaccin
Tematic
Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final
"Competiția vaccinurilor": Rusia, acuzată în Occident
Principalul producător al vaccinului COVID – investigat pentru ucidere prin imprudență!
Rusia ar putea produce milioane de vaccinuri contra Covid-19 pe lună din 2021

Загрузка...
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...