Gholamreza Mansouri a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din București

România, în linia întâi la nivel mondial în lupta contra coronavirusului

272
Vești bune pentru români: Antibiotice a intrat pe marile piețe din SUA și Marea Britanie cu medicamente utilizate în tratamentul asociativ COVID-19.

BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Antibiotice, cel mai important jucător de pe piața farma din România, a făcut, la începutul acestei luni, primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile care sunt utilizate în tratamentul asociativ COVID-19. Ele sunt destinate spitalelor din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Compania românească a încheiat un contract cu autoritățile din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, în urma câștigării licitațiilor organizate de sistemele de sănătate britanice și americane.

Până la finalul anului 2020 vor urma și alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane.

La momentul de față, Antibiotice este înscrisă deja în cursa licitațiilor pentru anul viitor. Compania își dorește continuarea proiectelor pe termen lung.

Delia Racoveanu, director al Departamentului de Marketing și Vânzări Piața Internațională din cadrul Antibiotice spune că livrările s-au făcut având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reușit în această perioadă dificilă pentru noi toți, cu multe restricții, să punem la dispoziție tratamente asociative Covid -19 atât pe piața internă cât și pe piețele internaționale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România pe care îi tratăm de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu potrivit rohealthreview.ro.

În opinia sa, faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptați de sistemele de sănătate din țări puternic reglementate și concurate așa cum sunt cele din Uniunea Europeană, Asia sau SUA reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate de Antibiotice Iași și, implicit, o recunoaștere a performanței industriei farmaceutice românești.

Sursa citată menționează că Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile și în alte sisteme de sănătate internaționale precum Serbia, Vietnam și Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

272
Tagurile:
coronavirus, România
Tematic
Coronavirus în România, 10 iulie: 31.381 (+592) persoane infectate, 1847 (+19) decese
Un medic avertizează: iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus
Litoral 2020: Tătaru, anunțul momentului despre noi focare de coronavirus
Medici

Război în Sănătate: medicii acuză sunt împinși facă malpraxis

10
Situație dificilă în București, acolo unde medicii fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică, afirmând că instituția instigă la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau izolare.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Scandal în sănătatea bucureșteană, acolo unde curg acuzațiile referitoare la o serie de disfuncționalități apărute între medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică legate de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior izolați sau carantinați la domiciliu.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical.

Disfuncționalitățile de comunicare dintre medici și DSP au apărut ulterior.

Mai exact, problema a pornit de la faptul că medicii de familie aveau nevoie de o dovadă din partea DSP pentru pacienții care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19. Doar în acest fel, medicii de familie puteau elibera concediul medical al acestor pacienți.  

”Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba”, a subliniat Poiană.

În ceea ce privește acuzațiile de malpraxis, Poiană spune că aceste acuzații sunt cele aduse de asociațiile medicilor de familie, iar Colegiul Medicilor din București se alătură demersurilor medicilor de familie.

În opinia Cătălinei Poiană, problema se poate rezolva prin mediere. Mai exact, din punctul de vedere al Colegiului Medicilor București se poate media o comunicare mai bună cu reprezentanții DSP-ului și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie pentru a stabili exact traseul documentelor și pașii în așa fel încât ”să se identifice cadrul legislativ în baza căruia medicii de familie își pot exercita această activitate”.

”Cred că, pur și simplu, e vorba de o comunicare ce nu s-a putut realiza tocmai bine”, a spus Poiană.

Aceasta a subliniat că resursele umane ale DSP sunt limitate, dar a precizat că și medicii de familie trebuie sprijiniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
România, medici

Загрузка...
Alimente sănătoase

Aceste alimente pot îmbunătăți starea de spirit neuropsiholog rus

90
(reînnoit 19:11 11.08.2020)
Un neuropsiholog rus recomandă mai multe alimente care pot da o stare de bine. Pe de altă parte, un anumit tip de băuturi comune consumate frecvent pot afecta negativ starea psihologică.

BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik. Un specialist rus a spus, într-un interviu pentru Sputnik, că ciocolata, bananele, nucile, fisticul, precum și peștele gras pot influenţa pozitiv starea de spirit.

Potrivit neuropsihologului Irina Khvinguia, din moment ce creierul și sistemul endocrin sunt responsabile de starea de spirit, este necesară stimularea uneia dintre cele două organe. Iar cea mai naturală stimulare are loc prin alimentație.

Ciocolata și bananele sunt, prin urmare, cele mai eficiente în stimularea unei stări de bine, potrivit specialistului. De asemenea, ea a mai spus că peștele gras contribuie la îmbunătățirea tonusului și la sporirea capacităţii de concentrare datorită conținutului de iod.

„Varza de mare este, de asemenea, benefică deoarece conține o gamă completă de vitamine responsabile pentru activitatea glandelor suprarenale, care, la rândul lor, influenţează producția de adrenalină și noradrenalină”, a adăugat neuropsihologul.

În plus, nucile și fisticul sunt considerate benefice pentru starea de spirit. Ea a spus că este suficient să consumăm 50 de grame pe zi pentru a ne menţine într-o dispoziţie bună.

Produse „dăunătoare” pentru starea de spirit

În schimb, Khvinguia a subliniat că băuturile energizante, inclusiv cofeina și taurina, ne pot influenţa negativ dispoziţia.

„Mai întâi are loc o creștere a energiei și, după un timp, are loc o scădere bruscă [a efectului], iar starea noastră devine mai rea decât cum era inițial”, a explicat specialista.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
Alimente
Tematic
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Atenție ce cumpărați pentru masa de sărbătoare: Unde sunt vândute cele mai nocive produse
Lecție pentru România: Bulgaria obligă supermarketurile să ofere produse bulgărești

Загрузка...